Je moje dieťa autista?
Dobrý deň, chcem sa poradiť ohľadom správania mojej dcérky. Bude mať 18m, nehovorí len pár slov, používa skôr slabiky a vie napodobniť zvieratká, auto, vláčik. Prstom resp.rukou ukáže len niekedy. Rozumie jednoduchým veciam. Je šikovná v hrubej i jemnej motorike. Vie zatancovať na niekoľko pesniciek, riekaniek, spí dobre, zje všetko. Nemá záchvaty zlosti. Ale teraz čo ma znepokojuje. Veľmi často nereaguje na zavolanie, doma ani vonku, očný kontakt má ale občas tiež nereaguje. Nezaujíma sa o deti teda rovesnikov, ide skôr za väčšími. A tými sa vie zahrať napr.nahanacky. Rada sa hojda na hojdačke v parku, jedine vtedy zvykne vystrajat keď sa nemôže hojdať lebo sa hojda niekto iný. Muž vraví že mi šibe ale ja sa o ňu bojím. Môže byť autistka?
@silvika2022 podľa toho čo si napísala, v podstate to popísali aj iné mamičky
Podľa mňa to je bežné 1,5r bábo.. veď to je ešte také maličké že sa takéto veci naozaj nedajú odpozorovať, úplne zbytočne sa stresujes..
@silvika2022 to nevadí, hlavné v jej veku je, že nežije vo svojom svete, ale socializuje sa...v podstate je eŠte jedno s kým sa hrá podľa mňa
@silvika2022 muž má pravdu. Je mi ľúto tvojej dcérky.
@silvika2022 ale veď ona je vo veku kedy objavuje svet.Ty nebudeš stále jej modla.Ty, keď si niečim zaujatá a muž Ti niečo hovorí hneď všetko pustis a reagujes?Veľa informácií je niekedy na škodu je úplne bežné dieťa nechaj to tak...
@konikkon v com ti jej je ľúto? Ze sa o ňu bojím?
Nejdem ti tu skalopevne tvrdit, ze tvoje dieta je alebo nie je autista, na diagnostiku su odbornici. Ja som na dcere od utleho veku videla, ze je ina ako ostatne deti, muz ma posielal na psychiatriu, ucitelka v skolke tiez nic nevidela. A je aspergerka.
@silvika2022 bože v takom utlum veku takéto riešiť. Veď to je normálne dieta. Vďaka niektorým mamkam,ktoré na sociálnych sieťach reprezentujú že ich dieťa už v 2 rokoch pomaly čítať vie ,tak matky normálnych deti začínajú mať strach a komplexy že ich dieťa je mimo. Tvoje dieťa je úplne v poriadku podľa toho čo píšeš ad 1 ad 2 v takom roku ti nediagnostikuju autizmus. Užívaj si ho,buď rada že je zdrave ,ver mu,menej čítaj na nete a nič iné nerieš.
@mandzula aj to ma napadlo.ze keby bola autistka tak bud asperger alebo vfa
@silvika2022 ano, ale takto male deri este nemusia vzdy reagovat...ak mas obavy tak ako prve daj skontrolovat sluch
@silvika2022 🤣 som vedela, že sa toho chytíš. Keď ma svoje dni ebka na mňa z vysoka, stačí?
muz ma pravdu nic jej nie je
@silvika2022 18 mesacne dieta nema zaujem o kolektiv, to je normalne. Rada sa hojda, preco nie? A ked je tam niekto iny, tak trucuje... Tak vacsina takych malych deti nema este dobre sebaovladanie😅. Ani rec este nebyva rozvinuta. A ze nereaguje na zavolanie? Tak ver, ze nie je jedina. Deti sa casto zahlbia do toho, co robia a nevnimaju. Mozno je temperamentna a ziva.
Podla mna si nepopisala nic specialne, co by ukazovalo na autizmus.
@silvika2022 ach jaj, na určenie takejto diagnózy predchadza dlhy proces, sedenia s psychologom, neurologom a neviem kym, to vazne na MK sa pytas? 🙈🤣
@silvika2022 to je skoro na diagnostiku..podla opisu, bezne spravanie v jej veku,,
Ahoj ako ste na tom dnes ?
@vahcaac ahoj, tak dcérka už hovorí ale max spája 2 slova, stále ignoruje väčšinu detí, hrá sa ale popri nich, viac zdieľa, očný kontakt keď chce ma a rovnako reakcia na meno. Stále je tak sociálne "divnejsia" aj ta komunikácia občas nič moc. Počkáme do 2,5r a skočíme za pediatrickou nech nám dá výmenné lístky.

@danielahamar a to 17m má aké prejavy?