icon

Je to šiesta choroba?

23. nov 2025

Ahojte, môj 7-ročný syn začal v stredu kašľať, ide o dusivý kašeľ. V piatok sa pridala horúčka, maximálne 38,3 °C. Dnes, v nedeľu, sa mu po celom tele objavila rozsiahla vyrážka. Horúčku už momentálne nemá, ale dusivý kašeľ pretrváva a má výraznú zelenú nádchu. Okrem toho sa objavili aj kožné prejavy, ktoré sa rýchlo rozšírili.
Je to prosím 6choroba? Zľakla som sa že osýpky ale je očkovaný. Pohotovosť je už zavretá. Všimla som si vyrážky večer keď som ho prezliekala.

Je to šiesta choroba?Je to šiesta choroba?Je to šiesta choroba?
autor
23. nov 2025

@anonym_autor má ich po celom tele.

pribinak
23. nov 2025

Toto sa ani trochu nepodobá na osýpky. Však si pozri Google ako osýpky vyzerajú

5 6 alebo 7 choroba. Daj mu nejaké antihistaminikum, napr zodak zyrtec aerius

autor
23. nov 2025
@pribinak

Toto sa ani trochu nepodobá na osýpky. Však si pozri Google ako osýpky vyzerajú

5 6 alebo 7 choroba. Daj mu nejaké antihistaminikum, napr zodak zyrtec aerius

@pribinak ja som sa zľakla, kašľa a nádchu má. A to je tiež príznak. Nesvrbí ho to, dam mu fenistil.

dzulli1980
23. nov 2025

Ja teda nie som nejaká útlocitná, no pri takomto rozsiahlom výsype by som išla do nemocnice, až tými antihistaminikami viac škody ako osohu neurobíš - normálne na detské oddelenie, po 20-tej fungujú tam ... aby sa aj zvnútra nezačal takto vyhadzovať ... za mňa toto nemá s 5., 6., 7. chorobou nič spoločné.

anonym_33c49f
24. nov 2025

@anonym_autor ja mám pravidelne počas choroby takto vyhadzany celý trup, ramená, chrbát... Trvá to dva, tri dni a potom to zmizne. Prajem skoré uzdravenie.