Je potrebné kupovať sprej do nosa tak často?
Dobry den,
Chcem sa opýtať či je normálne že žena synovi 4 ročnému kupuje každé 3-4-5 dni nový sprej morský do nosa ? Syn po chorobe ma uz dlhšie sople ktoré zevraj nejdú bez tej vody vyfúkať. Nastrieka mu a odsaje to. V lekárni hádam minul uz 60€ na tie vody do nosa. Je to normálne ?
Ak mu to dlho neprechádza tak k lekárovi by mala ísť, možno urobiť výter alebo tak aspoň. Ja mám deti dve a ten sprej vydrží dlho aj keď sú obaja naraz chorí, keď sme raz boli chorí všetci 4 vydržal nám cca týždeň - takže mu ho dáva zbytočne veľa - mala by dať pauzu lebo už môže mať podráždenú sliznicu v nose z toho spreja + z odsávania a preto sa mu stále tvoria sople a určite stačí vždy 1 vstrek do každej nosnej dierky počkať a potom odsať a potom pár hodín pauza. Nám odporúčala dr. pri zadnej nádche napr. Sinupret kvapky alebo Kalobu - je to voľno predajné - dávkovanie podľa veku je tam, to uvoľňuje sople a pomáha aj pri zápale. Potom klasika nejaké spreje ako Nasivim, Olynth ale tie sa nemôžu podávať dlhodobo, ale liečia nádchu. A neviem akej farby má tie hlieny, ale ak také až neónovo žlté príp. podobné hnisu a pod. tak tam možno bude treba už antibiotiká lebo také sople bývajú pri zápale dutín.
O peniaze nejde .60 eur sa stratí ale škodí tým synovi je to návykové
@kristinapetronela Morská voda je návyková?
Mas inhalator, nie je nic jednoduchsie ako kupit nadstavec "nosova sprcha/rhinoclear" a uz nikdy nemusis kupovat morske vody do nosa.
@kristinapetronela z tychto troch, ktore odfotil, je "navykovy" iba ten prostredny. Fyziologicke roztoky moze pouzivat do aleluja.
@kristinapetronela vieš vôbec, ktoré spreje sú návykové? Očividne nie. Tak tu nepíš hlúposti
Skuste sinupret, riedi sople. A pojdu vytahat. Pozname tento problem

Moja dcéra mala teraz dva týždne sopel. Ja neriešim lieky, odsavali sme, inak bola ok. No nakoniec jej dr nasadila ATB pamycon a za tri dni bol pokoj.