Je možná operácia na ďalekozrakosť u štvorročnej?
Chcem sa opýtať zistili nsm dalekozrakost ale chcem aby nenosila okuliare he možná operacia takomto veku ci nie
@anonym_autor to by ti mal poradit lekar. U tak malych deti sa oci rychlo este napravia, samozrejme zalezi od konkretneho pripadu, ale bratrancov maly nosi okuliarky a dr mu dala kontrolu uz o tri mesiace, lebo ocakava rychle zlepsenie. Ma 5 rokov. Takze najlepsie je poradit sa priamo s lekarom
Urcite nie operovat kvoli dalekozrakosti v takom utlom detstve, zrak sa vyvija, operuje sa po 18tke, musia byt stabilne dioptrie
Neprenasaj svoje negativne pocity voci okuliarom na dieta, jasne, ze potom aj ona bude nervozna a nebude chciet nosit
@anonym_autor nie operácia je možno až po 18 roku
co ja viem, tak az od 18 rokov kedy je uz vada stabilizovana. teraz to nema vyznam ak ma napr. 3ky a upravia jej ich o rok sa jej to moze znova zmenit a bude potrebovat 2ky... ale keby nemala operaciu tak sa jej len zmenia dioptrie.
@anonym_autor to by ti mal poradit lekar. U tak malych deti sa oci rychlo este napravia, samozrejme zalezi od konkretneho pripadu, ale bratrancov maly nosi okuliarky a dr mu dala kontrolu uz o tri mesiace, lebo ocakava rychle zlepsenie. Ma 5 rokov. Takze najlepsie je poradit sa priamo s lekarom
@vikusjk boli sme pri očnej ktorá jej dala okuliare ale chcem ísť este k druhej očnej uvidim ci my ona povie ak povie ze áno aby nosila okukiare tak bude nosiť snáď sa hej zrak upravi ked pôjdeme na kontrolu
@vikusjk boli sme pri očnej ktorá jej dala okuliare ale chcem ísť este k druhej očnej uvidim ci my ona povie ak povie ze áno aby nosila okukiare tak bude nosiť snáď sa hej zrak upravi ked pôjdeme na kontrolu
@anonym_autor aj keby sa jej zrak neupravil.....v takom malom veku sa dioptrie neoperuju....
@anonym_autor Syn je ďalekozraký a doktor povedal,že sa to vekom a rastom bude zhoršovať.Nosì asi od 8.rokov ,teraz má 15 a áno,zhoršilo sa to o dosť. Nič také nenaznačil,že sa to vekom upraví.
@anonym_autor operácia určite nie a keď je to ešte dievčatko. Mne radili počkať s operáciou až po pôrodoch,keď som sa na vysokej škole na to pýtala. Ale nakoniec som nešla.
Nie operovat to nik nebude do dospelosti.
Zalezi aku ma vadu, moze z dioptrii vyrast. Ale to vam mala ocna vysvetlit.
Moja dcéra nosí okuliare od 2 rokov a zajtra ma 17 a operovať sme ju chceli dať a povedali , že až po 18 roku skôr nie lebo oko sa stále vývija
@anonym_autor ty si sa zbláznila? Operuje sa až od 18tky.Deťom zvyknú plusky jednoducho zmiznúť,sestra to tak mala.
@anonym_autor Syn je ďalekozraký a doktor povedal,že sa to vekom a rastom bude zhoršovať.Nosì asi od 8.rokov ,teraz má 15 a áno,zhoršilo sa to o dosť. Nič také nenaznačil,že sa to vekom upraví.
@andrejka2424 zhorsuju sa minusky. Plusky sa rastom zmensuju. Mne to hovorili traja detski ocni lekari.
@anonym_autor moj syn ma plusky, a v duhovke povedali, ze plusky operovat az v 50ke.......... 😏
@anonym_b83d25 tieto predpísala dcére doktorka
@anonym_autor +1,75. Ako fakt? 😀 ved do 18ky jej zmizne.
@andrejka2424 zhorsuju sa minusky. Plusky sa rastom zmensuju. Mne to hovorili traja detski ocni lekari.
@anonym_dd9c46 my ideme este k druhej očnej uvidíme co nam povie zvyknu aj zle namerat doktorka bola dosť nepríjemna a drza preto som sa rozhodla ísť este k druhej doktorke druhy názor
@anonym_autor rozkvapkala dcerke oci? A inak chodte urcite. Ja som kontaktovala asi 3 lekarov.
@anonym_autor rozkvapkala dcerke oci? A inak chodte urcite. Ja som kontaktovala asi 3 lekarov.
@anonym_dd9c46 povedali ste lekárovi ze mate očného lekára ked ste boli pri druhom .čo vám na to povedal
@anonym_dd9c46 povedali ste lekárovi ze mate očného lekára ked ste boli pri druhom .čo vám na to povedal
@anonym_autor jasne, ze som povedala, a nehovoril nic. Vlastne boli radi, lebo som platila za vysetrenie. 😀
@anonym_b83d25 tieto predpísala dcére doktorka
@anonym_autor to je nič.Úplné minimum.Inak odmerajú dioptrie aj v optike.
Ja fakt nechápem,ako ťa mohla napadnúť operácia...
@anonym_autor to je nič.Úplné minimum.Inak odmerajú dioptrie aj v optike.
Ja fakt nechápem,ako ťa mohla napadnúť operácia...
@anonym_b83d25 len ma to napadlo ci by nebola aj táto možnosť ak sa neda tak nic bude nosiť okuliare potom sa uvidí cj jej pomôžu ori ďalšej kontrole ocneho lekara

@anonym_autor preco nejdete do oftalmologa?