Je prevracanie očí u detí normálne?
Mám dcéru 2,5 roka a všimla som si že keď zaspáva prevracia očami čo mi nejak nepríde divné ale niekedy to robí aj keď mi niečo vysvetľuje alebo rozpráva. Stretli ste sa s tým ?
a vnima vtedy? to je najdolezitejsie ak nie tak to moze byt epi inak kludne aj tik
Môžu to byť epileptické mikrozachvaty. Skús si pozrieť videá ako vyzerá taký mikrozachvaty u malého dieťaťa a porovnať.
@tinka_1807 tak mi to práveže nepríde, ona zájde s očami do ľava hore a da ich hneď naspäť
a vnima vtedy? to je najdolezitejsie ak nie tak to moze byt epi inak kludne aj tik
@kacena4 áno vníma, aj rozpráva pri tom, dnes mužovi niečo vysvetľovala a zašla očami hore do ľava a vrátila sa hneď, muž môj hovorí že to lebo vidí mna že krútim očami ale nepríde mi to tak žeby to bolo preto
Môj mával také veci všelijaké s očkami, neurologická to posúdila ako tik a už mu to aj vekom mizne
Keď si si není istá povedz to pediatricke keď ťa odošle k neurológovi ten urobí egg a hneď budeš vedieť na čom ste.pri epi je lepšie to vedieť a nasadiť liecbu.

Môžu to byť epileptické mikrozachvaty. Skús si pozrieť videá ako vyzerá taký mikrozachvaty u malého dieťaťa a porovnať.