Je to alergia na mlieko?

olri
8. aug 2013

moja 2,5 mala je na nutrilone.teraz vsak objavila chut kravskeho mlieka( Rajo,plnotucne) a nevie sa ho dopit. denne mozno aj 3 deci, len ju stale prezenie potom.jogurty a dezerty su bez problemov. moze to byt alergia len na to mliecko? pije ho studene. dakujem

jankagun
8. aug 2013

@olri ahoj,ja by som nedavala studene,moja 2rocna vypije denne az liter plnotucneho mlieka(kupujeme levicke),ale zohriateho a nikdy ju neprehnalo,a to pijeme od roka a 2mesiacov(vtedy sme vysadili aj UM) 🙂 myslim si,ze alergia by sa prejavovala aj inak

tinki
8. aug 2013

@olri ahoj, mám dcéru alergickú na bielkovinu kravského mlieka..
a prečítala som si toho dosť..u mojej sa napríklad prejavovalo tým, že bola vkuse zahlienená..
Ale aj problémy s bruškom môžu znamenať, že jej vadí bielkovina kravského mlieka..Prejavy sú rôzne, od dýchacích, cez neprospievanie, niekomu sa ukáže, že má neustále málo železa alebo vápnika aj napriek tomu, že deti vkuse mlieko pijú..Niektoré deti majú ekzém..
Niektoré alergické deti tiež jedia len kyslomliečne výrobky..Ale určite skús zohriať aspoň na izbovú teplotu, lebo vôbec také malé deti by nemali studené nápoje piť, môžu sa predsa nachladiť, nielen hrdlo, ale aj črevá..
Ak má také reakcie aj pri ohriatom mlieku, tak by som na tvojom mieste vynechala to kravské mlieko aj napriek tomu, že jej chutí..Z alergie na mlieko sa dá vyrásť, je ale potrebná diéta..
A bez mlieka sa dá krásne žiť...Moja dcéra má oveľa lepší krvný obraz, od kedy sa mlieku a všetkému s obsahom mlieka vyhýbame..
Mladšej tiež dávam len občas..a je úplne v poriadku..Existuje náhrada deti si rýchlo zvykajú. Ryžový nápoj, sójový nápoj, alebo ovsený nápoj, majú v DM drogerii. Mojim to tiež veľmi chutí a sú s obsahom vápniku..
A klasické mlieko potom vyskúšaj neskôr..tak o pol roka..
Ja po svojich skúsenostiach odporúčam diétovať, kým je dieťa malé, lebo ak už chodí do škôlky, nastáva viac problémov...

januliku
8. aug 2013

@olri Zo studeneho ju moze prehanat. Skus dat zohriate a uvidis (len ci jej bude zohriate chutit ?).

alami
8. aug 2013

@olri ahoj, toto podľa mňa nebude alergia, len reakcia na to studené mliečko, niekto je náchylnejší, preletí jej to črevami...
Aj nutrilon je kravské mlieko, len upravené, ale bielkovina je tam tá istá (v hypoalergénnych je naštiepená, v bežnom nutrilone je v tom istom stave ako v kravskom mlieku). Problém by sa teda ukázal už pri nutrilone. Aj ke´d samozrejme, teoreticky to môže byť alergia, to že znáša kyslomliečne ešte nič neznamená, tie sú niekedy znesiteľné aj pre alergikov. Ale neuzavrela by som to teda alergiou. Skús rozhodne dať malej zohriate mliečko a uvidíš.
Inak, aj ak vypije naraz viacej toho mlieka, môže ju to prehnať, ale tých 3dcl za deň teda nie je veľa. Ak by ju preháňalo ´dalej, ešte vždy to môže byť intolerancia mlieka, čo je trochu lepší prípad.