Je to autizmus?
Dobrý deň
Vieqte mi niekto povedať na tejto správe že či sa jedná o autizmus ?

@michaelamaryam daj správu do komentu lebo na mobile sa to nedá zväčšiť
@michaelamaryam je tam jasne napísané že je možnosť že je to PAS. Čiže ani potvrdené ani vylúčené. Treba sledovať ďalej a je doporučené rozvíjať ho.
skore svedci pre nizku mieru prejavov z oblasti poruch autistickeho spektra, ale anamneza a screening naznacuju moznu pritomnost. Takze ziadny zaver, dolu sa pise, ze treba pedopsychiatricke vysetrenie.
No ich odpoveď je len naznačené ako PAS, ale píšu že oni sa priklaňajú skôr k názoru že jeho chovanie je spôsobené narušením vzťahovej väzby, vplyvom bilingválneho prostredia , nedostatočne dosycujúce prostredie a slabsiu emočný reciprocitu matky. V preklade mi to príde že skôr obviňovali za jeho chovanie prostredie a vzťah s matkou
Sú tam prejavy PAS, bude v sledovaní
máš tam kody ? , su tam prejavy , uvidíš pedopsychiater určuje dg ale ako píše anonym hore
No ich odpoveď je len naznačené ako PAS, ale píšu že oni sa priklaňajú skôr k názoru že jeho chovanie je spôsobené narušením vzťahovej väzby, vplyvom bilingválneho prostredia , nedostatočne dosycujúce prostredie a slabsiu emočný reciprocitu matky. V preklade mi to príde že skôr obviňovali za jeho chovanie prostredie a vzťah s matkou
@anonym_ae7afd ako že ja som na vine ?
@michaelamaryam ano tak pisu. na zaciatku ze podla testu nepredpokladaju pas len podla toho co hovori matka. nasledne pisu ze je tam nks a ta moze ovplyvnit diagnostiku pas (ak by ste ju o 0ar rokov chceli opakovat, treba pouzit iny test kvoli problemom v reči) a ano ako pise vyssie. nevhodne spravanie skor sposobene nevhodnou vychovou. drzim palceky nech sa to zlepsi (myslim prejavy dieťaťa)
@michaelamaryam no bohužiaľ je to tak napísané, netrvdim ja že sa nemôžu mýliť. Ale v podstate to zhrnuli tak že vychádza nízka miera symptómom PAS, žiadne predchádzajúce správy od logopeda , neurológa, psychológa ani nenaznačuju PAS a jeho chovanie je podľa nich pravdepodobne spôsobené vzťahovou väzbou s matkou, prostredím z viacerými jazykmi a malo dosyjucucim prostredím ako to nazvali. Ak si myslíte že sa mýlia, vždy môžete skúsiť aj iné centrum.
@michaelamaryam ano tak pisu. na zaciatku ze podla testu nepredpokladaju pas len podla toho co hovori matka. nasledne pisu ze je tam nks a ta moze ovplyvnit diagnostiku pas (ak by ste ju o 0ar rokov chceli opakovat, treba pouzit iny test kvoli problemom v reči) a ano ako pise vyssie. nevhodne spravanie skor sposobene nevhodnou vychovou. drzim palceky nech sa to zlepsi (myslim prejavy dieťaťa)
@kacena4 nevhodnou výchovou ? To čo je za sprostosti . Ja vychovávam svoje dieťa ako každá iná matká. Som sama na všetko a snažím sa ako len viem . Zoberú mi ju úrady ?teda sociálka ?
@kacena4 nevhodnou výchovou ? To čo je za sprostosti . Ja vychovávam svoje dieťa ako každá iná matká. Som sama na všetko a snažím sa ako len viem . Zoberú mi ju úrady ?teda sociálka ?
@michaelamaryam prečo by vám ju brali úrady, ak sa normálne staráte, máte navarené, má oblečenie, nie ste alkoholici atď. To zas podľa jedného vyšetrenia niekde, vždy sa môžu aj mýliť. Vždy máte možnosť ísť na posúdenie aj inam
@michaelamaryam prečo by vám ju brali úrady, ak sa normálne staráte, máte navarené, má oblečenie, nie ste alkoholici atď. To zas podľa jedného vyšetrenia niekde, vždy sa môžu aj mýliť. Vždy máte možnosť ísť na posúdenie aj inam
@1mina a poznáte ešte nejakého iného psychológa kde by sme išli na testy na autizmus prosím Vás ? Ďakujem
@1mina a poznáte ešte nejakého iného psychológa kde by sme išli na testy na autizmus prosím Vás ? Ďakujem
@michaelamaryam nestresuj, hlavne si si to zle vysvetlila. Možno je dieťa "len" rozmaznané.dieťa má podľa všetkého NKS, rozdiel medzi PAS a NKS je u malých detí ťažko rozoznatelny.
@michaelamaryam tich je veľa. Kde ste boli teraz ?
@1mina čo to je za výčitku kde bola doteraz?
@michaelamaryam ty s ním rozprávaš bilingválne?úplne v inom jazyku či miešate?Je to dosť zrozumiteľne napisane koľko má dieťa rokov?
Nikto ti nedáva žiadnu vinu daj si spraviť ešte jeden posudok.Dieta je možno frustrované, že dobre nerozumie reči a iné môže byť asperger, ale nejaký prvom PAS tam je.Este je možnosť, že aj ty máš PAS veľa rodičov to zistí až pri svojich deťoch a diagnostike.Ty vieš vyjadrovať emócie voči dieťaťu aký máte vzťah chápeš ho?Treba s ním pracovať a diagnostika sa môže upraviť
Veľa detí má NKS pozri si či to znamena
@michaelamaryam autorka nadarmo budes chodit k inemu psychologovi, tvoje dieta ma problemi s recou a vyjadrovanim sa, vyvoj reci ma vplyv na kopu inych veci, ked uz bude dieta normalne hovorit a vtedy ma zmysel zobrat ho inde na ine vysetrenia.
Odporucam nielen logopediu, ale aj pohybovu terapiu, aj my sme chodili, tam boli aj take deti ako je to tvoje. Mnohym velmi to pomohlo a niektory rozpraval do pol roka, iny do roka alebo do dvoch rokov.
Ucitelka vzdy hovorila, ze kazde dieta je ine niektoremu staci nieco raz povedat a uz to vie, inemu treba opakovat aj milion krat kym vie ako to spravit.
Moj chodil kvoli sluchu, a dodnes som stastna ze nam takto pomohli.
Toto bolo pred 12 rokmi. Chodili sme tam 3-4roky, keby teraz mali diagnoztikovat mojho syna ako 5 rocneho mal by adhd, hyperaktivitu, problemi so sustredenim a spravanim. Chvala panu Bozku, cistou nahodou sme natrafili na velmi dobru pani doktorku, ktora nas spravne usmernila.
@michaelamaryam tich je veľa. Kde ste boli teraz ?
@1mina na východe
@michaelamaryam autorka nadarmo budes chodit k inemu psychologovi, tvoje dieta ma problemi s recou a vyjadrovanim sa, vyvoj reci ma vplyv na kopu inych veci, ked uz bude dieta normalne hovorit a vtedy ma zmysel zobrat ho inde na ine vysetrenia.
Odporucam nielen logopediu, ale aj pohybovu terapiu, aj my sme chodili, tam boli aj take deti ako je to tvoje. Mnohym velmi to pomohlo a niektory rozpraval do pol roka, iny do roka alebo do dvoch rokov.
Ucitelka vzdy hovorila, ze kazde dieta je ine niektoremu staci nieco raz povedat a uz to vie, inemu treba opakovat aj milion krat kym vie ako to spravit.
Moj chodil kvoli sluchu, a dodnes som stastna ze nam takto pomohli.
Toto bolo pred 12 rokmi. Chodili sme tam 3-4roky, keby teraz mali diagnoztikovat mojho syna ako 5 rocneho mal by adhd, hyperaktivitu, problemi so sustredenim a spravanim. Chvala panu Bozku, cistou nahodou sme natrafili na velmi dobru pani doktorku, ktora nas spravne usmernila.
@mira0611 dobre ďakujem . Dcéra má 6 rokov
@mira0611 dobre ďakujem . Dcéra má 6 rokov
@michaelamaryam ta pohybova terapia sa musi zacat cim skor. Drzim palce.
Mne vtedy tak vysvetlovali, ze kedze nepocuje dobre 90% nepocul na 1 ucho na druhe 70%, tak to v jeho mozgu vyvolava napatie, a to nepatie si dieta vydava zo seba pohybom, vrti sa, beha ako zmyslov zbavene...nedokaze v klude sediet, nedokaze 10-15min.venovat jednej cinnosti, vsetko robi tak narychlo a nepozorne...
Tieto priznaky inak cukor zhorsuje a benzoan sodny tiez - velmi oblubeny konvervant v napojoch aj v ochutenej L.cke, akonahle sme vysadili ten napoj do tyzdna bolo citit zlepsenie.
@1mina čo to je za výčitku kde bola doteraz?
@michaelamaryam ty s ním rozprávaš bilingválne?úplne v inom jazyku či miešate?Je to dosť zrozumiteľne napisane koľko má dieťa rokov?
Nikto ti nedáva žiadnu vinu daj si spraviť ešte jeden posudok.Dieta je možno frustrované, že dobre nerozumie reči a iné môže byť asperger, ale nejaký prvom PAS tam je.Este je možnosť, že aj ty máš PAS veľa rodičov to zistí až pri svojich deťoch a diagnostike.Ty vieš vyjadrovať emócie voči dieťaťu aký máte vzťah chápeš ho?Treba s ním pracovať a diagnostika sa môže upraviť
Veľa detí má NKS pozri si či to znamena
@anonym_efbb66 ja tam jasne vidim napisane - kde ste boli TERAZ? Cize v preklade u koho 😉😉
@anonym_efbb66 ja tam jasne vidim napisane - kde ste boli TERAZ? Cize v preklade u koho 😉😉
@anonym_0e2d3c áno ja som sa pýtala kde bola teraz 😂 keď jej mám povedať kde inde diagnostikujú ...ale vtipné 😂
@1mina na východe
@michaelamaryam potom je ešte z takých známych v Ba andreas, v Žiline tuším adept. V Trnave je Lazikova a Jánošíkova. To sú taký naj o ktorých viem. Ale Ados by sa tuším mal.opakovat najskôr za pol roka, prípadne im spomenúť kefy bola posledná diagnostika kedy môžete ísť na ďalšiu
Ide o osvojene dieta? kedze primarne kladu problem na vztahovu vazbu teda jej poruchu atd ? kde dieta vyrastalo ? niekde mimo pobodnej rodiny ? v inej kulture?
PAS nie je podla tej spravy jasny skor predpokladaju iny problem
matka pila pocas tehotenstva ?
@michaelamaryam nikde vam hned nespravia nove testy nakolko by vysledky mohli byt skreslene, medzi testami je potrebne min. rocny rozostup (odborny nazor)
@michaelamaryam ta pohybova terapia sa musi zacat cim skor. Drzim palce.
Mne vtedy tak vysvetlovali, ze kedze nepocuje dobre 90% nepocul na 1 ucho na druhe 70%, tak to v jeho mozgu vyvolava napatie, a to nepatie si dieta vydava zo seba pohybom, vrti sa, beha ako zmyslov zbavene...nedokaze v klude sediet, nedokaze 10-15min.venovat jednej cinnosti, vsetko robi tak narychlo a nepozorne...
Tieto priznaky inak cukor zhorsuje a benzoan sodny tiez - velmi oblubeny konvervant v napojoch aj v ochutenej L.cke, akonahle sme vysadili ten napoj do tyzdna bolo citit zlepsenie.
@mira0611 aké pohybové terapie myslíš?
@mira0611 aké pohybové terapie myslíš?
Píšeš, že ju vychovávaš sama. V správe sa však spomína negatívny vplyv bilingválneho prostredia. Ako s ňou komunikuješ? akým jazykom? podľa tejto správy to vyzerá skôr tak, že to PAS nie je a prikláňajú sa viac k 'výchovnej chybe' v kombinácii s NKS. Avšak na základe tvojich vyjadrení, ktoré popisujú nežiadúce správanie pripomínajúce PAS to nechali otvorené - preto potrebuješ ďalšie vyšetrenia. Ako sa správa v škôlke? aké má konkrétne problémy?
V správe sa píše že na jej stav môže mať negatívny vplyv viacjazyčné, nedostatočne dosycujúce, čiže nenapĺňajúce jej potreby a nestabilné prostredie a slabší citový vzťah matky, diagnóza PAS sa z tohto dôvodu nepotvrdila, nakoľko sa nemôže vylúčiť že jej problémy výraznejšie podnecuje prostredie, ale neuzavrela sa do budúcnosti úplne ani možnosť PAS.
Ta pohybova terapia najprv sme boli v centre takom prvotnom "vysetreni", ale skor to bolo ako cvivenie, dostal pokyny syn, co ma robit, nieco vedel urobit na zaciatku, a nieco nie.
Dostali sme aj otazky, ci napr. Stava sa, ze vrazi do dveri (samozrejme ano), to je preto lebo sluch a zrak maju vela blizkych nervov, sluchova trubica, osno-nosno-krcne trubice su blizko oka a preto maval tieto nehody...
Nevedel pochodovat...normalne liezt...
Velmi dobre su inac pre vyvin kotrmelce, hojdacky, lezenie na preliezkach.

@michaelamaryam daj správu do komentu lebo na mobile sa to nedá zväčšiť