icon

Je menzes u 10,5 ročnej dcéry príliš skoro?

9. aug 2025

Dobrý večer. Dcéra 10,5 ročná dostala práve menzes. Nie je to podľa vás skoro ? Mne sa to zdá dosť.

Strana
z3
anonym_38d552
10. aug 2025
@nevenka

@anonym_38d552 no tak matka by sa mala zaujimat o zdravie svojich deti, nemyslis? Vsak hadam jej nasilu nelezie do rozkroku? My sme toto tiez riesili, ja mojej umyvam napriklad vlasy, tak si vsimnem. Mala aj nejaky zapal, tak som jej tam pozriet musela predsa. Tak neposlem tam otca, ako chlapcom nekontrolujem od isteho veku predkozku ja, ale radsej manzel, ale treba to riesit s detmi predsa. Ved ide o zdravie.

@nevenka mne to príde veľmi divné nehnevaj sa ale v takom veku ako je desať ročná slečna už by mala mať v tomto súkromie. Neriesim žiadne ochlpenie, to je individuálne, ja som v tomto veku už bola ako opica a som zdravá. A to či má zápal by som radšej nechala gynekologicke od toho tu nie som ja. Neviem si predstaviť že by som si pamätala že ma matka videla v 10+ rokoch nahú. Ale robte ako myslíte, ja som vyjadrila svoj názor

procrastique
10. aug 2025
@belllinka

@procrastique zaciatok puberty pred 8 rokom sa povazuje za predcasnu. A obycajne menzes nepride so zaciatkom puberty, ale cca 2 roky od prvych priznakov zaciatku puberty

@belllinka Však píšeme to isté.

anonym_eb5b16
10. aug 2025

@anonym_autor ja som mala ako 11 rocna
Hold tak to u nej je. Spomen potom pediatrovi

ava11
10. aug 2025
@anonym_38d552

@nevenka mne to príde veľmi divné nehnevaj sa ale v takom veku ako je desať ročná slečna už by mala mať v tomto súkromie. Neriesim žiadne ochlpenie, to je individuálne, ja som v tomto veku už bola ako opica a som zdravá. A to či má zápal by som radšej nechala gynekologicke od toho tu nie som ja. Neviem si predstaviť že by som si pamätala že ma matka videla v 10+ rokoch nahú. Ale robte ako myslíte, ja som vyjadrila svoj názor

@anonym_38d552 mňa moja matka vidí nahú aj v 37 rokoch a nepríde mi to divné 😂 A svoju 10-ročnú dcéru teda vidím nahú v podstate denne, dokonca aj 13-ročného syna, keďže sú obaja doma absolútne komfortní a chodia zo sprchy do izby len tak, nech preschnú.

shelby88
13. aug 2025
@anna777115

S tou menopauzou, je to neskutočná sprostosť. Poznám osobne minimálne dve ženy, ktoré dostali menzes ako deväť ročne a jedna prišla do menopauzu 57 rokoch, druhá má 54 rokov a menzes ako švajčiarske hodinky.

@anna777115 šťastne to ženy

shelby88
13. aug 2025
@lasona

Mam kamošky a ich baby maju už menzes v 9 rokoch. Teraz nič zvláštne. A čím to je? Ja myslím ze ma veľký podiel na tom stravovanie, životný štýl..jedlo je plne somarin, hormónov, antibiotik, éčok.. ktoré nepriaznivo pôsobia...už len obyčajné kuracie mäso...ani obyčajný voda nie je čistá...veľa žien berie antikoncepciu....ja si myslím ze je to tym spôsobené...mam známu, doktorka zakázala konzumáciu kuracieho masa u dcéry, lebo jej začali rast prsia🙈🙈🙈

@lasona presne tak, toto je pravda

petko81
13. aug 2025

@anonym_autor ja som dostala v 14,a teras mám 36.

Strana
z3