Je to autizmus?
Dobrý deň
Vieqte mi niekto povedať na tejto správe že či sa jedná o autizmus ?

však kým dostaneš termín u iného psych. ubehne min. pol roka.
všade sa čaká.
objednaj u iného o 2-3 mesiace, kým prídete na rad v termíne bude aj rok.
ešte chodia do Po
@michaelamaryam ak vám robili testy a ukázalo PAS neodporúčali vám psychiatra?
Moja dcére v 13r bola na testy zistili nám PAS ale to ešte nebolo uzavreté až psychiater môže potvrdiť či je PAS alebo vylúčiť.Tento papier nič ešte neznamená vlastná skúsenosť
@janulik270 má tam odporúčanie na pedopsychiatrické vyšetrenie
@michaelamaryam Vidim, ze rozni ludia to aj rozne intepretovali. Budem sa drzat faktov - je vysoko pravdepodobne, ze ma nizku uroven poruchy autistickeho spektra (vysoko funkcny autizmus). Jeho problemove behavioralne prejavy mozu byt sposobene nedostatocnym vzajomnym vztahom matky a dietata - co ale netreba brat osobne, pretoze porucha autistickeho spektra to komplikuje. Pise sa tam, ze je potrebne ten vztah prehlbit za pomoci odbornika.
Drzim vam palce a dufam, ze vam odbornici pomozu a maly bude naplno rozvijat svoj potencial.
@michaelamaryam Vidim, ze rozni ludia to aj rozne intepretovali. Budem sa drzat faktov - je vysoko pravdepodobne, ze ma nizku uroven poruchy autistickeho spektra (vysoko funkcny autizmus). Jeho problemove behavioralne prejavy mozu byt sposobene nedostatocnym vzajomnym vztahom matky a dietata - co ale netreba brat osobne, pretoze porucha autistickeho spektra to komplikuje. Pise sa tam, ze je potrebne ten vztah prehlbit za pomoci odbornika.
Drzim vam palce a dufam, ze vam odbornici pomozu a maly bude naplno rozvijat svoj potencial.
@marek775 matku by mal niekto naučiť, viesť ako s takým dieťaťom pracovať a komunikovat
Moja dcére v 13r bola na testy zistili nám PAS ale to ešte nebolo uzavreté až psychiater môže potvrdiť či je PAS alebo vylúčiť.Tento papier nič ešte neznamená vlastná skúsenosť
@janulik270 ešte máme pedopsychiater ano
@janulik270 ešte máme pedopsychiater ano
@michaelamaryam tak uvidíte čo vám povie
@janulik270 má tam odporúčanie na pedopsychiatrické vyšetrenie
@nikaeli zlé to bolo odfotené tak som si to nevšimla
Ide o osvojene dieta? kedze primarne kladu problem na vztahovu vazbu teda jej poruchu atd ? kde dieta vyrastalo ? niekde mimo pobodnej rodiny ? v inej kulture?
PAS nie je podla tej spravy jasny skor predpokladaju iny problem
matka pila pocas tehotenstva ?
@mamina7070 ja alkohol nepijem . Mala.som komplikované tehotenstvo rizikové asi tak
@marek775 matku by mal niekto naučiť, viesť ako s takým dieťaťom pracovať a komunikovat
@anonym_efbb66 ako sudte sami seba . Ja viem ako pracovať s deťmi. Ako neviem prečo každý hádže vinu na mňa a osocuje má že som ja na vine.
@michaelamaryam neaudte má že ak. Zlá matka . Ja sa snažím ako len viem a ako sa dá. S deťmi viem pracovať robila som aj s autistami , len som na všetko sama. Neodsudzuje má.
@michaelamaryam neaudte má že ak. Zlá matka . Ja sa snažím ako len viem a ako sa dá. S deťmi viem pracovať robila som aj s autistami , len som na všetko sama. Neodsudzuje má.
@michaelamaryam a vyjadríš sa aj k tej bilingválnosti?
@michaelamaryam a vyjadríš sa aj k tej bilingválnosti?
@nikaeli ako prečo má súdis? A ty si dobrá matka ?
Zato že som odišla od dcéry ho otca neznamená že som zlá ! Súd najprv seba a potom druhých . Moja dcéra sa narodila v zahraničí tak bolo viac než jeden jazyk .
@anonym_efbb66 ako sudte sami seba . Ja viem ako pracovať s deťmi. Ako neviem prečo každý hádže vinu na mňa a osocuje má že som ja na vine.
@michaelamaryam kto ťa súdi???veď, ak ma to dieťa nejakú traumu za sebou, alebo je PAS, NKS tak ťa musí niekto poučiť odborník ako s ňou pracovať.Reagujes podráždene neviem prečo.Bolo to myslene v dobrom.Mozno je to jej reakcia na ťažší pôrod, odchod od otca, alebo má skrátka nejakú diagnózu, ktorú vieš podchytiť.Si strašne vztahovacna
@nikaeli ako prečo má súdis? A ty si dobrá matka ?
Zato že som odišla od dcéry ho otca neznamená že som zlá ! Súd najprv seba a potom druhých . Moja dcéra sa narodila v zahraničí tak bolo viac než jeden jazyk .
@michaelamaryam kde ťa súdim?? prečítala si si vôbec môj príspevok? s deťmi s autizmom pracujem už roky, chcela som ti poradiť a normálne som sa opýtala, ako s ňou komunikuješ, aké má prejavy, ako sa správa v škôlke. A ty do mňa na oplátku skáčeš? nenapísala som jedno jediné zlé slovo, ale ok. Viac na teba reagovať nebudem. Škoda môjho času. Poraď si ako vieš.

@stellarstar