icon

Je možné urobiť 3,5-ročnému dieťaťu MR mozgu bez anestézie?

susanna87
11. máj 2024

Dobrý deň, je možné urobiť 3,5 ročnému dieťaťu MR mozgu bez uspatia? Máme termín na Kramároch, dérka ma byť hospitalizovaná a dostať anestéziu. Mám určité vážne dôvody prečo nechcem aby ju uspali, tak ma zaujíma, či má niekto skúsenosť, že dieťa zvládlo toto vyšetrenie bez uspatia? A či vôbec je možné toto vyšetrenie urobiť u tak malého dieťaťa bez uspatia? Ďakujem za Vaše prípadné odpovede a skúsenosti.

Strana
z2
susanna87
autor
12. máj 2024

@tahomi napíšem SS

mamatroch
12. máj 2024

@susanna87 skus jej pustit na youtube videa, ako prebieha MRI. Su tam i videa, kde robia MR detom. Aj ten hluk tam pocut. Len si najskor sama najdi vhodne video, ktore jej pustis, kde nie su ludia v strese.
Plus my sme na Kramaroch boli s dcerou aj v miestnosti a mohli ju drzat za nohu, takze cely cas citila, ze tam sme. A ked bola mensia (ale i tak o dost vacsia, 8 rokov), pustali jej do sluchatok rozpravku / hudbu, raz si i vlastne CD doniesla. No to su veci, co by mohli i mensej pomoct.

yanni
12. máj 2024

@sella38 tak 8 rocne, inak ok dieta, to da bez narkozy v pohode. U nas tak velke deti normalne beru bez narkozy. Moja dcera bola medzi 6timi (mesiac po 6tich narodeninach) a 7mimi narodeninami 4 krat na MRT. VZDY bez narkozy a lezala v rure hodinu (len jeden krat to vydrzala len nieco cez 30 min). Pustili jej rozpravky a 2x dokonca zaspala. Uplna pohodicka. Ale 8 rocne porovnat s 3 rocnym, to by ma fakt nenapadlo. Mam este 5 rocnu, a ta ma vrtulu v zadku, len tak lezat by tam nevydrzala. Len ak by bola fakt veeeelmi chora, ze by sa nedokazala poriadne hybat.

yanni
12. máj 2024

@mamatroch moja dokonca filmy/rozpravky pozerala. Mala z toho srandu.

sella38
12. máj 2024

@yanni ja nic neporovnavam. V prvom mojom komentari som jej jasne napisala, ze si myslim, ze nevydrzi..Na tieto komemtare autorka reagovala tak ako reagovala, ze ma.dieta problemy po narkoze... na to som jej napisala, ze nech sa teda spyta, ze za to nic neda... Komentar mazem, lebo ste jak osy,ktore citaju len A, ale to B,ktore som uviedla v prvom akosi prehliadate...

susanna87
autor
12. máj 2024

Na Kramáre máme ísť, len som nevedela, že či tam majú sluchadlá a či aj púšťajú niečo do nich, tak ďakujem za info @mamatroch. Dcérka je taká, že keď vidí doktorov a sestričky, drží ako hluchý dvere. Na procedúrach sa jej tiež pušťali rozprávky. Robili jej procedúry, ktoré sa nerobia tak malým deťom, z dôvodu, že sa môžu pohnúť, no keďže videli, že sa nehýbe, tak to skúsili, bolo to ok. Po roku čím si všetkým prešla, už je zvyknutá, že jej je povedané, aby sa nehýbala, ale aj tak samozréjme neviem či by sa chovala, tak ako vždy, že bude ako socha, alebo by ju hluk vystrašil. 🤷‍♀️ Nie je dieťa ako dieťa, takže sa tu prosím nehádajte, či 8 ročné, nie je 5 ročné, či 3-ročné, každý nech si povie svoju skúsenosť a nemusí komentovať, čo druhý napísal, ďakujem.

maciatkolulu
13. máj 2024

@susanna87 to čo jej dali preboha za anestézu? Veď to je úplne ľahká a bezproblémová. Keď to tak bolo pred 26 rokmi,myslím,že teraz to snáď išlo len smerom k lepšiemu. Každopádne úplne zbytočne tu komunikuje s,pretože toto treba riešiť s kompetentnými,tu ti jedna napíše tak a druhá tak,ale ty píšeš tak,akoby na kramaroch boli úplne mimo. Tak to odporúčam,buď veriť doktorom,alebo si nájsť inú kliniku.

susanna87
autor
13. máj 2024

@maciatkolulu dúfam, že si si uľavila, pekný deň

maciatkolulu
13. máj 2024

@susanna87 prosím? Prečo ? Veď píšem úplne normálne. Keď máš pocit,že lekári nevedia podať správne anestézu,napriek zlej reakcií (podľa teba),chcú opakovane podať,napriek stavu a všetkému,tak zmeň kliniku. 🤷 Ja som svoje deti zverovala lekárom a ošetrujúcemu personálu s dôverou,že chcú pomôcť a nie robiť škody,keď nemáš ten pocit,dôvera nefunguje,hľadaj tam,kde máš. Ja mam s kramarmi a celou neurológiu,neurochirurgami dobré skúsenosti. Študovali na to,aby pomáhali a uľahčovali malým pacientom čo sa len dá. Silno pochybujem,že pri zlej reakcií by niekto podával opakovane niečo,čím by ohrozoval.dieta s diagnózami,asi nie úplne ľahkými....

fiafia
13. máj 2024

@susanna87 dobrý deň. Môžem sa spýtať na následky narkózy u dcérky? Samozrejme do ss. Moja dcéra mala tiež reakciu na narkozu aj sme boli hospitalizovi takže chápem, aj keď u nás narkoza nebola koli MR. K otázke, nemyslím,si,že by to dcérka zvládla bez narkozy aj keď je zvyknutá na vyšetrenia aj bez hybania. Zažila som pár x a mala som co robiť aby som vydržala. Je to veľmi hlučné, stiesnene a aj dosť dlhé vyšetrenie. Možno pustiť dcérke videa ale moja raz tak staršia by to určite nedala a minimálne by z toho mala nočné mory.

susanna87
autor
13. máj 2024

@maciatkolulu ja som nepovedala, že jej ju zle podali, ani to, že nejako pochybyli a preto im nedôverujem, nikto nevie čo sa v nás schováva a môže v v nás niečo zle zareagovať a je to jedno, či ťa uspia v BA, alebokdekoľvek inde. Len mi dvaja doktori povedali, že si myslia, že je to dôsledok anestézie, tak je asi normálne, že som chytila strach ju dať druhýkrát uspať. Ani si nemyslím, že ju posielajú zo špásu na MR, ale asi fakt zbytočné sem písať, ja som chcela odpoveď na dve otázky a polovica odpovedí ich vôbec nezodpovadala.

susanna87
autor
13. máj 2024

Zdravím všetkých už budem odpovedať len na SS a slušnú komunikáciu, ďakujem za pochopenie.

susanna87
autor
13. máj 2024

@fiafia máte SS

dadaviki
16. máj 2024

@susanna87 ahoj.zvladla by ak to nie je hyperaktivne ale kludne sustredene dieta.doma ju natrenujes.sluchadla a hluk na youtube MRi.na onkologolii bolo par deti co to dali podplatili ich maminy odmenov.ale to boli doslova typy deti ze kludas.moje dieta hyperaktivita extrem ten by to nedal.a chodili sme vazne ze casto na mri.teraz len raz za rok.a mas pravdu je to hnus ,svinacina.co narkoza krok vzad dieta, spravanie,spanie,pohyb.rozvijanie,rec a vela dalsich neurologickych.mne to ani len mimo papiera ale neuznali ze to ma dopad.drzim palce

Strana
z2