icon

Je to normálna hmotnosť pre šesťročné dieťa?

29. júl 2025

Ahojte potrebujem poradiť 6rocna dcéra má 39kg,je vysoka 128cm ale plnšia a oproti svojim rovesníkom je o dosť väčšia, papa normálne,pravidelne, ranajky, obed, desiata vecera,,ja varím podla mna normalne,maso príloha,zelenina, ziadne omáčky ci polievky zahustene mukou, pije len čistú vodu,čaj bez sladidiel,u nás doma moc nevedieme sladké,to dostala jedine od babky alebo v škôlke, v skolke jej ze vraj aj casto pridavali jedlo povedala ucitelka,bývalá často chorá cca každý druhy mesiac antibiotiká aj v nemocnici sme ležali na infuzkach,bola operovana pod anestezou,neviem prečo tak stále priberá,ked je vonku pekne sme stale vonku,sportovo je zdatna,chodime na turistiku 10km nema problem zajst,chodila aj počas roka na atletiku 2x týždenne, plávala, v zime sa naučila lyžovať,na bicykli vyjde aj do kopcov, trvali by ste na nejakom vyšetrení?nechcem aby sa jej rovesníci smiali ze je veľká....

Strana
z2
dzulli1980
29. júl 2025

Tam bude nejaký zdravotný problém, treba riešiť ... je to moc kg v takom veku.

nivea777
29. júl 2025

Môj 8 ročný ma 132cm a necelých 30kg. Je taký normálny,ani chudý ani tlstý

anonym_9dbfe3
30. júl 2025

@anonym_autor nasa bude mat o 2 mesiace 7 rokov. Ma 131 cm a vazi 27 kg. Bola v skolke vyrazne najvyssia, a stavbou tela je uplne v pohode. Ona vela toho ani nezje, leita cely den, chodi na tanecnu. 39 kg je uz ale kusok vela. Tiez by som to riesila s pediatrickou ze co ona na to. Ja ked som mala v skolke obezneho spoluziaka, tak ako rastol tak z toho vyrastol. Vtedy sa ale take veci neriesili velmi. Ale napr sused bol tiez v skolke obezny, teraz ma 19 a je to riadny kus. Stavbou tela je cisto po mame a dedovi. Jeho sestra je zase csito po otcovi, stihla a vysoka. A to jedli od malicka to iste

marienka1989
30. júl 2025

@anonym_autor ja si myslím, že je to veľmi veľa. Môj syn má 10 rokov a 40 kíl, 150 cm a je teraz dosť bacuľatý, hlavne na brušku, minulý rok si zlomil nohu a dva mesiace bol bez poriadneho pohybu, tak sa zaguľatil. Takže 6 ročná s touto váhou + takou výškou = obezita, skúste si dať jej údaje do BMI kalkulačky (detskej) a potvrdí sa vám to, bohužiaľ...

pe_mi
30. júl 2025
@marienka1989

@anonym_autor ja si myslím, že je to veľmi veľa. Môj syn má 10 rokov a 40 kíl, 150 cm a je teraz dosť bacuľatý, hlavne na brušku, minulý rok si zlomil nohu a dva mesiace bol bez poriadneho pohybu, tak sa zaguľatil. Takže 6 ročná s touto váhou + takou výškou = obezita, skúste si dať jej údaje do BMI kalkulačky (detskej) a potvrdí sa vám to, bohužiaľ...

@marienka1989 môj syn má 11 r. A 53 kg, 153 CM
Tiež po zranení nohy a operácii
Je bucľatý, nemal pohyb vyše roka

mimikarol
30. júl 2025

No je to dosť. Moja má 150cm a cca 45kg, 10r.

marienka1989
30. júl 2025
@pe_mi

@marienka1989 môj syn má 11 r. A 53 kg, 153 CM
Tiež po zranení nohy a operácii
Je bucľatý, nemal pohyb vyše roka

@pe_mi to ma mrzí, my sme to zvládli našťastie bez operácie (ale starší syn rok pred tým zlomil čistým rezom obe nohy pod kolenami aj v členkoch, takže tam tých operácií bolo dosť)...ale dva mesiace to bolo pri tom mladšom naozaj minimum pohybu, ďalšieho pol roka si dával veľmi veľký pozor, ani nebehal, lebo mu začal vyskakovať členok....teraz už je to fajn, kúpili sme stroj a doma behá večer 3 km, keď má menej pohybu cez deň. Snáď pôjdu nejaké kilečká dolu, nech sa páči babám v škole 😉

pe_mi
30. júl 2025
@marienka1989

@pe_mi to ma mrzí, my sme to zvládli našťastie bez operácie (ale starší syn rok pred tým zlomil čistým rezom obe nohy pod kolenami aj v členkoch, takže tam tých operácií bolo dosť)...ale dva mesiace to bolo pri tom mladšom naozaj minimum pohybu, ďalšieho pol roka si dával veľmi veľký pozor, ani nebehal, lebo mu začal vyskakovať členok....teraz už je to fajn, kúpili sme stroj a doma behá večer 3 km, keď má menej pohybu cez deň. Snáď pôjdu nejaké kilečká dolu, nech sa páči babám v škole 😉

@marienka1989 ☺️ presne

Strana
z2