icon

Je toto atopický ekzém?

30. dec 2022

Ďakujem máme to mesiac nemizne to objavujú sa nové miesta

lilizzachy
30. dec 2022

Môže to byť Atopicky exem, dcérka mala podobne na brušku. Avšak aj nemusí. Išla by som s malou na kožné, myslím ze výmenný lístok netreba.

lalaboo
30. dec 2022

vyzerá to tak. dcéra mala asi do dvoch rokov ekzém pravidelne, najhoršie na jeseň a v zime, teraz má už polroka pokojné obdobie bez ekzému.

u bábätiek je to časté, ešte to nemusí znamenať, že to bude mať celý život 😊

surama
30. dec 2022

Potieraj viackrat za den Lipobase kremom a za 3-4 dni uvidis brutal zlepsenie 🙂

sonnenshein
30. dec 2022

@surama Alebo aj nie. Pri koznych problemoch je velmi nevhodne generalizovat. Mne ako atopikovi napriklad Lipobase absolutne nepomohol, skor naopak.

surama
30. dec 2022

@sonnenshein Tak jej porad to, co zabralo tebe. Ja radim, co zabralo mojmu synovi, ktory mal taketo suche fliacky po tele a nie je atopik.

@autorka - Nejdu mu/jej zubky? Zvykne sa to vtedy zhorsit.

kittykat22
30. dec 2022

nemala dcera hexa vakcinu? Po prvej davke mavaju deti niekedy atopak - aj moj syn mal. Je to u niektorych deti vedlajsi ucinnok

terka224
30. dec 2022

Áno môže byť, u nás tiez takto začínalo. Pomohli nám kortikoidy (krém od koznej) a modrá indulona. Kožná mi kázala kúpiť krém v lekárni za vyše 20€ a teda to mu vôbec nepomaha.

autor
30. dec 2022

Sme dva týždne po očkovaní máme 1 rok. No ekzém už mala pred očkovaním akurát teraz sa jej to o dosť zhoršilo :/

sonnenshein
30. dec 2022

Autorka ries s pediatrickou odporucanie k imunoalergologovi. Eksem zial naozaj reaguje u kazdeho uplne inak.
Ja odporucam vynechat kozmetiku, kremy, mydla, a nasadit dietu - nejest citrusy, cokoladu, oriesky, atd. Pediatricka bude mat urcite zoznam.
Ak neperies v Lovela alebo niecom podobnom, skus zacat, a snaz sa aby mala nosila len 100%, idealne nefarbenu, bavlnu.
S eksemom zijem od narodenia, uz som si aj v nemocnici s nim polezala, zial ziadne lieky pre mna neexistuju. Akutne stavy riesim Dithiadenom (to ale znamena ze 16 hod denne spim, co samozrejme pracujucemu cloveku s 3 detmi nehrozi), a ak stihnem podchytit zaciatok dalsej fazy, pomaha mi Skincap, ale len spray.
Drzim palce.

dominikamacakova
30. dec 2022

Áno je

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená