icon

Je pitie teplej vody z vodovodu bezpečné?

22. feb 2026

Prosím vás dcéra vypila pohár teplej vody z vodovodu. Môže sa niečo stať? Nepúšťala zo studeného kohútika ale proste teplá voda. Prehnalo ju hneď ale teraz je ok. No bojím sa rôznych baktérií.

Strana
z2
iwesska
22. feb 2026

Mne kolegovia povedali,ze kazde rano si davaju teplu priamo z vodovodu,ze studenu by rano nepili. Skoro mi oci vypadli😄 Ale ziju,takze mozes byt v pohode. Robit sa to samozrejme nema,ale raz to prezije.

iwesska
22. feb 2026
@anonym_c38c37

Počkať co? Nemôže sa pit tepla voda z vodovodu?

@anonym_c38c37 Nie,hygienici to nedoporucuju. Potrubia nie su ciste,tepla voda nemusi splnat take hyg.standardy ako pitna studena,takze moze obsahovat bakterie sposobujuce traviace tazkosti.

anonym_18040c
22. feb 2026

Pre tie hrdinky, čo tu vypisujú, že im nič nie je z tej teplej vody.
https://ahojmama.pravda.sk/clanky/preco-na-piti...

anonym_c38c37
22. feb 2026
@iwesska

@anonym_c38c37 Nie,hygienici to nedoporucuju. Potrubia nie su ciste,tepla voda nemusi splnat take hyg.standardy ako pitna studena,takze moze obsahovat bakterie sposobujuce traviace tazkosti.

@viestta
@anonym_252483
@iwesska
Dakujem za objasnenie, ja som doteraz úplne v pohode pila/varila z teplej vody z vodovodu.

anonym_edfe79
23. feb 2026
@anonym_c38c37

Počkať co? Nemôže sa pit tepla voda z vodovodu?

@anonym_c38c37 teplá voda je úžitková voda, my to máme tak aj v kalkulácií na bytové: TÚV (teplá úžitková voda).

saxana000
26. feb 2026

Bezne si davam teplu vodu ked si riedim dzus z chladnicky.mne by zuby z huby povyskakovali chlipnut si nieco take studene.pol pohara dzus pol pohara tepla z kohutika.ale my mame teplu vodu ohriatu z vlastneho kotla.aj ked bohvie ako to v nom za 20 rokov vyzera.zatial zijem

anonym_0636a1
26. feb 2026

Teplá voda je úžitková, nie je vhodná na pitie pre legionellu. V teplej vode sa viacej množia baktérie, takže je možné že ju preženie. Teplá voda z vodovodu nie je vhodná na pitie.

Strana
z2