Je odpadnutie po odbere krvi normálne u detí?
Boli sme ráno na odber krvi s 12 ročnou dcérou ,nezvykne jej byt zle po odbere sedela 5 minút a ze ideme a zrazu ze jej je zle boli ju veľmi brucho pozriem ona ako stena a odpadla na 2 sekundy na mňa. Potom hneď sa prebrala šli sme do ambulancie a už ôk vraví.Velmi sa bojím,chcem sa opýtať je to nomalne alebo to riešiť? Stalo sa to vašim deťom???
sleduj ju po odbere...ja neidpadavam ale raz sa mi stalo ze som musela lahnut, vraj som uplne zbledla...
Ak by odpadla mimo odberu tak urcite smer lekár
Ja som odpadávala celú pubertu, pri odbere, pri očkovaní... až keď som zostala prvý krát tehotná som prestala odpadávať a to som mala 23,5 roka 😉
Ak by však odpadávala i mimo odberu, treba spraviť podrobnejšie vyšetrenia...
Nestalo sa to mne, ani môjmu dieťaťu, ale raz, keď som bola na odbere, bol tam jeden chlapík (chlap, ako hora), išiel na odber predo mnou a ako vyšiel z ordinácie, sadol si a po chvíľke sa zviezol na zem. Lekárka aj sestrička vybehli k nemu a že to nič, to sa stáva. Dali mu piť, ešte chvíľu si posedel a bol v pohode.
A raz odpadla moja spolužiačka rovno v triede, nebola ani na odbere, nič také. Len sme práve preberali poskytovanie prvej pomoci a učiteľka nám k tomu premietala nejaké video, kde boli akože zranení.
Vela ludi odpadava hej
Ja odpadavam po svojom ale aj pri odbere deti. Decu zoberu krv a ja idem na postel si lahnut, bo mi je zle. Mna uz detska dr pozna a maju ma viacej v starostlivosti ako syna, ktoremu beru krv 🙈
Je to bežné. Nič sa nedeje.
mohol sa jej znížiť tlak, cukor, emócie - strach z odberu....nech sa naje a bude dobre
Mne je zle stále a to mám 41 😃😃
Ďakujem za upokojenie ,bežné neodpísala teraz prvýkrát
Normalne.
Po odbere mala sedieť alebo ležať aj 15 minút, netreba byť hrdina hlavne v tom veku. Ja si pamätám, že mi to rovno lekár prikázal lebo predtým tam mal slečnu hrdinku a padla na zem.
@januska12323 sedela 5 min ale náš poslala už von
my sme boli tiež na odbere dnes s 5 ročnou po odbere bolest brucha tiež som sa bála že odpadne ale iba ju natahovalo chuda no niektorí to tak maju že to zle znášaju kamaratka odpadávala pravidelne aj doteraz pri odberoch
Kamoška len videla ihlu a už bola zelená. Ju keď očkovali, brali krv, vždy pri tom rovno ležala. Ja som z generácie, kde sa očkovalo hromadne v školách, moja mama ani nevedela, že ma očkovali. Doktorka len vošla do triedy a už sme dávali lavice dokopy, aby si kočka mohla ľahnúť. Mne raz po odbere došlo tiež zle, sestrička ma odmietla pustiť domov, musela som tam ležať vo vedľajšej miestnosti na lehátku, kým som sa jej nezdala OK. A to ja s odbermi nemám vôbec problém.
Ja odpadavam pri odberoch, no mna daju vzdy tak, ze este sedte, aj ked mi je napr dobre
Je to v pohode.
Mám za sebou 2 sekcie, pri mojom mene ma moj gynekológ v počítači červeným napísané “ODBERY V ĽAHU” 🙂
Môj synátor odpadáva pri odbere a obyčajnej injekcii. a pár dní pred tým je bledý ako stena... nuž nemá to rád. Po tom výkone musíme sedieť v čakárni, kým sa znormalizuje a potom sa ide
Nemaj strach, je to normalne..mne sa to stalo tiez a nielen po odbere,,od asi 10tich do cca 27 som mala viav omdlievajucich epizod 🙈
@yoxinka jj, to si pamatam bola som prvacka,alebo druhacka prisli nas zaockovat do skoly, este sa ani nezacalo a zrazu nieco suchlo-buchlo a spoluziacka uz lezala na zemi

Tisíce ľudí odpadová po odbere. Aj deti. Aj bez odberu. Napríklad sa buchne do lakťa a odpadne na par sekúnd.. Tor nás prípad kedysi.je to úplne normálne.