Je moje dieťa obézne?
Dobry den,chcem sa prosim vas opytat na temu,ktora je kazodennym motákom..
Som chlap ale rad si tu zistujem veci🙂
Prosim vas,mala sa narodila s porodnou vahou 4000g a dnes ma 3 a pol mesiaca a vazi 7760g (kvazi uz viem ze svoju vahu co by mala mat v polroku zdvojnasobenu 8kg presiahne)
Bola na vysetreni na BKM a do popisu nam dali ze je obezna/pastezna..
Je krmena na 80-85% MM a cca 15% UM
Po lopate povedane dostava cca 120ml UM denne na jednu davku,za den max 2 davky UM..
Nutrilom nesadol,kendamil sadol ale zevraj sa z neho viac pribera..samozrejme ze stale mala max 2 davky UM denne inak vkuse materske
Prosim vas,vahovy prirastok je uz obezny?
Dakujem
Take malé deti vedia paradoxne najlepšie, koľko toho potrebuju. Ešte nie su zblbnute z toho ze koľko sa ma čoho jesť a dokážu sa inštinktívne nasýtiť presne tak ako je pre ne potrebné. Pokiaľ je dieťa zdravé, ma dobrú stolicu tak nevidím dôvod prečo by mal byt nejaký problém. Ja som toto v živote u dcéry neriešila a to som dojčila na vyžiadanie.
Keď sa vám to zdá veľa, skúste uplne vynechať umelé mlieko. Akoby zdá sa mi to zbytočné, prikrmovať umelým keď ma žena svojho mlieka dostatok.
🤣🤣🤣veď je to bábätko.
Keď lekár povie, že je obézne, načo do dieťaťa pcháte UM?
@rebus11 prosim ta, u tak maleho dietata neries vahu, pokial nie je vyslovene podvyzivene a nic nepapa.
Syn jedol za tri deti, fakt som mala obcas ten pocit, do 1 roka bol jednoducho,, vacsi" a teraz ako 4rocny je dost vysoky a ako sliz. Od prvej pediatricky som bola permanentne za to sfuknuta a druha to absolutne neriesila.
@jane1987 rozhodne nesúhlasím, že váhu netreba riešiť. Aj novorodenci môžu mať množstvo zdravotných problémov, vrátane závažných, môžu mať aj cukrovku.
Autorka, rieš uvedené s lekárom. Žiadaj ďalšie vyšetrenia, konzultácie, ak pediater nie je ochotný, oslov iného. Nerieš názory laikov na MK ak ide o zdravie tvojho dieťaťa. Nemusí to nič znamenať a môže. Preto to rieš s odborníkmi a na názory žien na MK ozaj zabudni ak ide o zdravie tvojho dieťaťa.
@rebus11 Nie, nemas obezne deti. Zo mna sa pediatricka smiala, ze mne tecie rovnl smotana a nie mlieko. Bola rada, ze dieta nie je chudunke. Dnes su z nich "rukate, nohate". Absolutne vsetko schudli, ked sa zacali viac hybat. Len mu nedavaj ziadne diety ani obmedzenia. Zdrave dieta z toho vyrastie.
@rebus11 moje deti s pôrodnou váhou 2700g mali v 3.5m 7kg tiež. V živote mi lekárka nepovedala, že sú obézni. 🙈 niektorí lekári nemajú všetkých 5 pohromade.
@jane1987 rozhodne nesúhlasím, že váhu netreba riešiť. Aj novorodenci môžu mať množstvo zdravotných problémov, vrátane závažných, môžu mať aj cukrovku.
Autorka, rieš uvedené s lekárom. Žiadaj ďalšie vyšetrenia, konzultácie, ak pediater nie je ochotný, oslov iného. Nerieš názory laikov na MK ak ide o zdravie tvojho dieťaťa. Nemusí to nič znamenať a môže. Preto to rieš s odborníkmi a na názory žien na MK ozaj zabudni ak ide o zdravie tvojho dieťaťa.
@melanta no nie som az tak laik, som zdravotnik a dieta si od mala preslo mnohymi problemami (ktore nemali suvis s vyzivou) ale zasadne nehladam problem tam, kde nemusi byt. Celkom si neviem predstavit, ze kazda matka, ktorej dieta zje o nieco viac, bude riesit lekarov vseho druhu a stresovat tym seba a dieta.
Tiez by som to neriešila, ono aj keby bola nejaká velka, časom z toho vyrastie. Druhé dieťa malo pri porode skoro 5 kil a v nejakých 4 rokoch sa natiahlo do dĺžky, že už strihovo užšie leginy lindex nemal napasovane.
Moj syn mal v roku 12kg jedna pani mi hovorila ze take tučné dieta nevidela, teraz ma 6 rokov a 19kg 😂 spageta
Mala som známu, ktorej dieťa bolo v roku ako ten panáčik Michellin z pneumatík, toľko tukových záhybov som na nikom nevidela. Dieťa začalo chodiť a o chvíľu ako cverna. Všetko vybehala.
Je to ok. A na to ze dieta krásne pribera nevidim dovod davat aj um. Ale je to (zrejme) vase rozhodnutie.
@rebus11 ma uplne normalnu vahu, neviem naco jej davate aj UM?
Aj moj mal v jednom papieri ako 2m ze je obezny, a pritom nie je. To len je vahou trochu nad normou a hned taketo koniny to pise
aj moja otazka - naco UM? moje deti boli ako michelin prve mesiace a po tom to boli podvahove deti. Jedno stale je, aj ked su uz velki
Moj syn mal v roku 12kg jedna pani mi hovorila ze take tučné dieta nevidela, teraz ma 6 rokov a 19kg 😂 spageta
@ariannazara moj detto, kym sa kojil bol jak buchtos a teraz ma pomaly 6 r a ma len 17 kg takze este hirsie jak tvoj s 19 🙈😆
Môjmu tiež napísali,keď mal asi 4mesiace,že je "pastozne dojča"Pediatricka sa nad tým zasmiala,keď som jej to ukázala a zo žartu som poznamenala,že či ho mám dať na diétu 😃. Že si nemám z toho nič robiť.Bol len plné dojčený,nijako prekrmovany.
Teraz bude mať 5 rokov, výšku 125 cm a váži 25 kíl.
@ariannazara aj moja malá v roku takmer 12 kg a to nemala ani 3kg keď sa narodila. V 6r mala síce 25kg ale výšku ako 8-9r deti. Bola sama ruka ,sama noha
@rebus11 nam pediatricka vzdy hovorila, ze kojene dieta nie je nikdy obezne. Moje tri deti boli ako babatka vsetky baculate, medzi 2.-3. rokom to vsetko vybehali, dve su uz v puberte a o obezite u nich nemozem hovorit ani keby som ich videla dvojmo.
Ine to bude, ked bude uz riadnu stravu mat, tam uz ano, v zavislosti od stravy a pohybu uz moze obezita a nabeh na nu zacat
@melanta Nemusíš súhlasiť, ale je to tak. Cukrovka z MM? 😀 Na čom fičíš?
@rebus11 ak sa smiem opýtať, prečo jej dávate um keď je kojena?
@rebus11 nieje obézne ale pastózne,schéme neboj sa. Moje dieťatko malo v 9 mesiacoch 16 kíl a teraz to už na nej nevidno. Začne chodiť a hýbať sa schudne
@rebus11 nieje obézne ale pastózne,schéme neboj sa. Moje dieťatko malo v 9 mesiacoch 16 kíl a teraz to už na nej nevidno. Začne chodiť a hýbať sa schudne
@andulka1988 v 9 mesiacoch 16 kg???
3 mesacne babetko len lezi a papa preto pribera od pol roka sa zacne pretacat krutit sadat plazit si pojde na styri a priberanie sa spomali.ked zacne chodit schudne.
@andulka1988 v 9 mesiacoch 16 kg???
@anonym_b1ce62 áno, bola neskutočne ťažká
Keď lekár povie, že je obézne, načo do dieťaťa pcháte UM?
@anonym_d10bd0 lebo zena malo mlieka,preto..co na tom nechápete???
Je to ok. A na to ze dieta krásne pribera nevidim dovod davat aj um. Ale je to (zrejme) vase rozhodnutie.
@maryetta lebo ma zena MM na 80% dennej stravy malej..skusali sme dva tyzdne cisto na MM a nic nepribrala tak jedna flaska max dve UM a zacala priberat
Lenze mala ma BKM a zena nemoze mliecne tak sa jej pomalicky straca MM
@maryetta lebo ma zena MM na 80% dennej stravy malej..skusali sme dva tyzdne cisto na MM a nic nepribrala tak jedna flaska max dve UM a zacala priberat
Lenze mala ma BKM a zena nemoze mliecne tak sa jej pomalicky straca MM
@rebus11 z jednej flase um istotne by nepribralo takto. Takze istotne pribera aj z materskeho ale to je uz jedno. Kazdopadne dieta obezne nie je-teda z materskeho istotne nie. Vyrastie z toho.
@anonym_b1ce62 áno, bola neskutočne ťažká
@andulka1988 kks...čím si ju kŕmila?

@rebus11 prosim ta, u tak maleho dietata neries vahu, pokial nie je vyslovene podvyzivene a nic nepapa.
Syn jedol za tri deti, fakt som mala obcas ten pocit, do 1 roka bol jednoducho,, vacsi" a teraz ako 4rocny je dost vysoky a ako sliz. Od prvej pediatricky som bola permanentne za to sfuknuta a druha to absolutne neriesila.