Je toto atopický ekzém?
Ďakujem máme to mesiac nemizne to objavujú sa nové miesta
vyzerá to tak. dcéra mala asi do dvoch rokov ekzém pravidelne, najhoršie na jeseň a v zime, teraz má už polroka pokojné obdobie bez ekzému.
u bábätiek je to časté, ešte to nemusí znamenať, že to bude mať celý život 😊
@surama Alebo aj nie. Pri koznych problemoch je velmi nevhodne generalizovat. Mne ako atopikovi napriklad Lipobase absolutne nepomohol, skor naopak.
@sonnenshein Tak jej porad to, co zabralo tebe. Ja radim, co zabralo mojmu synovi, ktory mal taketo suche fliacky po tele a nie je atopik.
@autorka - Nejdu mu/jej zubky? Zvykne sa to vtedy zhorsit.
nemala dcera hexa vakcinu? Po prvej davke mavaju deti niekedy atopak - aj moj syn mal. Je to u niektorych deti vedlajsi ucinnok
Áno môže byť, u nás tiez takto začínalo. Pomohli nám kortikoidy (krém od koznej) a modrá indulona. Kožná mi kázala kúpiť krém v lekárni za vyše 20€ a teda to mu vôbec nepomaha.
Sme dva týždne po očkovaní máme 1 rok. No ekzém už mala pred očkovaním akurát teraz sa jej to o dosť zhoršilo :/
Autorka ries s pediatrickou odporucanie k imunoalergologovi. Eksem zial naozaj reaguje u kazdeho uplne inak.
Ja odporucam vynechat kozmetiku, kremy, mydla, a nasadit dietu - nejest citrusy, cokoladu, oriesky, atd. Pediatricka bude mat urcite zoznam.
Ak neperies v Lovela alebo niecom podobnom, skus zacat, a snaz sa aby mala nosila len 100%, idealne nefarbenu, bavlnu.
S eksemom zijem od narodenia, uz som si aj v nemocnici s nim polezala, zial ziadne lieky pre mna neexistuju. Akutne stavy riesim Dithiadenom (to ale znamena ze 16 hod denne spim, co samozrejme pracujucemu cloveku s 3 detmi nehrozi), a ak stihnem podchytit zaciatok dalsej fazy, pomaha mi Skincap, ale len spray.
Drzim palce.

Môže to byť Atopicky exem, dcérka mala podobne na brušku. Avšak aj nemusí. Išla by som s malou na kožné, myslím ze výmenný lístok netreba.