Je potrebné kupovať sprej do nosa tak často?
Dobry den,
Chcem sa opýtať či je normálne že žena synovi 4 ročnému kupuje každé 3-4-5 dni nový sprej morský do nosa ? Syn po chorobe ma uz dlhšie sople ktoré zevraj nejdú bez tej vody vyfúkať. Nastrieka mu a odsaje to. V lekárni hádam minul uz 60€ na tie vody do nosa. Je to normálne ?
Ak mu to dlho neprechádza tak k lekárovi by mala ísť, možno urobiť výter alebo tak aspoň. Ja mám deti dve a ten sprej vydrží dlho aj keď sú obaja naraz chorí, keď sme raz boli chorí všetci 4 vydržal nám cca týždeň - takže mu ho dáva zbytočne veľa - mala by dať pauzu lebo už môže mať podráždenú sliznicu v nose z toho spreja + z odsávania a preto sa mu stále tvoria sople a určite stačí vždy 1 vstrek do každej nosnej dierky počkať a potom odsať a potom pár hodín pauza. Nám odporúčala dr. pri zadnej nádche napr. Sinupret kvapky alebo Kalobu - je to voľno predajné - dávkovanie podľa veku je tam, to uvoľňuje sople a pomáha aj pri zápale. Potom klasika nejaké spreje ako Nasivim, Olynth ale tie sa nemôžu podávať dlhodobo, ale liečia nádchu. A neviem akej farby má tie hlieny, ale ak také až neónovo žlté príp. podobné hnisu a pod. tak tam možno bude treba už antibiotiká lebo také sople bývajú pri zápale dutín.
Mas inhalator, nie je nic jednoduchsie ako kupit nadstavec "nosova sprcha/rhinoclear" a uz nikdy nemusis kupovat morske vody do nosa.
@kristinapetronela z tychto troch, ktore odfotil, je "navykovy" iba ten prostredny. Fyziologicke roztoky moze pouzivat do aleluja.
@kristinapetronela vieš vôbec, ktoré spreje sú návykové? Očividne nie. Tak tu nepíš hlúposti

Moja dcéra mala teraz dva týždne sopel. Ja neriešim lieky, odsavali sme, inak bola ok. No nakoniec jej dr nasadila ATB pamycon a za tri dni bol pokoj.