Je koktanie u trojročného dieťaťa iba vývojová fáza alebo problém?
Zdravím prosím vás mate a tým skúsenosti že mi začal syn v tomto veku koktať a volala som na logopediu kde mi povedali ze v tomto veku sa to ani nejak nerieši keďže deti prechádzajú vývojovou fázou a ze si to netreba všímať ani ho na to upozorňovať ze to ho prejde ? . Ako on do nedávna fakt veľmi pekne rozprával znicoho nic toto. Pýtala sa ma ci neprešiel nejakými zmenami alebo nejakym šokom ale akokoľvek rozmýšľam tak nie. Ma normálne dectvo žijeme v kompletnej rodine bez hádok stresu. Myslíte že ho to teda prejde alebo mam skúsiť vyhľadať niekoho iného?
@helka106 dcera koktala ( od 3,5 roka), a aj prestala, ale nepamatam kedy, chodili sme k logo, ktora s nou potom zacala cvičiť jednotlive hlasky, v 5 rokoch vedela vsetky hlasky krasne povedat a bez koktania samozrejme. Takze by som urcite riesila logo aby dieta zdiagnostikovala.
@helka106 dcera koktala ( od 3,5 roka), a aj prestala, ale nepamatam kedy, chodili sme k logo, ktora s nou potom zacala cvičiť jednotlive hlasky, v 5 rokoch vedela vsetky hlasky krasne povedat a bez koktania samozrejme. Takze by som urcite riesila logo aby dieta zdiagnostikovala.
@nyphadora a už sa jej to vôbec nevrátilo? Táto logipedicka dokonca s dieťaťom ani nič nerobí iba vlastne radi ako s ním doma hovoriť
@nyphadora a už sa jej to vôbec nevrátilo? Táto logipedicka dokonca s dieťaťom ani nič nerobí iba vlastne radi ako s ním doma hovoriť
@helka106 aj mne dcera začala okolo takéhoto veku a opakuje sa to dodnes a to ma uz 6. vzdy po niekoľkých mesiacoch sa to vratilo, potom par týždňov kokce a zase z ničoho nič utne a rozpráva pekne. A vždy mala po tom koktani taky mentálny skok vpred. Takže podľa mňa su to len fázy. Hlavička im šrotuje strašne veľa ale ústa nestastacia a často krát ani slovná zásoba. Ja som vždy hovorila, pomaličky rozpravaj, mame čas, ja ta počúvam.. pomáhalo to..a dnes už mi sama povie, ze jaj mami zase kokcem..tak jej len poviem ze nevadí, zase to prejde nech rozpráva pomaličky, ze mame čas ju počúvať a nech si premysli, co ide povedať.. keby to trvalo 2-3 mesiace a viac tak by som to uz riešila..
u nás mala jedna dcéra. Prešlo to, pomerne rýchlo.
@helka106 hrali sme s nou rozne cvicia ( napr vytlieskavanie..) a aj logo, dcera vzdy viac spolupracovala s nou ako doma 🙈, tiez nam ukazala ako s nou rozpravat ked sa zajaka a zapisovali sme kazdy den ako sa zajakva, niekedy to bolo viac niekedy menej, ake situacie jej to zhorsuju … Teraz sa nezajaka, ale sem tam sa stane, ked chce nieco rychlo povedat, ale to velmi malo, mozog jej stale rychlo pracuje 🙈. Este nam naordinovala vit.B.

Počkaj trosku. On možno chce rýchlo a veľa povedať a zdieľať a reč nestíha s myslením