Je normálne žiadať domáci test na chrípku?
Dobrý deň, je to normálne? Týždeň choré dieta, kasle, doktorka zobrala krv, výter z nosa, z hrdla a volám pre výsledky a ona, že mám ísť kúpiť test na chrípku a otestovat 😒 dávno si takéto nepamätám keď sme boli deti... Išli sme k lekárovi a hneď nám predpísal lieky a hneď vedel čo nám je, len zriedka robili krv a vyter nie to ešte aj ja mám robiť ďalší výter doma. To ešte nehovorím o tom koľko to stojí. 15€ nurofen kvapky do nosa 8€ c vitamín 8€ syrup na kašeľ 9€ a ešte aj sirup ktorý bol na recept 9€ k tomu test 5€ 😒😒😒
Otazka, prečo sa nedá zistiť či má covid alebo chrípku z tých vyterov? Brat je tiež chorí a jemu to robila normálne doktorka v ambulancii v rámci vyšetrenia.
@kavasmliekom s čím som súhlasila?
Lebo vytery sa beru na kultivaciu na bakterie. Virusove infekcie sa testuju antigenivymi testami, tymi co sa testoval kovid a teraz su uz aj na chripku, tymi co si si mala kupit. Kym tam nie je bakterialna infekcia netreba ATB a na virusy sa pouziva len symptomaticka liecba, vitaminy, kludovy rezim. A ano, nie vsetky lieky su na predpis, nie vsetky na predpis v plnej vyske uhradza poistovna. My teraz mame virozu, sme doma a liecime sa. V lekarni sme nechali stovecku a to sme ani u lekara neboli. Na co?
@reni666 s tým testom.
nuz choroby su drahé. Su staty, kde aj ked más poistenie, si platiš bezné choroby sama. Dokonca aj vysetrenia a poistovna preplaca az nad určitu sumu. My sme doma 4, ked sme chorí všetci, tak bezne 100večka ostava v lekarni. Plus 2 berieme lieky na predpis pravidelne a to nechavam za ne okolo 40e v lekarni. Takže jeden antigen ozaj hore dole
Podla mna nemôže test vyžadovať, neviem čo je to za móda...
@reni666 v dnesnej doma ked je mozne sa doma otestovat na chripku/covid by som to urobila ako prve a podla vysledkov planovala dalsie kroky. Tieto testy treba mat doma.
No a co sa tyka ceny liekov a lieciva, s tym treba pocitat ze nejake ochorenia budu a zadarmo sa nevyliecis. Investujte do prevencie: zdrava strava, dostatok pohybu, cerstvy vzduch, otuzovanie, spanok
Áno, keď sme boli deti, neparali sa s tým supli hneď každému penicilín, je jedno na co a teraz tomuto prístupu vďačíme za to,.že prestávajú uz akékoľvek antibiotiká fungovať a v budúcnosti budeme umierať na bežné baktérie pretože už na všetky ATb budú rezistentne..
To že ti poradila testy znamená, že dieťa nemalo vo vyteroch žiadne škodlivé baktérie, infekciu a tak ide o vírus.. vírus treba bohužiaľ vylezat a pomáhať si voľné dostupnými prípravkami..
Suchý kašeľ - napr.paxeladine, ditusstat, tussin, ak je príliš zle tak ventolin od dokrorky
Vlhký kašeľ - napr. solmucol, mucosolvan
Nejaké antihistaminika - to by mala.ale dr predpísať..
Pri oboch typoch kašľa veľa, veľa piť.. natierať hrudník olejom, skóre uzdravenie
@reni666 dcera 3 dni teploty do 38 takze ziadne lieky som ani nepodavala, volala som doktorke a tiez ma poslala kupit test na chripku - bol pozitivny. Ja som bola rada ze viem co je dcere a nemusela som ist ani k dr. A inak k tym drahym liekom - askorban sodny (vitamin c, 500g za cca 8€ mam na cely rok pre celu rodinu) mam doma bezne v zasobe, na upchaty nos pouzivam slany preplach a inhalaciu vincentky, na kasel cibulovy alebo tymianovy sirup … netreba vzdy hned bezat do lekarne a nakupit za x €€€
@reni666 tiež je syn momentálne chorý a na liečbu som z lekárne použila iba čierne uhlie. Treba sa v prvom rade, zamerať na liečbu prírodnými prostriedkami.
@reni666 ja bych byla velmi rada, ze mi doktorka hned necpe antibiotika 🙂
To by malo byť hlavne v Tvojom záujme urobiť mu test na chrípku ... či lepšie bude, keď mu len tak od brucha dá Dr. antibiotiká, aj keď ich nepotrebuje, lebo má nejakú vírusovú infekciu?
Takto, test v lekárni je spoločný na chrípku A, B a covid. Za mňa super vec, dieťa ak ma chrípku alebo covid, tak stačí liečiť doma - znižovať teplotu, vitamíny… ja som dala v lekárni urobiť aj crp- u našej aj tak platíme aj za crp. Takže som vedela, že mladšia ma virózu, keďže crp bolo negat. Staršej stačilo pozrieť do hrdla, tam sme ani neriešili, keďže mala angínu… a áno, naša chce (nemôže ta ale donútiť), aby sa ten test urobil- aby sme zbytočne nečakali s ďalšími 15 deťmi v čakárni a nedoniesli ešte niečo ine
@jana_eyre_2 presne antibiotika, nech ide rychlo dieta do skoly, tyzden necvicit a vybavene. Teraz je zase druhy extrém, ze dieta dva mesiace kasle a lekar ani za svet antibiotika. Ja si dokonca pamatam, ze ako moja babka hovorila mame, ze ditiaden je na vsetko 🤣🤣🤣 a moja mama jej vravela, je alergická, nie ze jej ho das. Jasne, ze som nebola ale mama sa takto poistila aby babka nevytiahla svoj ditiaden a tajne mi ho nedala. Neviem ako sa presne ten nazov pise. Ale vzdy si z toho robime srandu so sestrou, ze dufam, ze si pobalila na dovolenku aj ditiaden.
Môj syn mal chrípku pred 2-3 týždňami. Doktorka mu v ambulancii vzala crp a výter z nosa. Bolo to v piatok, v pondelok mi telefonicky potvrdila chrípku. 4 dni teplotoval 39,8°. Ďalšie dva dni okolo 38°. Bral Imunoglukán a vitC, plus lieky na znižovanie teploty a Stoptussin na kašeľ.
Kde stoji Nurofen pre panajana 15 eur?!😳
To nie že išli sme k lekárovi a hneď vedel čo nám je. Nevedel, ale bolo mu to jedno 😃😃
Zakladne lieky odporucam mat doma a nekupovat v kamennych lekarnach, kde su predrazene. Aspon jedny kvapky na suchy kasel, jedny na vlhky, nieco do nosa a nieco od teploty. Skore uzdravenie
@lucia147852 áno platí sa ale mňa rozčúlilo to, že sami sa máme doma vyšetrovať
@littledaisy v pondelok sme sedeli tam na studenej chodbe 3 hodiny kým sme sa dostali dnu a dnes mi povedala, že mám kúpiť test
@janettdamian minulý týždeň som jej kúpila prírodný sirup na kašeľ 9€ 😆 nič nepohol
@maminkadeticiek ten nurofen ktorý je od 6r je 15€ a ten oranžový pre menšie deti je cca 8-9
@reni666 ja si vyrábam sama z bylín, z lekárne nekupujem, tak neviem posúdiť. A čo mám rokmi odsledované, tak telo, ktoré je navyknuté na lieky, pomalšie reaguje na prírodnú liečbu.

@reni666 lebo si súhlasila...