Je potrebné kupovať sprej do nosa tak často?
Dobry den,
Chcem sa opýtať či je normálne že žena synovi 4 ročnému kupuje každé 3-4-5 dni nový sprej morský do nosa ? Syn po chorobe ma uz dlhšie sople ktoré zevraj nejdú bez tej vody vyfúkať. Nastrieka mu a odsaje to. V lekárni hádam minul uz 60€ na tie vody do nosa. Je to normálne ?
@viestta Sak riesim to že mi o nepríde normálne ta suma za vodu v spreji, veď to keby každý míňal v SR tak nemajú co jest. To nehovorím o sume za iné veci z lekárne
Urob ako píše
@zojanka kúp vincentku veľkú flasu a dolievajte.
Toto som robila už pred 15 rokmi keď boli deti malé práve preto , že tie rôzne spreje z lekárne sú neskutočne drahé. Neviem čo sa dospelá žena nevie dovtipit že vyhadzuje peniaze do koša. Vincenta poslúži rovnako ako morská soľ.
Takze pre teba je starostlivost o zdravie dietata vyhadzovanie penazi. No fasa. Co bude ak ti dieta zacne chodit do skoly a len zaciatok prvej triedy ta vyjde minimalne na 300€ (a pripocitaj si este inflaciu), vsak ta budu kriesit...
My sme kupovávali Alia mare a stál 11 Eur. Ale ťažšie sa striekal. Obsahuje aj kyselinu hyalurónovú, ktorá sliznicu zvlhčuje. Ono to tak spenilo a vytieklo do servítky samé. Ale nejakú dobu ten sprej musí vydržať. Alebo skúste Vincentku inhalovať s prídavkom Ambrobene.
Ty si dobre mimo. Zdravie dieťaťa ti je u prdele, ale prachy vidíš. Tak teraz tu nápis ako ideš riešiť problém svojho dieťaťa ty. Lebo to očividne netušíš. Matka dieťaťa robi správne. Keď zo soplov dostane zápal priedušiek bude to omnoho viac ako 60€. Vieš koľko som minula tento mesiac v lekárni pre 2 deti? 150€!!! A nie, nejasam. Viem ich investovať aj inak. Ale zdravie mi je na prvom mieste.
Manželka to robí veľmi dobre.
Mne odporučila pediatricka,že vždy po príchode zo škôlky by bolo dobré morskou vodou preplachnut nos preventívne.
Viem ako to myslis, ze tie hlieny idu len s pomocou morskej vody odsat. Ale ak sa jej dava prilis vela, potom zatecie aj do pluc a z toho sa tvori este viac hlienov, preto aj kasel. Toto moze byt bludny kruh. Treba striekat len malicko, pockat a az potom odsat. Lepsia moznost je konvickovanie.
Tu minerálku ma do inhalovania, žena to do nosa nevie dať a chce dávať tu morskú vodu. Neviem ale mne to normálne nepríde keď píšete že kúpite fľašu za 2€ a ona musí kupovať za vyše 10€ na tri dni
Ešte raz ako by ste to riešili vy? Pretože riešiť sumu a sťažovať sa na manželku nie je riešenie, ale problém.
To, že sa vám nejaké veci zdajú drahé je v poriadku. Aj kuracie prsia za 5e je podľa mňa vela, ale ak ich chcem jesť, kupim ich. Aj benzín je drahý ale ak potrebujem jazdiť autom, kúpim ho. Takže, ako by ste riešili túto situáciu vy?
Osobne si myslím, že ak máte momentálne veľkú spotrebu tých sprejov a zdajú sa vam drahé. Treba pozriet zlavy na nete, kupony akcie, iné značky a objednať viac ks online. Napriklad v d.max majú ich značku s akciou 2+1 a kodom na 25% dole tak kúpite 3ks za necelých 11e.
otvor si internetovu lekaren, alebo viac, najdi spreje do nosa, a uvidis ceny.. zaregistruj si plnapenazenka ak nemate, a to mas cca +-5% este naspat z nakupu z vela lekarni. Kupis jej sprej aky uznas za vhodne, velky (pozeraj objem/cena pomer), samozrejme podla veku a ucinnosti aky treba... a usetris. Alebo fyziolog. roztok a konvicu. Okrem toho byvaju aj akcie.
Tu bude problem, ze zena chce toto ... za mna tie male sprejiky babatkovske su drahe an taketo denno denne cistenie nosa.
https://www.drmax.sk/libenar-viacucelovy-fyziol...
A čo dávať libenar? Je to fyziologický roztok, dieťaťu sa kvapne poležiačky a teda je to o dosť lacnejšie, ako kupovať každé tri dni Sterimar. Ja ťa chápem, stojí dosť. Ja Sterimar nekupujem roky, je to premrštená cena.
Aj ja dcéru odsávam a to je staršia ako Váš syn, ono naozaj to niekedy bez toho nejde odsať, takto po tom nastriekaní sa to akoby roztopí a ide ľahšie von ale aby som to minula za štyri dni, to je to čudné, ja to mám v izbe, používam podľa potreby, tomu sa nemá čo stať, vydrží dlho. Alebo inhalujeme Vincentku ak sa nedá odsať niekedy.
Keby som ti napisala kolko mesacne miniem na doplnky pre malu, asi by ta vykotilo uplne 😂😂😂 a to tristvrtina na odporucanie gasto dr. NIC poistovna nepreplati, NIC neni na predpis... aj som rozmyslala, co robia ludia s detmi, co na to jednoducho nemaju 🤦♀️
Morská voda sa už úplne bežne používa pri hygiene nosa. Deťom to ozaj uľahčuje fúkanie soplov. Avšak kupovať každé 3 dni nový sprej je naozaj veľmi veľká spotreba.
@76california ahoj prosim ta, ta infuzka je normalne klasicky fyziologicky roztok? ja to ako idiot stale robim doma a muz je spaniel a tam sme presne kupili pol litra,liter toho fyzio v lekarni ale tu ked som si to pytala mi nic nevedeli dat…. mna to nejako nenapadlo ze to co kvapka v infuzii je vlasne normalne fyziologicky 🫣🫣🫣
ja si preplachujem nos konvickou a morskou slanou vodou a aky problem? Prevarim si vodu a potom kydnem do toho ten prasok a nemam ziadnu zavislost ani nic ine. Od kovidu toto je jedina vec, ktora mi pomaha dychat ako clovek
Ano tieto spreje su naozaj drahe ale su pod tlakom a dostane ju do dutin co sa pri klasickom spreji neda..neboj sa nebude soplavy do.maturity a bud rad ze je to len sopel.neni davno ludia sa zbierai na miliony pre deti s inou diagnozou.
Hanbi sa! že nedopraješ vlastnému dieťaťu....ja som samoživoteľka..mám skoro 6 ročnú, áno, odsávam vysávačom, už tretí týždeň...koľko peňazí som nechala v lekárni ja...a neplačem!!!
Co nevie dat na vincentke do nosa? Ved to je rovnaka flaska ako kazdy jeden sprej do nosa s tym, ze ju vie do tej flasticky docapovat.
Ja davam Aliamare dvom detom kazdy den, minimalne rano a vecer, uz mam tu flasku tri tyzdne a este voda strieka, tak nerozumiem, ci ho tym sprchuje celeho, ked vam to vydrzi tri dni.
Mate inhalator omron, da sa k nemu dokupit nosna sprcha, do ktorej nacapujes bud vincentku, ale fyziolog (pouziva sa to na cistenie nosa aj v nemocnici).
Ahoj,kúpte si konvičku. Super vec a už netreba žiadne morské spreje.
tvoje dieta uz nemusi tu baby verziu - ako ti pisali - uz zvladne aj sprej pre vacsie deti - takze to je priestor na setrenie. (ja kupujem to aliamare z ibrazkz a vincentku v spreji)
avsak - nieviem, mam taky pocit - ci nema vase dieta vacsie zdravotne problemy? mate inhalator, spreje zena kupuke dlhodobo, odsava dlhodobo ...
ja bezne kvoli jednej chorobe v rodine oplieskam v lekarni stovku, dve deti a dvaja dispeli. ked zacneme riesit sople, nasivin ide pridom. teraz zas crevne problemy a za probiotika som vyhodila majland - aby mi chlap vytkol, ze dam za morsku vodu alebo probiotika vela penazi, poslem ho do riti. resp poviem na - liec ho ty a ukaz mi to.
Tak odkedy nastúpil do skolky je stále chorý, žena kupila inhalator pri prvej chorobe a chorý nebol nikdy dlho. Teraz ma mesiac sople napriek tomu že mu strieka tie morské vody už mesiac. Nikdy som nič nezakázal ale chodiť každé 3 dni do lekárne po nový sprej mi príde nenormálne. Hlavne keď je v ňom len voda a nie liek
Veď vystriedaj ženu a na mesiac to vezmi do vlastných rúk. Tak, aby si malému pomohol, nič nezanedbal a ušetril, lebo zdravie syna je prvoradé. Skús napríklad konvickovanie. Určite Ti žena poďakuje.
ucet za internet, mobil alebo netflix nevadi?
tvoja zena sa snazi. robi co moze. mam tri deti co furt vlacia zo skoly a skolky kadeco. ver mi clovek sa uz chyta vsetkeho len aby pomohol.
vezmi to za nu. pomozes jej.
@amelia89 ano, tak ako pises, pytaj v lekarni najvacsie balenie...skladuj v chladnicke 🤠
Je to lepsie nez gaslightovat vlastne decko ze mu nic neni ked ani len sopel nejde…
Nie, nie je normálne tak rýchlo minút sprej.Pises, že ich nevie vysmrkat to by som mu radšej dala sinupret na uvoľnenie dutín

Autor, ak používate veľa takýchto sprejov do nosa, tak z finančného hľadiska sa veľmi oplatí kúpiť tento malý vincentka sprej do nosa. Keď ho miniete, dá sa normálne odkrútiť ten aplikátor a už len dolievate klasickú vincentku, ktorá stojí 1,70€ za 0,7litra 🙂 a môže manželka striekať do aleluja. Nám to odporučila doktorka namiesto tých predražených sprejov.