icon

Je to u syna len viróza alebo niečo viac?

1. mar 2025

Ahojte 5 ročný syn myslím že už v nedeľu párkrát povedal že ho bolí bruško potom aj v pondelok ráno. Ale teda on to povie a ide na wc na veľkú a je kľud behá skáče nemá teplotu vôbec som tomu najskôr nepripisovala význam dokonca chodil do škôlky celý týždeň tam na wc nechodil zas potom doma tak 3x na veľkú. Všimla som si že stolica je o niečo redšia ale nie ako voda ani ako kaša ale je tam asi primes hlienu. Už ho boli aj zadok ide tak 3-4x za deň na wc doteraz som mu ani diétu nedávala je všetko. Asi tri dni mu dávam večer tasectan. Myslíte že je to iba viróza? Aj keď to v podstate trvá už skoro týždeň? On funguje úplne normálne doteraz mi ani nenapadlo že môže mať brušnú chrípku to on je na také veľmi citlivý vtedy hlavne aj vracia. Mám skúšať len ten tasectan a dúfať že to prejde alebo čo by ste poradili? Lekár mi asi aj tak nič lepšie nedá 🤔

nikpa
1. mar 2025

Zopár dní hylak a potom dávaj ešte ďalej klasické probiotika

lenvam
1. mar 2025

Naša toto mala pred rokom a pol. Celý týždeň hnackovala. Žiadne teploty ani nezvracala, dávala som jej enterol

autor
1. mar 2025

@lenvam no len on ide len tak 3-4x za deň zvyčajne až poobede neviem či v škôlke to naschvál zadržiaval alebo čo len občas že ho bruško boli vykaka sa a je dobre 🤔 ale ma tu stolicu inú sú tam hlieny

anavixy
1. mar 2025

Tasectan raz denne je malo, plus nemal dietu, takze sa mu nemalo velmi ako polepsit. Nasad mu aj probiotika - enterol, nekadex alebo probiofix inum. Hlien v stolici je normalna primes a pri brusnej viroze moze byt zvyraznena. Hlavne nech pije, lahsia strava, tasectan à 6h a probiotika. Lekar moze poslat vzorku stolice na rozbor, ak by sa stav nelepsil alebo horsil, to sa pripadne s nim porad.

mabenn
1. mar 2025

ja si myslim, ze crevna viroza je nieco, co ked pride, tak je istota...skor mam dojem, ze mu nieco zle travi...

lenvam
1. mar 2025

Naša šla aj 7x. Aj v noci sa budila ze jej treba na WC. A nerobí ten tasectan takú konzistenciu stolice?

nevenka
1. mar 2025

No nas mal taku virozu, ze ho asi 2x bolelo brusko, poobede, to bol stvrtok, piatok, potom normalne v sobotu a az vecer, stolica ako u Vas. A v nedelu uz cely den, nezvracal ani raz, na velku 4-5x za den a potom uz aj riedke. Ja som davala Smectu, ale objavila som Enterosgel a ten mi vypil radsej, tak za 2 dni s tym bolo po hnacke, plus probiotika Nekadex. Este ho brusko pobolievalo, dali sme taku lahsiu stravu a to bolo cele. A takto sa vsetky deti postriedali.