icon

Je odsávačka ušného mazu pre deti bezpečná?

deni9
9. aug 2025

Ahojte,máte skúsenosti z touto odsavackou usneho mazu? Je to bezpecne? Pripadne poraďte ako ho odstrániť u dietata

Je odsávačka ušného mazu pre deti bezpečná?
luccija
9. aug 2025

@deni9 nie, nekúpil som ju.Tampon a vystrieť, alebo paličkou len po okrajoch

aalt
9. aug 2025

Asi by som sa bal toto niekomu strcit do ucha, nebodaj dietatu. Usi necistit hlbkovo, maximalne ak nieco vidis na zaciatku, rak opatrne vybrat. "Cistenim" sa paradoxne usi zvyknu upchavat. Ak je problem s chom, tak smer lekar.
Ale mozno tomu krivdim a fakt to funguje ... ale asi by mi to musel odporucit usny lekar, aby som tomu veril.

patka06
9. aug 2025

Je to blbosť, ušný maz sa nemá odstraňovať, ak je to potrebné, tak jedine odborne v ORL ambulancii. Ani žiadne tyčinky, spreje a pod.
Bežne stačí po kúpaní ušká vytrieť napr. látkovou plienkou alebo osuškou

klarissa25
9. aug 2025

Ja chodim so synom na orl. Tam mu to krasne vycistia

anavixy
9. aug 2025

Preboha, nie. Usny maz nie je potrebne ani len z ucha cistit, nie to odsavat nejakou hlupostou z temu (kde to inak stoji 2,50€). Ak ma nadmernu tvorbu riesit s dr profesionalne. Moje nervy 🙄

jamimo
9. aug 2025

@deni9 nemyslíš vážne? ORL by mal z tohto nápadu fakt radosť 🤦‍♀️

deni9
autor
9. aug 2025
@jamimo

@deni9 nemyslíš vážne? ORL by mal z tohto nápadu fakt radosť 🤦‍♀️

@jamimo ale ja to nejdem kúpiť,pýtam sa ci nemá niekto skúsenosti pripadne ako to odstrániť inak všimla som.si ze ho ma dost hlboko ,tak nechcem zasahovať

deni9
autor
9. aug 2025
@klarissa25

Ja chodim so synom na orl. Tam mu to krasne vycistia

@klarissa25 cim to vyčistia?

klarissa25
9. aug 2025
@deni9

@deni9 niecim mu to tam vysava ak tam uz ma az take hrudky… a potom docisti este niecim, neviem presne cim. Predsa robi to opatrne este “pod mikroskopom”

bubinda
9. aug 2025

Zvukovod ma samocistiacu funkciu. Mozes len vonkajsiu cast usnice utriet jemne uterakom napr po sprche, to uplne staci. Ani len usne tycinky s nemaju davat do vnutra zvukovodu lebo potom sa usny maz zatlaca dozadu k bubienku a z toho vznikaju vacsie problemy.

taktotedanie
9. aug 2025
@deni9

@deni9 toto urcite nekupovat
Riesit len cestou orl ak je toho fakt vela a dieta napr uz slabsie pocuje