icon

Je prevracanie očí u detí normálne?

10. jún 2025

Mám dcéru 2,5 roka a všimla som si že keď zaspáva prevracia očami čo mi nejak nepríde divné ale niekedy to robí aj keď mi niečo vysvetľuje alebo rozpráva. Stretli ste sa s tým ?

tinka_1807
10. jún 2025

Môžu to byť epileptické mikrozachvaty. Skús si pozrieť videá ako vyzerá taký mikrozachvaty u malého dieťaťa a porovnať.

kacena4
10. jún 2025

a vnima vtedy? to je najdolezitejsie ak nie tak to moze byt epi inak kludne aj tik

autor
10. jún 2025
@tinka_1807

Môžu to byť epileptické mikrozachvaty. Skús si pozrieť videá ako vyzerá taký mikrozachvaty u malého dieťaťa a porovnať.

@tinka_1807 tak mi to práveže nepríde, ona zájde s očami do ľava hore a da ich hneď naspäť

autor
10. jún 2025
@kacena4

a vnima vtedy? to je najdolezitejsie ak nie tak to moze byt epi inak kludne aj tik

@kacena4 áno vníma, aj rozpráva pri tom, dnes mužovi niečo vysvetľovala a zašla očami hore do ľava a vrátila sa hneď, muž môj hovorí že to lebo vidí mna že krútim očami ale nepríde mi to tak žeby to bolo preto

1mina
10. jún 2025

Môj mával také veci všelijaké s očkami, neurologická to posúdila ako tik a už mu to aj vekom mizne

ivka21
10. jún 2025

Keď si si není istá povedz to pediatricke keď ťa odošle k neurológovi ten urobí egg a hneď budeš vedieť na čom ste.pri epi je lepšie to vedieť a nasadiť liecbu.