Je tento Covid test štvorročného chlapca pozitívny?
Ahojte, malý nám dosť kašle. V skolke mali nakazeneho chlapčeka. Inak okrem kašľa má len ráno sopeľ. Ak by sa to zhorsovalo, v pondelok som chcela ísť k lekárke. Doma som ale nasla ešte jeden nepoužívaný antigen, tak som mu urobila z hrdla. Vyšlo to takto. Je to podľa vás pozitívne alebo negatívne?
Prípdne ako sa robí takým deťom nejaký istejsi test? Antigenovy je taky poloisty? Alebo ako brat jeho výsledok? A aj PCR vedia urobiť z hrdla, zo slín alebo to sú len antigenove?
@hesloveslo PCR objednať ako dôvod uviesť pozitivny Ag test.
Pravdaze je pozitivni, mali by ste ist na pcr, aj rodicia. Boze moj uz vobec nie ist do prace roznasat, kym nemate vysledky. Potom cuduj sa svete ze je taka situacia ked pozitivni ludia na konika chodia po rady. Automaticky na test, aj vsetci z rodiny a dovtedy nikam nechodit. Je to maximalna bezohladnost.
@lenka188 Bol to slinný antigen. Na iný, že ho nevezmú, lebo testujú od 6r. 😶 Dnes mu ale aj kašeľ už ustúpil dosť, tak snáď to bola len nejaká bežná viróza.
Robila som mu ďalší aj doma a negatívny. Aj sebe. Rovnako negatívny.
Asi som to zle vyhodnotenie spôsobila sama keď som to nariedila vodou. Muselo to skresliť vysledok. Ono aj celá tá spodná časť testu možno práve kvôli tej vode bola taka zasedla. Keď to robila tie ďalšie podľa návodu tak to bolo jasné biele, s jednou čiarkou (negat.).
@lenkakravcova to je zvlastne, mne otestovali aj 2 rocnu pcr testom. Asi zalezi od MOM.
Starsia, ta co je teraz doma mala priznaky 3-4 dni. Keby nebola na testoch, tak by som ju v pondelok poslala do skoly 🤦♀️🤦♀️ Tie deti to asi fakt inak zvladaju.
Ale tak teda snad to bolo iba zle urobenym testom. Tak drzim palce, nech sa vam covid vyhyba 🙂🙂

@julka1983 Nie som na toto odborník, tak len hádam z nejakých všeobecných znalostí. Pri 90% účinnosti na každého desiateho človeka pripadá falošný výsledok. Neviem, čo z tých 10% sú chybné testy. Predpokladám, že tých bude málo. Pri chybnom teste stačia dva testy, ak majú zhodný výsledok, pravdepodobnosť, že človek natrafí na dva chybné testy je naozaj malá. Ak dva testy ukážu odlišný výsledok, tak tretí rozhodne. Ale skôr než o chybu testu pôjde o citlivosť testu, pripadne o iné špecifické podmienky, ako že človek zjedol niečo, čo ovplyvnilo test. A tam súbežne robenie niekoľkých testov nemá význam, lebo všetky budú ovplyvnené rovnakými podmienkami. Tých 70% si ale viem predstaviť, ak sa do toho započítajú prípady, keď ľudia robia testy nesprávnym spôsobom.