Je pre dieťa nutná každý deň varená strava?
Zaujímalo by ma, aké máte názory na to, že dieťa musí mať každý deň varenú stravu. Mám skoro jedenásťmesačnú dcérku a blíži sa leto, tešíme sa na výlety, kde nie je možné navariť tak malému dieťaťu a ani nie je kde prihriať stravu...My dospeláci si môžme dať aj langoš, alebo burger, ale jej by som toto do úst nedala, hoci doma zje skoro všetko okrem mastného a koreneného...Ďakujem za vaše názory....dúfam, že taká téma tu nie je 😅
@tosomja ja si tiez myslim ze v restauraciach uz maju ponuku aj pre deti, polievku maju vzdy a druhe jedlo sa tiez da vybrat - masko a priloha varene zemiaky, ked dietatko nezje celu porciu, doje rodic. A ked idete vyslovene "do prirody", najete sa vecer po navrate, ako pise sue, a na vylete dietatko spapa chlebik trebars s crievkovym syrom, jablcko, zeleninu, alebo pre neho mozes kupit hotove jedlo vo flasticke (Hami, Hipp...)
Ja sa snazim davat aspon 1 varene teple jedlo denne (normalne, nie sladke ako palacinky, zemlovka,..). Ak niekam ideme, tak ideme bud do restauracie alebo ma potom doma teplu varenu veceru.
ďakujem...ja si tiež myslím, že z nej neubudne, keď jeden deň nebude papať teplé jedlo, ale zatiaľ stále papala, tak neviem, ako zareaguje, keď jej namiesto teplej polievky, alebo zemiačikov dám jogurt, alebo chlebík ... snáď to nebude veľký šok, skúsim aj doma, že čo to spraví...my nekupujeme hotové príkrmy, bojím sa, že by bola lenivá jesť kúsky...príkrmy sú väčšina mixovaná a aj to treba niekde zohriať...ani ja nedôverujem reštauráciam, mám svoje skúsenosti...
Tak už sa tešíme na výlety 😎
No ja varim asi raz do tyzdna viac druhov,a napcham to do Via poharikov a do mraznicky,potom len vyberam a ohrievam vo vodnom kupeli-velmi prakticke,rychle,a kazdy den je varena domaca strava...nikdy sa mi nestalo,ze by som vybrala a bolo by to pokazene alebo podobne,obcas,hlavne teraz v lete pouzivam hotovky,ale nie velmi casto...a hlavne kvalitne a dobre su aj sakra drahe,tak to ide do penazi...radsej beriem hotovu domacu,doma rozpustim,poriadne predhrejem,strcim do Avent termo kabelky a ked viem,ze bude papat za velmi dlhu dobu,dam horucu vodu do termosky.vylejem do misky,strcim dom tem Via poharik s jedlom a ono sa mi to este zohreje.,.,zlozite,ale funguje to.
@tosomja ako pisali baby,,pojdete niekam do restiky a ked si ty das ryzu ci zemiaky a nejaky kuraci steak a malej trosku das nic sa nestane,,casnicke dopredu povies aby to nebolo nejake korenene ze to chces davat aj malej a je to 😅 my sme to tak uz par krat urobili...
popripade ak nemas po ruke nijaku restiku tak si kup taku tu termo tasku a tam jedlo par hodin vydrzi teple 😉
a nebj,z malej neubudne ked nebude varena strava 😀 😀 😀 alebo nachystaj nieco dopredu doma ze ked sa vratite tak jej das vecer 🙂
Už som si práve kúpila termotaštičku na jedlo, snáď to tých 5 hodín vydrží, ja som minule zobrala do dózy malej prichystanú stravu, že my sa najeme v reštike a pekne som poprosila čašníčku, či by mi nemohla ohriať pre malú jedlo, lebo ona ešte len začína papať a ona...že nie, lebo tu je zakázané jesť vlastné jedlo...hm...tak som jej musela dať vonku jogurt...
@tosomja ja by som radšej volila suchú stravu, ako obed z termotašky resp. termosky po piatich hodinách. V teplom jedle sa rýchlejšie množia baktérie. Ja aj uvarenú stravu hlavne v lete rýchlo schladím a šup s ňou do chladničky a to mám pomerne veľké dieťa. Donesenú stravu by ti v podniku zohriať nemali, ale záleží to od personálu.
@renab áno, ja viem, že by sa nemala zohrievať strava v podnikoch, ale keď sme tam boli ešte keď malá mala asi 2 mesiace a len pila mliečko, tak mi vodu zohriali bez problémov, preto som myslela, že mi prihrejú aj jedlo, veď to bolo len pre malé dieťa, my sme si objednali pomerne drahé jedlo, nechceli sme ich okrátiť o tržbu...
@tosomja tu vôbec nejde o tržbu, myslím, že to by bol najmenší dôvod. tu ide o hygienické požiadavky. tak potichu by ti to zohriať mohli, ale nemôžu sa spoľahnúť, že ich potom z niečoho neobviníš. vieš, nie na každého sa dá spoľahnúť a ak by im potom mala hygiena zatvoriť prevádzku, tak si to radšej dva - krát rozmyslia. ľudia sú všelijakí. (týmto som nechcela povedať, že je to tvoj štýl jednania, ale už som sa stretla s kadejakými ľuďmi)
mne prave vcera prisla objednana termoska na jedlo a ked pojdem s malym v lete na kupalisko, alebo na cely den mimo domu, tak mu v nej vezmem obed. Moj prcek papa i domacu stravu aj hotove vyzivky, no niekedy to nerozmixovane nezje, tak ked mu vezmem flasu jedla a niekde v parku v stanku s jedlom mi to aj ohreju, tak to tam nerozmixujem 😒

@tosomja v takomto prípade sme to my riešili buď doma vopred navarenou večerou (aby som po výlete nemusela variť) alebo jedlom v reštike - takot v lete zjedol obvykle aj tak len vývar s rezancami, alebo čosi podobné.
Btw, niekedy sa stalo aj doma, keď sme boli, že obed varený nezjedol a neubudlo z neho, takže si nemyslím, že by bol nejaký problém 😉