Je to piata choroba alebo osýpky?
Dobrý deň
Prosím vas syn ma 11 rokov od rana ma toto : je to piata choroba či osýpky ? Rozmýšľam či je treba ísť aj na pohotovosť
Sem tam to svrbí, teplota nebola ani kašeľ nic
Len pociťoval pred 4 dňami ako keby svalovicu v stehnách
Inak nic
Ďakujem za rady 🙏

@alex2018 syn to ma ale aj na nohách
Piata choroba, tak isto mi vyzera maly. A najprv lica, o tri dni uz aj ruky a v ten den do vecera ramena a nohy. Ziadna teplota nic. Jedine co, dala som mu raz antihistaminikum, lebo ho to trocha svrbelo. Len pockat, prejde. Maju mat kludovy rezim a tekutiny.
@klaudinkax ja som pred vikendom nezastihla dr. A po vikende uz bol syn ok.. Bol v plnej kondicii este chodil aj na trening 🙄 ziadne svrbenie...
@klaudinkax sarlach ma iny typ vysypu. Väčšinou je aj teplota a zapálene hrdlo.
@ankare neviem, ci az tak bezne. Nepocula som davno o osypkach pri ockovanych. O ciernom kasli ano.
Nasa dcera mi pred tyzdnom hovorila, ze ju svrbi cele telo. Mali v skole sumceka, to nezvyknu, ani nikdy na nic nereagovala vysypom. V piatok mala vysypane nohy, potom ruky, pod vradou, tvat len zacervenana a oci take na chorobu, unavena je a v pondelok ju bolelo brusko, ale ani nezvracala, ani hnacka nebola a tie vyrazky sa jej objavia a zmiznu a po celom tele sa to stahuje. Ja si myslim, ze to ma tu 5-tu chorobu tiez. Ale nema nic take uplne typicke, ako autorkin syn. On to ma jasne na tych licach, podla mna to bude ono.
Maminy nedalo mi to išli sme radšej na pohotovosť
Doktorka dala nejakú injekciu proti alergií vôbec to neprešlo stále je vyhádzaný ale syn mi vravel že ráno keď sa zobudil už bol takto vyhádzaný a až tri hodiny po tom mal jahody
Takže alergia to neni
Pani doktorka ani nevedela že piata choroba existuje takže hruza 🤦♀️
@klaudinkax super doktorka 👌
Moja mala nedavno 5. Chorobu a veru to vyzeralo podobne. Vcera ale mala jahody a veru tiez mala vysyp ale nie taky.
@klaudinkax osypky? Mas neockovane dieta? Bolo v kontakte? Osypky su blbost ved si len pozri ako to vyzera na nete a co ma tvoj syn
Alergicka reakcia alebo piata/siesta neviem aka este choroba mozno
@maryetta neviem no dnes mi príde že to ma horšie natrel sa biodermou tak som ho zas poslala osprchovať
@hylary strašne niečo ta doktorka ani crp nechceli zmerať tak našťastie bola lekáreň otvorená tak sme šli zmerať crp
@88lienka ako dlho to trvalo? Lebo dnes to ma trošku horšie
@klaudinkax piata choroba,u nas to ma cela skola.kazdy z mojich synov mal ine priznaky ale vysyp bol podobny fotkam
@klaudinkax noooo ono dcera to mala vysypane minimalne tyzden. A mam pocit ze kazdy den ten vysyp vyzeral inac. A hlavne pozor tepla/horuca voda to moze aj zhorsit. Resp akoby ten vysyp viac zvyraznit.
@diuska86 myslela som že to mávajú menšie deti nie 11 ročne to je niečo voľakedy naši rodičia tuším až toľko neriešili ako teraz sa všetko chytá na deti 😢
@maryetta ďakujem za radu
No našťastie nesvrbi len ja už v tom vidím niečo horšie
Keď som mala prvé dieťa a bola som mladšia pred 13 rokmi som nebola taký stresant ako som teraz keď som staršia 🙈
Podla mna tiež piata choroba. Dcéra ma 8 a tiez nemala ziadny kasel ani teploty ani nic, par dni bola unavena a potom prišli lica a za tym hned cele telo.
@livi123456 ďakujem asi to tak aj bude
Mám ešte aj 4 ročne dievčatko a to dnes ma teplotu
Už v noci začala takže čakám čo sa vyhadze inak nemá nic
Ani kašeľ ani hrdlo nic len zvýšenú teplotu
@klaudinkax moj syn ma 16 a trvalo to zhruba 4dni.. Jemu sa to ukazalo potom akoby vybledlo a tiez to tak cestovalo... Tvar chrbat brucho potom ruky a nohy nemal..
@klaudinkax držím palce, u nás to chytil aj ročný čo sama doktorka hovorila ze nebýva ešte ale teda keď to doma bolo tak chytil. A tam to bolo horšie veru lebo imunita este žiadna. Tak nech to rýchlo prejde obom 🙏😊
@klaudinkax a aké mal crp?
@hylary crp nemal nic povedala lekárnička že v poriadku
@livi123456 ďakujem krásne ❤️
@88lienka no uvidíme počkáme čo bude ďalej
Ďakujem
@klaudinkax ako to u vás dopadlo? Syn (14rokov) má úplne rovnaký vysyp okrem tváre, teplota žiadna. Doktorka urobila rýchlotest na streptokoka, ale je to negatívne, šarlach zatiaľ vylúčila, Fenistil vôbec nepomáha. Ako dlho to u vás trvalo?
Dobrý deň tiež sa pridam k vám minulý týždeň mal mali vysip na nohách a brucho zmizlo mu to po 2 dňoch a dnes zase na rukach je to piata choroba?
@klaudia527 Dobrý deň, je to určite piata choroba.. moje deti to mali tiež. Najmenší ešte stále má. Dávame len fenistil kvapky. Teraz ju má veľa detí, všade počúvam o piatej chorobe..

@88lienka a nezistili ste nic bližšie ?