icon

Je nadmerné pitie vody u detí problém?

lilko123
17. feb 2026

Dobrý deň mamičky chcem sa opýtať či ste mali alebo máte niektorá s Vás skúsenosť mám 22mesacnu dcérku,ktorá si dovolím povedať denne vypije aj 1,5vody bojím sa či jej to môže nedaj bože aj niečo spraviť ublížiť ona s každým jedlom pije vodu aj s polievkou aj so sladkostou keď jej dám. A aj medzi tým skúšala som ju aj tak že jej do fľašky dávam ozaj máličko len ona to vypije a zase pýta a keď jej nedám tak strašne plače určite s tým pôjdem aj lekárovi. Ja len že s tým tu máte niekto skúsenosť. Bolesti pokiaľ ju sledujem tak nemá a ešte aj cez noc sa zobudí ale 2-3x na vodu. Len sa mi vidí že má trošku väčšie bruško. Ďakujem Vám vopred za odpovede.

Strana
z2
anonym_7a3371
17. feb 2026

A má aj nejaké iné príznaky? Únava? Kolko má mokrych plienok?má.ich že precikane? Budí sa aj v noci?

januska12323
17. feb 2026

Nechcem ťa strašiť ale takto sa prejavuje napríklad cukrovka.

lilko123
autor
17. feb 2026
@anonym_7a3371

A má aj nejaké iné príznaky? Únava? Kolko má mokrych plienok?má.ich že precikane? Budí sa aj v noci?

@anonym_7a3371
@anonym_7a3371 iné príznaky som nespozorovala zatiaľ a ano budí sa aj v noci a plienky máva precikane

lilko123
autor
17. feb 2026
@januska12323

Nechcem ťa strašiť ale takto sa prejavuje napríklad cukrovka.

@januska12323 len to nie bože môj musíme ísť k lekárovi ďakujem za odpoveď

maryetta
17. feb 2026

Hmmm aj moja vypije cca takto. Bolo mi povedane ze by vypila aj viac ako 2-2,5 litra. Co uz neda. A hlavne by sa budila aj v noci. Co ona sa nebudi.

lilko123
autor
17. feb 2026
@maryetta

Hmmm aj moja vypije cca takto. Bolo mi povedane ze by vypila aj viac ako 2-2,5 litra. Co uz neda. A hlavne by sa budila aj v noci. Co ona sa nebudi.

@maryetta a je v poriadku ? A koľko má vaše dieťa ak sa môžem spýtať lebo ja si myslím toľko vody vypiť to zase nieje zdravé

alickapusinka
17. feb 2026

treb jej dať vyšetriť cukor a áno su to príznaky cukrovky ja som take mala zo začiatku nekontrolovateľný smäd a na malu potrebu som išla 20 krát za deň a v noci veľmi veľa krát tiež som sa nevyspala.Co ma nútilo ísť na wc.

lilko123
autor
17. feb 2026
@alickapusinka

treb jej dať vyšetriť cukor a áno su to príznaky cukrovky ja som take mala zo začiatku nekontrolovateľný smäd a na malu potrebu som išla 20 krát za deň a v noci veľmi veľa krát tiež som sa nevyspala.Co ma nútilo ísť na wc.

@alickapusinka určite pôjdeme lebo toto nieje normálne

anonym_6925c5
17. feb 2026

Treba ist veru na vysetrenie. Ja mam zas problem, ze moje deti vzdy pili malo a stale musim nutit 🫣.

pribinak
17. feb 2026

Volaj pediatricke a daj jej piť. Nenechaj ju smädnu

berika
17. feb 2026

Aj z pohára by toľko vypila? Možno ťahanie z fľaše ju ukludňuje

lilko123
autor
17. feb 2026
@pribinak

Volaj pediatricke a daj jej piť. Nenechaj ju smädnu

@pribinak keby sa to dalo len ona stále plače a pýta si stále flasku

lilko123
autor
17. feb 2026
@berika

Aj z pohára by toľko vypila? Možno ťahanie z fľaše ju ukludňuje

@berika skúšala som aj s pohára napije sa n hovorím že nie dá si jeden dva glgy a zase si pýta vodu s flasky

pribinak
17. feb 2026

Čo má v tej flaske? Vodu? Čaj? Ak čaj, tak aký?

berika
17. feb 2026
@lilko123

@berika skúšala som aj s pohára napije sa n hovorím že nie dá si jeden dva glgy a zase si pýta vodu s flasky

@lilko123 zjavne potrebuje tú fľašu a nie pitie samotné. Schovaj fľašu a ponúkaj len pohár. A samozrejzme návšteva pediatra, vyšetria moč na počkanie. Alebo ak máš známeho s cukrovkou, určite má doma testovací prúžok na moč a glukomer

januska12323
17. feb 2026

Tak skôr pýta ten cumel na fľaši nie vodu?

iwesska
17. feb 2026

Tak su 2 moznosti - bud je to cukrovka alebo psychicka zavislost. Len sa mi nezda,ze sa na smad budi aj v noci. Zacalo to nahle,alebo to tak ma odmalinka?

lilko123
autor
17. feb 2026
@pribinak

Čo má v tej flaske? Vodu? Čaj? Ak čaj, tak aký?

@pribinak ona len čistú vodu pije

lilko123
autor
17. feb 2026
@iwesska

Tak su 2 moznosti - bud je to cukrovka alebo psychicka zavislost. Len sa mi nezda,ze sa na smad budi aj v noci. Zacalo to nahle,alebo to tak ma odmalinka?

@iwesska je to ale od 6 mesiacov

lilko123
autor
17. feb 2026
@lilko123

@iwesska je to ale od 6 mesiacov

@lilko123 a ano budí sa aj v noci 2 -3x

lilko123
autor
17. feb 2026
@januska12323

Tak skôr pýta ten cumel na fľaši nie vodu?

@januska12323 ja neviem zakaždým tu vodu vypije celú

iwesska
17. feb 2026

Tak myslim,ze sa 9 mesiacov by sa uz cukrovka,zvlast DM1 u tak maleho dietata prejavila aj inak.Mozno to ma len psychicky zvyk. Ale mozem sa mylit.

alickapusinka
17. feb 2026
@lilko123

@alickapusinka určite pôjdeme lebo toto nieje normálne

@lilko123 veru chod možno že je to nič ale istota je istota.Ak ma cukrovku nie vždy davaju inzulín niekedy lieky.

maryetta
17. feb 2026

Ma 2roky a mesiac.
Ale tak ona aj ked si pyta vodu. Dam jej len kusok na spodok flase. Lebo kym tecie tak pije.

lilko123
autor
17. feb 2026
@maryetta

Ma 2roky a mesiac.
Ale tak ona aj ked si pyta vodu. Dam jej len kusok na spodok flase. Lebo kym tecie tak pije.

@maryetta presne tak aj robím len na spodok fľaše dávam lebo som zistila že keď jej dám príklad pol fľaše ona dovtedy pije pokiaľ není prázdna fľaša

lilko123
autor
17. feb 2026
@iwesska

Tak myslim,ze sa 9 mesiacov by sa uz cukrovka,zvlast DM1 u tak maleho dietata prejavila aj inak.Mozno to ma len psychicky zvyk. Ale mozem sa mylit.

@iwesska prosím Vás pekne a ako by sa to mohlo ešte prejaviť pokiaľ viem tak zvyknú puchnut nohy teda členky a je ešte niečo iné ? Ďakujem

tundra
17. feb 2026

@alickapusinka pri DM1 sa podava inzulin vzdy,nakolko doslo k poskodeniu buniek pankreasu vlastnym imunitnym systemom.
Tieto bunky sa môzu ciastocne zregenerovat po nasadeni inzulinu a pacient a okolie maju pocit,ze sa vyliecili.Tento stav sa vola Postiniciálna remisia a trva 6 az 12 mesiacov.Nasledne bunky prestanu inzulin produkovat uplne a pacient je odkazany na aplikaciu inzulinu.

maddie1711
17. feb 2026
@lilko123

@iwesska prosím Vás pekne a ako by sa to mohlo ešte prejaviť pokiaľ viem tak zvyknú puchnut nohy teda členky a je ešte niečo iné ? Ďakujem

@lilko123 medzi príznaky u deti patrí hlavne neuhasitelny smäd a tým pádom časté mocenie, náhle chudnutie a acetonovy (ovocný) zápach z úst. Tieto 3 sú najčastejšie ktoré si ako rodič všimneš. Mám sestru s cukrovkou aj kamoska ma dcéru cukrovkarku.

lilko123
autor
17. feb 2026
@maddie1711

@lilko123 medzi príznaky u deti patrí hlavne neuhasitelny smäd a tým pádom časté mocenie, náhle chudnutie a acetonovy (ovocný) zápach z úst. Tieto 3 sú najčastejšie ktoré si ako rodič všimneš. Mám sestru s cukrovkou aj kamoska ma dcéru cukrovkarku.

@maddie1711 ďakujem zatiaľ som si s týchto príznakov u mojej malej chvála Bohu nevšimla ďakujem

alickapusinka
18. feb 2026
@tundra

@alickapusinka pri DM1 sa podava inzulin vzdy,nakolko doslo k poskodeniu buniek pankreasu vlastnym imunitnym systemom.
Tieto bunky sa môzu ciastocne zregenerovat po nasadeni inzulinu a pacient a okolie maju pocit,ze sa vyliecili.Tento stav sa vola Postiniciálna remisia a trva 6 az 12 mesiacov.Nasledne bunky prestanu inzulin produkovat uplne a pacient je odkazany na aplikaciu inzulinu.

@tundra mojej kamarátky syn ochorel a pol roka bral len lieky ked ochorel mal 12 rokov. Nebral hned inzulín až po pol roku.

Strana
z2