icon

Je táto reakcia po vybratí kliešťa normálna?

katarina092
Včera o 08:11

Ahojte,
Prosim Vas, vcera rano sme vyberali 6 rocnemu synovi miniaturneho kliesta a dnes ho od rana boli hlava a takto sa to okolo kliesta zvacsilo a svrbi ho to..je tato reakcia normalna?

Dakujem

Je táto reakcia po vybratí kliešťa normálna?
martinmmartin
Včera o 08:20

Jo pupak od kliesta mas aj tyzdne, je tvrdy a furt svrbi aj ked nieje nakazeny.
Boreliozu si vsimnes (vid foto)a ked tam kliest nebol cely den tak borelioza nehrozi.
Encefalitidu mohol dostat okamzite ale proti nej nemame liek (iba ockovanie) takze je to za jedno

cliuska
Včera o 08:22

To je le lokalna reakcia (podrazdenie) na kliesta, ale treba to urcite sledovat,bolest hlavy s tym vobec nemusi suvisiet,to by bolo asi skoro..

maryetta
Včera o 08:23

Ja mam taku reakciu ak tyzden po vybrati.

maddie1711
Včera o 08:37

Áno úplne normálne.

kiki68
Včera o 09:10

Po mesiaci na odbery na titer na boreliozu a FSME. Ked ma bolesti hlavy, tak riesit hned, klieste prenasaju aj babeziozu.

verus16
Včera o 11:11

@katarina092 kvoli tym bolestiam hlavy by som sla navstivit dr. Radsej nech mu aj trikrat povedia ze mu nic nieje. Ja som mala zapal mozgovych blan. Priebeh s bolestami hlavy a zatylku bol velmi rychly

andreatytler
Včera o 16:20

@katarina092 ja som mala cervenu skvrnu hned na druhy den ale bez pupaku a mala som boreliozu. Takze nemusi byt taky kruh ako uviedol niekto tu na obrazku. Aj plny kruh moze znamenat boreliozu. Urcite daj vysetrit.

katarina092
autor
Včera o 21:40
@martinmmartin

Jo pupak od kliesta mas aj tyzdne, je tvrdy a furt svrbi aj ked nieje nakazeny.
Boreliozu si vsimnes (vid foto)a ked tam kliest nebol cely den tak borelioza nehrozi.
Encefalitidu mohol dostat okamzite ale proti nej nemame liek (iba ockovanie) takze je to za jedno

@martinmmartin uff to mi je luto a ma to aj aktualne nejake dosledky?