icon

Je normálne, že 15-mesačné dieťa ešte nechodí?

lesana19
14. jan 2025

Ahojte chcem sa spýtať syn má 15mesiacov a ešte nechodí stavia sa po pri nábytku aj postoji sám aj dokáže vyliezť na gauč keď ho držím ja za ručičky tak ide ako blázon no keď ho pustím ide do kolien a svornozkovanim sa dostane tam kam chce ja sa chcem len spýtať kedy začali vaše detičky chodiť a či je to normálne on ma na brušku aj diastazu už sa mu to o niečo zmenšilo ale stále to tam má neskoro sme začali sedieť možno aj 9,10mes a kym začal stvornozkovat mohol mať aj 11,12mes a stavať sa začal rovno tiež chodíme aj na neurológiu od vtedy co nás doktorka poslala s tým že nesedí chodili sme aj na rehabilitácie 9,10mesiacoch cvičili sme Bobath len veľmi plakal a moc to nechcel tak sme prestali chodiť ale naučil sa sám ja viem že každé dieťa je iné a niekto chodí skôr a niekto neskôr no počula som a aj dočítala sa že ak má dieťatko diastazu na brušku že môže byť pozadu či už so sedením alebo svornožkovanim no moja otázka je že keď to mali niektoré vaše detičky ako ste to riešili + kedy začali chodiť. Ďakujem moc 🥰

veklipo
15. jan 2025

Moja dcéra začala štáť až v 13m, chodiť v 16m.
Nič som s nou nacvičila, proste to prišlo neskôr. Je uplne zdravá.

cecilia29
15. jan 2025

Moja začala v 21m. A je úplne zdravá. Jednoducho len nespadala do priemeru 🙂
Doktorka nás dokonca neposielala ani k fyzio.

skeblicka777
15. jan 2025

Vôbec neporovnávaj, deti, ktoré som tu mala chodili v rozmedzí 11-17mesiacov a všetky normálne behajú a sú zdravé. "Norma" je 18mesiacov a až potom to väčšinou riešia lekári

lesana19
autor
15. jan 2025

Ďakujem moc