icon

Je normálna krv na pupku novorodenca?

Včera o 18:30

Ahojte, je normalne u 2-tyzdnoveho novorodenca, ked sa objavi takto krvicka na pupku? Pupok mu odpadol az doma, ale odpaďa aj chrasticka, tak zostal čerstvy. Čistime liehom po kupani, dnes takto, tak sme vycistili, ale teda nepáči sa mi to.

Je normálna krv na pupku novorodenca?
stela567
Včera o 18:36

Preboha liehom?
Ved to strasne stipe. To je zastarelé a hrozne. Kúpte si v lekárni sprej dezinfekčný, ktorý nestipe. Ved do rany dat lieh to je bolest. Mne sestričky v pôrodnici prvé povedali ze lieh nie lebo to babatka moc stipe.

anonym_dc814f
Včera o 18:42

@anonym_autor lieh? Bože chúďatko maličké 🙏

anonym_8488e3
Včera o 18:43

Neplače keď to čistíš??

anonym_20195b
Včera o 18:47
@anonym_8488e3

Neplače keď to čistíš??

@stela567
@anonym_dc814f
@anonym_8488e3 nerobte z toho tragédiu, roky sa tak pupky čistili a neviem o tom, že by niektorý novorodenec pri tom plakal. Je to už pahyl, väčšina ho ma po príchode z pôrodnice už zaceleny tak, že tam nemá čo sčípat, nie je to otvorna rana ako to vyzerá. Ale súhlasím, že dnes už sa používajú iné, šetrnejsie veci na to. Autorka, zbehni do lekárne, poradia ti.
@anonym_autor

anonym_183626
Včera o 18:48

Cistila som to pri vsetkych detoch uplne obycajnou cistou vodou a aj to len jemne. Pupcek sa krasne zhoji do par dni (aj tento stav, ked je to len po odpadnuti chrasty, a nie je to ziadne aktivne krvacanie).

anonym_8488e3
Včera o 18:52
@anonym_20195b

@stela567
@anonym_dc814f
@anonym_8488e3 nerobte z toho tragédiu, roky sa tak pupky čistili a neviem o tom, že by niektorý novorodenec pri tom plakal. Je to už pahyl, väčšina ho ma po príchode z pôrodnice už zaceleny tak, že tam nemá čo sčípat, nie je to otvorna rana ako to vyzerá. Ale súhlasím, že dnes už sa používajú iné, šetrnejsie veci na to. Autorka, zbehni do lekárne, poradia ti.
@anonym_autor

@anonym_20195b ja urobím tragédiu,len sa pýtam.keby plakal tak ho to stipe,keď neplače tak ok predsa.ja som napr čistila len repikom

anonym_e9c056
Včera o 18:52

Očistiť vodou a vysušiť
Veľa krvácať by to nemalo
Ak by radšej sa poradiť s lekárom

anonym_b651f1
Včera o 18:59

K tomu liehu - aj moja lekárka ho odporúča. Viem, že sú teraz modernejšie postupy (naša lekárka má okolo 40 rokov) ale roky sa to tak robilo. Aj ja som to robila liehom.

mullerova46
Včera o 19:01

Stačí poriadne sušiť pokiaľ nie je hnis alebo zápach. Alkohol to drazdni zbytočne

autor
Včera o 19:03
@anonym_e9c056

Očistiť vodou a vysušiť
Veľa krvácať by to nemalo
Ak by radšej sa poradiť s lekárom

@anonym_e9c056 vysušiť myslis gazou?

autor
@anonym_b651f1

K tomu liehu - aj moja lekárka ho odporúča. Viem, že sú teraz modernejšie postupy (naša lekárka má okolo 40 rokov) ale roky sa to tak robilo. Aj ja som to robila liehom.

@anonym_b651f1 ano, mne to lekarka odporučila, inak by som nedavala

autor
@mullerova46

Stačí poriadne sušiť pokiaľ nie je hnis alebo zápach. Alkohol to drazdni zbytočne

@mullerova46 sušit myslite nejakou gazickou, tamponom?

kitycat
Včera o 19:05

@anonym_autor asi sa mu odtrhol skor ten pahyl a rana este nie je ucelena... mne takto krvacalo aj s pahylom este

anonym_e9c056
Včera o 19:07

Gazou a sa odporúča, ked viac krvaca, jemne zatlačiť,aspoň 10 min a malo by prestať

autor
Včera o 19:10
@kitycat

@anonym_autor asi sa mu odtrhol skor ten pahyl a rana este nie je ucelena... mne takto krvacalo aj s pahylom este

@kitycat len čo teraz s tym? ako to ošetrovať? aby to čo najskor bolo ok?

stela567
Včera o 19:13
@anonym_autor

@kitycat len čo teraz s tym? ako to ošetrovať? aby to čo najskor bolo ok?

@anonym_autor ved Ti to tu píšeme. Zajtra chod do lekárne ak mas možnosť a kúp sprej ktorý nestipe . Zahojí sa mu to no stres len ho netráp tym liehom

mullerova46
Včera o 19:31
@anonym_autor

@mullerova46 sušit myslite nejakou gazickou, tamponom?

@anonym_autor áno áno iba z miesta vysušiť vlhkosť nešuchať. Dcére odpadol až po 2 týždňoch a potom mala ešte asi 2 týždne takú hnedastu tekutinu v okolí pupka a iba som to umývala čistou vodou a susila.

123369
Včera o 21:53

@anonym_autor moja malá mala to isté, hneď keď som to zbadala bežali sme na pohotovosť. Strašne som sa zľakla. Povedali nám , že je to nedostatok vitamínu K predpísali v kvapkách a postupne to prešlo. Čiže určite k dr.🙏

domka222
Dnes o 05:46

Pár kvapiek sa môže kľudne objaviť. Ak to nemá hnisavé, moc červené a na dotyk horúce a nič nezapácha,pokračovala by som v čistení. Toto by som už liehom nedočisťovala,aby sa zase nerozkrvácalo. Uvarila by som harmanček a vatovou tyčinkou len jemne pretrela.

diablikovci
Dnes o 06:02

Linka 116 117 je bezplatná, nonstop (24/7) zdravotnícka poradenská linka na Slovensku určená pre neurgentné stavy a bežné zdravotné ťažkosti, ktoré si nevyžadujú zásah záchrannej zdravotnej služby.
Skús zavolať a poradiť sa.

anonym_37112f
Dnes o 15:13
@diablikovci

Linka 116 117 je bezplatná, nonstop (24/7) zdravotnícka poradenská linka na Slovensku určená pre neurgentné stavy a bežné zdravotné ťažkosti, ktoré si nevyžadujú zásah záchrannej zdravotnej služby.
Skús zavolať a poradiť sa.

@diablikovci Nevedela som o nej, aj si to napíšem, super 🙂

Autorka, naša to mala tiež, ale jej to nekrvacalo, len spadla tá chrasta a krvacalo to miesto. Čiže je rozdiel, či tam niečo bolo a odpadlo to pri manipulácii, či kvôli plienke, a iné asi, keď to len tak samo od seba krváca. Poradila by som sa pediatrom, poslala aj fotku. Ja som ináč tiež čistila liehom, takto mi radili v pôrodnici, automaticky mi toto dávali aj v lekárni. Aj v roku 2019, aj minulý rok.
A dajú sa kúpiť také plienky, najmenšie veľkosti, kde je taký výkroj pre pupok.