icon

Je to autizmus?

michaelamaryam
25. aug 2025

Dobrý deň
Vieqte mi niekto povedať na tejto správe že či sa jedná o autizmus ?

Je to autizmus?
Strana
z2
janulik270
25. aug 2025
@michaelamaryam

@michaelamaryam ak vám robili testy a ukázalo PAS neodporúčali vám psychiatra?
Moja dcére v 13r bola na testy zistili nám PAS ale to ešte nebolo uzavreté až psychiater môže potvrdiť či je PAS alebo vylúčiť.Tento papier nič ešte neznamená vlastná skúsenosť

deti95060810
25. aug 2025

však kým dostaneš termín u iného psych. ubehne min. pol roka.
všade sa čaká.
objednaj u iného o 2-3 mesiace, kým prídete na rad v termíne bude aj rok.
ešte chodia do Po

nikaeli
25. aug 2025
@janulik270

Moja dcére v 13r bola na testy zistili nám PAS ale to ešte nebolo uzavreté až psychiater môže potvrdiť či je PAS alebo vylúčiť.Tento papier nič ešte neznamená vlastná skúsenosť

@janulik270 má tam odporúčanie na pedopsychiatrické vyšetrenie

marek775
25. aug 2025
@michaelamaryam

@michaelamaryam Vidim, ze rozni ludia to aj rozne intepretovali. Budem sa drzat faktov - je vysoko pravdepodobne, ze ma nizku uroven poruchy autistickeho spektra (vysoko funkcny autizmus). Jeho problemove behavioralne prejavy mozu byt sposobene nedostatocnym vzajomnym vztahom matky a dietata - co ale netreba brat osobne, pretoze porucha autistickeho spektra to komplikuje. Pise sa tam, ze je potrebne ten vztah prehlbit za pomoci odbornika.
Drzim vam palce a dufam, ze vam odbornici pomozu a maly bude naplno rozvijat svoj potencial.

anonym_efbb66
26. aug 2025
@marek775

@michaelamaryam Vidim, ze rozni ludia to aj rozne intepretovali. Budem sa drzat faktov - je vysoko pravdepodobne, ze ma nizku uroven poruchy autistickeho spektra (vysoko funkcny autizmus). Jeho problemove behavioralne prejavy mozu byt sposobene nedostatocnym vzajomnym vztahom matky a dietata - co ale netreba brat osobne, pretoze porucha autistickeho spektra to komplikuje. Pise sa tam, ze je potrebne ten vztah prehlbit za pomoci odbornika.
Drzim vam palce a dufam, ze vam odbornici pomozu a maly bude naplno rozvijat svoj potencial.

@marek775 matku by mal niekto naučiť, viesť ako s takým dieťaťom pracovať a komunikovat

michaelamaryam
autor
Autor odpoveď zmazal
michaelamaryam
autor
26. aug 2025
@janulik270

@janulik270 ešte máme pedopsychiater ano

janulik270
26. aug 2025
@michaelamaryam

@janulik270 ešte máme pedopsychiater ano

@michaelamaryam tak uvidíte čo vám povie

janulik270
26. aug 2025
@nikaeli

@janulik270 má tam odporúčanie na pedopsychiatrické vyšetrenie

@nikaeli zlé to bolo odfotené tak som si to nevšimla

michaelamaryam
autor
26. aug 2025
@mamina7070

Ide o osvojene dieta? kedze primarne kladu problem na vztahovu vazbu teda jej poruchu atd ? kde dieta vyrastalo ? niekde mimo pobodnej rodiny ? v inej kulture?

PAS nie je podla tej spravy jasny skor predpokladaju iny problem
matka pila pocas tehotenstva ?

@mamina7070 ja alkohol nepijem . Mala.som komplikované tehotenstvo rizikové asi tak

michaelamaryam
autor
26. aug 2025
@anonym_efbb66

@marek775 matku by mal niekto naučiť, viesť ako s takým dieťaťom pracovať a komunikovat

@anonym_efbb66 ako sudte sami seba . Ja viem ako pracovať s deťmi. Ako neviem prečo každý hádže vinu na mňa a osocuje má že som ja na vine.

michaelamaryam
autor
26. aug 2025

@michaelamaryam neaudte má že ak. Zlá matka . Ja sa snažím ako len viem a ako sa dá. S deťmi viem pracovať robila som aj s autistami , len som na všetko sama. Neodsudzuje má.

nikaeli
26. aug 2025
@michaelamaryam

@michaelamaryam neaudte má že ak. Zlá matka . Ja sa snažím ako len viem a ako sa dá. S deťmi viem pracovať robila som aj s autistami , len som na všetko sama. Neodsudzuje má.

@michaelamaryam a vyjadríš sa aj k tej bilingválnosti?

michaelamaryam
autor
26. aug 2025
@nikaeli

@michaelamaryam a vyjadríš sa aj k tej bilingválnosti?

@nikaeli ako prečo má súdis? A ty si dobrá matka ?
Zato že som odišla od dcéry ho otca neznamená že som zlá ! Súd najprv seba a potom druhých . Moja dcéra sa narodila v zahraničí tak bolo viac než jeden jazyk .

anonym_efbb66
26. aug 2025
@michaelamaryam

@anonym_efbb66 ako sudte sami seba . Ja viem ako pracovať s deťmi. Ako neviem prečo každý hádže vinu na mňa a osocuje má že som ja na vine.

@michaelamaryam kto ťa súdi???veď, ak ma to dieťa nejakú traumu za sebou, alebo je PAS, NKS tak ťa musí niekto poučiť odborník ako s ňou pracovať.Reagujes podráždene neviem prečo.Bolo to myslene v dobrom.Mozno je to jej reakcia na ťažší pôrod, odchod od otca, alebo má skrátka nejakú diagnózu, ktorú vieš podchytiť.Si strašne vztahovacna

nikaeli
26. aug 2025
@michaelamaryam

@nikaeli ako prečo má súdis? A ty si dobrá matka ?
Zato že som odišla od dcéry ho otca neznamená že som zlá ! Súd najprv seba a potom druhých . Moja dcéra sa narodila v zahraničí tak bolo viac než jeden jazyk .

@michaelamaryam kde ťa súdim?? prečítala si si vôbec môj príspevok? s deťmi s autizmom pracujem už roky, chcela som ti poradiť a normálne som sa opýtala, ako s ňou komunikuješ, aké má prejavy, ako sa správa v škôlke. A ty do mňa na oplátku skáčeš? nenapísala som jedno jediné zlé slovo, ale ok. Viac na teba reagovať nebudem. Škoda môjho času. Poraď si ako vieš.

Strana
z2