icon

Je možné, že má moja dcéra tourettov syndróm?

anonym568
Dnes o 16:44

Ahojte.. Mám dcérku ktorá má 13 rokov. Od mala má tiky ale brali sme to len ako zlozvyky, keďže je už ale staršia začína ju to trápiť. Tvrdí že to nevie kontrolovať hoci sa veľmi snaží pretože sa za to cíti zle a ľudia sa jej smejú...😕 Vraj to vie potlačiť ale iba na chvíľku a potom je to iba intenzívnejsie a koniec koncov aj tak to musí potom vypustiť. Má tiky v tvári v krku, zatahuje svaly na nohách a mala tiky aj v chrbte.. Tiky sa menia vzhľadom na situáciu ale aj dobovo.. Taktiež ma aj pohmkavanie alebo také zvuky v hrdle je to divné akoby vdychovanie vzduchu s nejakým zvukom. Napadlo nás či by to nemohol byť tourettov syndróm ako má napríklad Billie Eilish 🤷🏽‍♀️ nech je to už akokoľvek chcem jej hlavne pomôcť a veľmi by som vás chcela poprosiť o hocijaké rady alebo skúsenosti 🙏🏽🙏🏽 ďakujem veľmi pekne. pekný deň

Strana
z2
anonym_b7314c
Dnes o 19:27

odporucam ti tu rady nehladat. ziadna tu nie je lekarka a nevie nic o tvojom konkretnom pripade a zybtocne ta to vystresuje... Utekaj co najskor k neurologovi..

anonym_7c28fa
Dnes o 19:49
@anonym568

tak bolo to také nenápadne až teraz je to silnejšie.. predtým to bolo len naspulovanie pier alebo zmurkanie coz je u detí celkom bežné vytvoriť si zlozvyky.. je mi to samozrejme veľmi ľúto a ano vyčítam si to ale chcela by som vás teraz poprosiť o rady nie výčitky ja si to celé uvedomujem a áno je mi to ľúto

@anonym568 mam 12 rocnu dceru a od minuleho roka silno zmurkala, neskor zatinala paste (ze jej to robi dobre) a spulila pery, natahovala krk! Jasne, najskor sme riesili ocne -zmurkanie, potom alergologa.Najintenzivnejsie bolo zmurkanie.Potom som ju objednala k neurologovi, robili jej vysetrenie a ze je ok, mame skusit terapeuta.Pytala som sa na turretov syndrom a ze tam sa prudruzuju zvuky!! To dcera nema.Vyhladsj neurologa, teraz sa obavam, co nas caka neskor.Dcera ma uzivat zinok.

Strana
z2