Je kvapka pri nádche pre deti bezpečná?
Baby poraďte, jedna známa mi poradila aby som jednu kvapku rozotrela dvojročnej pod noštek pri nádche. Máte stým niektorá skúsenosti?

nie, takyto olej urcite nenatieraj dieatu nikde (ak som to dobre podla obalu pochopila, ide o 100% es.olej), a ani ine esencialne olej v neriedenej forme. Pre tento ucel dostat maste pre deti urcene, napr okolo nosa, alebo na hrudnik, chrbat...aj to opatrne
ak chces vyslovene aby dieta dychalo tieto vypary, mozes pouzivat napr aroma lampu.. opatrne, nie vsetky vone su vhodne pre deti.
@anonym_autor ďakujem baby
Toto keby si jej rozotrela pod nos,tak zrejme by si si zarobila min na slzenie, štípanie očí,poprípade ich opuch.A ani to dýchanie by zrejme nebolo naj. Ja ho kvapkám do aroma lampy jednu až dve kvapky a tam to dosť cítiť. Neviem si predstaviť to mať priamo neriedené pod nosom.
@anonym_autor u nás v lekárni robia eukalyptovú masť pre deti do nosa, tá je super.
@anonym_autor u nás v lekárni robia eukalyptovú masť pre deti do nosa, tá je super.
@ibrunova naozaj , no skúsim sa teda opýtať ☺️
@anonym_autor no mentol rovno popod nos a pri ociach, ja by som toto nenatrela ani sebe nie dietatu, ktore si to rukami rozmasti po celej tvari posucha oci a problem mas na svete
@anonym_autor neriedený iba tea tree olej a levanduľový

S užívanim eukalyptového oleja je potrebné byť opatrní. Pre najmenšie deti je príliš silný. Do 2 rokov sa neodporúča žiadny. Od 2 rokov je vhodnejší jemnejší esenciálny olej Eucalyptus radiata, od 6. rokov sa môže použiť. Pre najmenšie deti je vhodná levanduľa, mandarinka, pomaranč, vavrín (od 2 rokov inhalácia).
Eukalyptový esenciálny olej obsahuje chemické zlúčeniny, ktoré môžu spôsobiť podráždenie dýchacích ciest, problémy s dýchaním alebo vyvolať alergický bronchospazmus.