Je teplota do 37,5 u detičiek optimálna?

dreamer4
13. júl 2012

Moja rocna dcerka ma stale telesnu teplotu cca okolo 37,4....niekedy jej klesne pod 37, ale castejsie je nad....V nemocnici (mali sme 6. chorobu) mi vraveli, ze u takych deticiek je to bezne...ale obvodna lekarka tvrdi, ze taka zvysena teplota nie je normalna a nesmie trvat viac nez 3 dni.... Uz neviem s cim si to mam spajat, vsetky testy z krvicky ma OK, zubky nevidim, zeby jej sli nove, akurat ma na jazycku biely povlak.....kvasinku, ale na to jej davam pribiotika..... Neviete mi poradit ako je to s tou teplotou? dakujem

anjelicek26
13. júl 2012

V zadocku dietatku kolise teplota pocas dna bezne 36,6-,37,6 a aj to je orientacne - nie sme stroje ze.... Je to prevadzkova teplota, ked zmeras seba zistis, ze pocas dna vzhladom na telesnu namahu tiez kolise 🙂 Mam kamosku, co ma maly stale 37,3-,37,7 a je uplne zdravy, proste je to jeho bezna teplota. Ked ma testy v poriadku a je fit, tak to asi bude aj vas pripad.

sssimi
13. júl 2012

Záleží na tom kde jej ju meriaš. Ak v riťke, tak si musíš odpočítať 0,5 stupňa-to by akurát sedelo 😉

lucia2207
13. júl 2012

Ahoj, tak ja toto riešim už dva mesiace a aj keď nám nejdú zuby,tak to dr, zvaľuja na zuby ☹ už som zúfalá.☹

tinki
13. júl 2012

aj moja staršia dcéra to mala často..prešli sme všetkými vyšetreniami a všetko ok..Ona má ale alergiu na bielkovinu kravského mlieka.
A ja som si všimla, už je to teda dlhú dobu čo to pozorujem, že ak zje niečo s obsahom mlieka, tak sa jej na druhý deň zvýši teplota a má aj biely povlak na jazyku.
Na ten povlak sme tiež dostávali kedysi vodičky, probiotiká berieme stále..ale ak nepapáme mlieko a nič čo by ho obsahovalo, tak nemáme ani teploty, ani biely povlak na jazyku..
Skús malú pozorovať, lebo zvýšenú teplotu niekedy môže spôsobiť aj nejaká intolerancia alebo alergia..osobitne sleduj ako reaguje na lepok, mlieko, vajíčka..
Ale určite treba spraviť rozbor krvi, netreba nič zanedbať..Z toho potom môžte vychádzať. Napríklad ak by malej vyšlo, že má málo železa, vápnika alebo niečo podobné, tak potom by som išla dať otestovať aj tie potravinové intolerancie..
Takisto sa robia testy na reumatické zápaly, na boreliózu, to všetko musia skontrolovať..Stále zvýšená teplota znamená, že niečo nie je v poriadku.
niekde som čítala, že biely povlak znamená, že tenké črevo nie je v poriadku, čo vlastne tiež ukazuje na potravinovú alergiu.

sofia2008
13. júl 2012

Emmka to mala a zistili jej z vyteru streptokoka a pritom jej nic ine nebolo, myslim, ze nebola placliva ani nic podobne..podla mna to nie je normalne, treba patrat po pricine

evickapooh
13. júl 2012

no tepolota nad 37 uz je zvysena teplota...citala som ze dcerka mala uz parkrat zapal mandli...daj si spravit ster z hrdla a nosa,mozno ma tam nejaky bacil...ktory asi neboli citloivy na ATB co ste brali.na kvasinky probiotika nie su vzdy ucinne ,postacujuce,to je len doplnkova terapia,my sme mali roztok diflucan-u na kvasinky v ustach-super zabral.Moze mat zvysenu teplotu od kandidozy...tiez...ale zvysena teplota ukazujena reakciu imm. systemu ...takze ako to pisala sofia2008- treba patrat po pricine

feriva
13. júl 2012

Zvýšené teploty nie sú v poriadku, vždy je za tým nejaký problém, hoci výsledky všetkých odberov sú ok. Zamerala by som sa či Vaša malá neprekonala EBV virus, je to pliaga, môže pri oslabenej imunite spôsobovať práve spomínané subfebrility.