icon

Je bezpečné dávať vodu trojmesačnému bábätku?

giga29
6. jún 2025

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať ako to je s podávaním vody u 3 mesačného synčeka.
Dávam mu MM ale mám ho malo, takže kombinujem s umelým.
Začali horúčavy včera a najmä dnes som si všimla že má menej pocikané plienky. Nacikané v nich je, ale sú ľahšie...
Pije cca každé2,5- 3h, skôr nechce...
Pýtala som sa na to včera pediatria na poradni, ten povedal že keby sa potil, môžem dať trochu čajika.
Inde som však čítala od inej pediatričky že voda a čaj v žiadnom prípade, ani u detí kojených ani tých čo sú na UM, dokonca niekde som čítala článok že čistá voda môže byť toxická u takých malých detí, čo nechápem🙄 . Ďakujem za skúsenosti a odpovede.

zuzkaa1991
•
6. jún 2025

@giga29 prevarena dojčenská voda moze v pohode ja som davala malej v takych horucavach je marcova bola na um nevypije aj tak vela vodicky ;)

giga29
autor
•
6. jún 2025
@zuzkaa1991

@giga29 prevarena dojčenská voda moze v pohode ja som davala malej v takych horucavach je marcova bola na um nevypije aj tak vela vodicky ;)

@zuzkaa1991 ďakujem... Ako si jej to davala? Po lyzickach?

revikat
•
6. jún 2025

Dcérka sa narodila v júli, keď bolo vonku 35 stupňov, na izbe asi 30. MM som nemala dosť, tak sestričky jej ešte ako novorodencovi dali vodu do fľaše, aby nebola dehydrovaná. Trojmesačné bábo je už v pohode, bylinkový čajík (z fenykla napríklad) alebo dojčenská voda by po dúškoch nemala ublížiť.

glorikarebeka
•
6. jún 2025

Normálne do flasky dojčensku vodu som dávala,tiež som mala letné bábo

marcellka32
•
6. jún 2025

V lete som dávala pri umelom mlieku fenyklovy čaj, a Lucku dojčenskú vodu..

marcellka32
•
6. jún 2025
@zuzkaa1991

@zuzkaa1991 moja vypila fľašu mlieka a za hodinu vypila 100 ml čaju ...

lucia147852
•
6. jún 2025

Však troska logiky to chce. Do čoho mu robíš umelé, no asi do vody. Takže logicky, dojčensku vodu môže normálne piť. Netreba ju vôbec prevarat. Normálne som dala z fľaše.

luliu
•
6. jún 2025

Čaj som nikdy nedávala, ale vodu pri vysokých teplotách áno, mala by si dávať a určite na nej nie je nič toxické. Logika .... Čo by bolo toxické na vode????

giga29
autor
•
6. jún 2025
@luliu

Čaj som nikdy nedávala, ale vodu pri vysokých teplotách áno, mala by si dávať a určite na nej nie je nič toxické. Logika .... Čo by bolo toxické na vode????

@luliu chapem, tiez je to pre mna nelogické, ved voda ide aj do umelého mlieka...
Tu prikladám z toho článku text: "Ďalším zdvihnutým prstom je fakt, že voda riedi normálnu hladinu sodíka. James P. Keating, riaditeľ detského diagnostického centra v detskej nemocnici v St. Louis, dokonca tvrdí, že vyššie dávky vody kvôli riedeniu hladiny sodíka môžu byť pre bábätko priam toxické. Vedú k záchvatom, kóme, poškodeniu mozgu a smrti."

giga29
autor
•
6. jún 2025
@lucia147852

Však troska logiky to chce. Do čoho mu robíš umelé, no asi do vody. Takže logicky, dojčensku vodu môže normálne piť. Netreba ju vôbec prevarat. Normálne som dala z fľaše.

@lucia147852 ja viem... V tom clanku asi mysleli ked ho clovek prelieva vodou alebo neviem 😁

"Ďalším zdvihnutým prstom je fakt, že voda riedi normálnu hladinu sodíka. James P. Keating, riaditeľ detského diagnostického centra v detskej nemocnici v St. Louis, dokonca tvrdí, že vyššie dávky vody kvôli riedeniu hladiny sodíka môžu byť pre bábätko priam toxické. Vedú k záchvatom, kóme, poškodeniu mozgu a smrti."

sara07
•
6. jún 2025
@giga29

@luliu chapem, tiez je to pre mna nelogické, ved voda ide aj do umelého mlieka...
Tu prikladám z toho článku text: "Ďalším zdvihnutým prstom je fakt, že voda riedi normálnu hladinu sodíka. James P. Keating, riaditeľ detského diagnostického centra v detskej nemocnici v St. Louis, dokonca tvrdí, že vyššie dávky vody kvôli riedeniu hladiny sodíka môžu byť pre bábätko priam toxické. Vedú k záchvatom, kóme, poškodeniu mozgu a smrti."

@giga29 pokial by si niečo toxické pila tak to ide aj do materského mlieka, preto sa nemá pit napr alkohol
dojčensku vodu tu som prevarila a dávala som mu z flaše , kolko chcel sa napil
rob si ako chceš
pri kolikach som dávala aj čaj

lucia147852
•
6. jún 2025
@giga29

@lucia147852 ja viem... V tom clanku asi mysleli ked ho clovek prelieva vodou alebo neviem 😁

"Ďalším zdvihnutým prstom je fakt, že voda riedi normálnu hladinu sodíka. James P. Keating, riaditeľ detského diagnostického centra v detskej nemocnici v St. Louis, dokonca tvrdí, že vyššie dávky vody kvôli riedeniu hladiny sodíka môžu byť pre bábätko priam toxické. Vedú k záchvatom, kóme, poškodeniu mozgu a smrti."

@giga29 to bude zas nejaky inteligent :D mám dve deti a obe su plne energie a ziju :D z toho jedno pilo vodu od narodenia, lebo sa narodila do horučav v strede leta :D

giga29
autor
•
6. jún 2025
@lucia147852

@giga29 to bude zas nejaky inteligent :D mám dve deti a obe su plne energie a ziju :D z toho jedno pilo vodu od narodenia, lebo sa narodila do horučav v strede leta :D

@lucia147852 ano...ta koma a smrt z vody ma dostala ked som si to precitala 😁

beata_k
•
6. jún 2025

Toxicke v zmysle, ze dietatu das privela vody. Nie ze cista voda je toxicka. Jednoducho tie oblicky nebudu stihat ak mu das privela vody a taktiez sa velmi nariedi krv. Aj dospely clovek moze zomriet ak vypije naraz x litrov vody. Takze kludne par lyzic mu mozes dat 🙂

betulinka1
•
6. jún 2025

@giga29 prosim ta len ziadny caj. Davaj mu čistú vodu, prevarenu alebo Lucku. Pekne si zvykne. Moj maly mal vzdy cistu vodu od bábätka, ziadne caje… ma 11 rokov a pije cistu vodu, nevyhľadáva sladku vodu. Mužov syn 11 mal od mala caje, podla mna aj sladené caje a do toho dostat vodu je umenie. On zase chce sladke vody, presladene caje lebo sa z normalnej vody nenapije 🙈🙈🙈. Mna z toho ide poraziť, lebo zbytocne sladke do seba stale laduje. Tak si uč uz od mala dieta na cistu vodu a bude to super.

zuzkaa1991
•
6. jún 2025
@marcellka32

@zuzkaa1991 moja vypila fľašu mlieka a za hodinu vypila 100 ml čaju ...

@marcellka32 ja si nepamätám kolko moja pila bolo to pred 7r 😁len viem ze som davala caj aj vodu ;)

zuzkaa1991
•
6. jún 2025
@giga29

@zuzkaa1991 ďakujem... Ako si jej to davala? Po lyzickach?

@giga29 mala zvlášť flasku na vodicku malicku som kupila a na mlieko zvlast a tak sme fungovali az.do 4r ci dokedy pila z flasky 🤦‍♀️😁😁nepamätám ze mala vzdy dve

luliu
•
6. jún 2025
@giga29

@lucia147852 ano...ta koma a smrt z vody ma dostala ked som si to precitala 😁

@giga29 trošku treba selektovať a uvažovať nad informáciami. Áno, môže byť toxická, ale to by musel človek vypiť extrémne množstva a nie dieťa čo si párkrát cucne. Môj syn pije odmalička naozaj veľa vody, lekári sú troška prekvapení keď sa o tom zmiernime, robia mu rôzne testy a nikdy mu nič nebolo.......

nevenka
•
6. jún 2025
@giga29

@giga29 vyssie davky vody, ano, ale to musi byt extrem, hadam mu nedas vypit liter naraz???

giga29
autor
•
7. jún 2025
@nevenka

@giga29 vyssie davky vody, ano, ale to musi byt extrem, hadam mu nedas vypit liter naraz???

@nevenka jasne ze nie. Preto sa pýtam tu na nazor... Som prvorodicka tak neviem ako to vlastne je....