icon

Je pomalší rozvoj dcérky dôvod na obavy?

michaela567y
26. jún 2024

Ahojte. Mám 4 mesačnú dcéru, chodíme s ňou na rehabilitácie kde nám kázali cvičiť vojtovku aj doma. Vraj je pomalšia. Ale inak je zdravá. Dnes nám ale povedala sestrička, že dcérka bude zaostalá ak sa čoskoro nerozhýbe (ešte sa nepretaca ani na bok, nechytá si nozicky…) som z toho fakt smutna, pri tom pokroky robí. Minuly mesiac ešte ani hlavicku nedržala keď ju ťahala za ruky, teraz ju už drzi. Hracky chytá obomi rukami, prezerá si ich, smeje sa, džavoce. Na brušku vydrzi síce menej (6minut) ale krasne rovno drzi hlavu, otáča sa do strán, chytá hracky. Myslite si, že je až tak strasne pozadu? :/

Strana
z2
lucia__27
28. jún 2024

@michaela567y môžem sa spýtať kam chodíte na rehabilitáciu?

kathhii
28. jún 2024

@michaela567y moja dcéra bola pozadu 2mesiace a všetko dobehla... Hypotonus hraničný....
Cvič poctivo Vojtovku, od 6.mesiace skús baby plávanie...
Ja som bola zúfalá,nikto nechcel riešiť, veď to je dobré...
Keby mama nevybavila po známosti primárku na detskej rehabilitácii tak sa asi zbláznim... Som myslela že bude postihnutá... Poctivo som cvičila a dieťa začalo robiť pokroky, hoci sme začali chodiť až v roku a pol teraz už nič nie je vidno...
Druhá vec je aj správna manipulácia, skús pozrieť p. Kiedroňovú... Myslím že aj to mojej dcére pomohlo a cvičili sme aj aj fit lopte ( to nám tiež ukazovali).
My smez Vojtovky cvičili len 1 cvik. Mám stačilo aj jednoduchšie cvičenie...
To tá možno sestrička strašila aby si poriadne cvičila, ale nemyslím si že to je vhodné takto deptat rodičov...

mima172
28. jún 2024

Normálne je mi smutno, keď čítam ten názov. To ako ta môžu takto vystrašiť? S mojou som cvičila 1 rok Vojtovku, v 4m ešte ani neudržala hlavičku. Prvý krát sa otočila na začiatku 7m, v 1r a 3 dni si prvý krát sadla a už to šlo. Možno nie je tak motoricky šikovná ako iné deti (skôr ju to nebaví a radšej si kreslí, lepí, hrá sa s loptou) na kolobezke, či bicykli ale rozhodne nie je zaostalá. Sestrička, ktorá toto vysloví má k tej zaostalosti bližšie ako tvoje dieťa 😉
Neboj, všetko bude v poriadku, vlastne je už teraz, tvoje dieťa je maličké, kašli na nejaké tabuľky a užívaj si bábo 🩷

rarasok
30. jún 2024

@michaela567y Určite nepočúvať nejakú sestričku, stáť za svojím dieťaťom, pracovať s ním, môj sa narodil v 8 mesiaci po ťažkom predčasnom pôrode, od 1 mesiaca do 1 roka sme denne cvičili doma Vojtovku + 2 hodiny týždenne na rehabilitačnom, sedel v 9 mesiacoch, chodiť samostatne bez pomoci začal v 14 mesiacoch, mal vysoký svalový tonus, do ručičiek nechytal veľmi dlho, kúpila som mu takú hrazdu so zvesenými hračkami, ležiac na chrbátiku sa snažil za nimi naťahovať, postupne sa ručičky rozhýbali. Dnes má 11 rokov, hral hokej, teraz 2 rok futbal, je na nezastavenie, v škole samé 1, po pôrode mi povedali, že bude asi postihnutý, lebo mal celú hlavu dotlačenú, vraj bude mať krvácanie do mozgu, nič z toho sa nepotvrdilo, treba sa venovať a dať mu maximum energie, deti sú silné

michaela567y
autor
1. júl 2024

Dakujem dámy za odpovede 🙂

Strana
z2