icon

Je tu mamička, ktorá dieťaťu nedávala strihať uzdičku pod jazykom?

miss_sixty11
22. feb 2022
petamich
22. feb 2022

ja som nedala, podla pediatricky nebolo treba

mariejenka
22. feb 2022

Dieťaťu? Kvôli lepšiemu prisatiu pocas dojčenia? Obe moje deti dojčene,po problémoch s prisatim.

mariejenka
22. feb 2022

...aby som odpovedala,nedala som, nakoniec sme to prekonali nejako,spravnymi pohohami,radila som sa s laktacnou. Ale aby som uz napísala všetko,tak 5 ročný syn,teraz chodí na logopediu,a tam povedlala pani,ze ma uzdicku hraničnú,ze by uz bola na strihanie..syn nevie L,R vysloviť 😑😑😑

ja_mama
22. feb 2022

Mna sa ani nepytali, len oznamili ze bolo treba tak strihli 🤷‍♀️ je ale pravda ze sa predtym aj horsie prisavala na prsnik, takze asi to bolo naozaj potrebne. Viem ze neskor by mohol byt kvoli tomu aj problem napriklad s vyslovnostou niektorych pismen (L, R), takze ja by som dala na nazor dr. Samozrejme to mozes dat zhodnotit aj viacerym,

saxana000
22. feb 2022

Prve co odo mna chcela laktacna este v porodnici bolo strihat.nedala som...nasli sme si svoj system doma v klude.kojila som 15 mesiacov a potiahla by som aj dlhsie ale mala sa sama.odstavila

anjelicek26
22. feb 2022

Je rozdiel trochu skratena, velmi skratena a normalna uzdicka... nasu mal syn uplne skratenu, nevedel poriadne ani jazyk dvihnut, nie to sat, takze strihali. Na rozvoj reci by to nebolo zrovna terno, keby ju ma kratku.

hivanik
22. feb 2022

Áno dávala som dcére ako 2mes ...kvôli prisatiu a do budúcna kvôli výslovnosti....je to lepšie urobiť keď uzdička je tensia ako už väčšiemu dieťatku ktoré už má tú uzdicku trochu hrubsiu...je to sekunda ani nepipla

jazula
22. feb 2022

Ja som nedala strihať, laktačná to síce odporucila, ale pediatrička nie. Riadila som sa názorom doktorky a skôr sa snažila vylepšiť polohu pri dojčení.

asia83
22. feb 2022

@miss_sixty11 Ja. Mňa to dokonca nikdy ani nenapadlo. Našťastie ani moju pediatričku.

lucia147852
22. feb 2022

Tiez som nedávala, ani má to nenapadlo

silviaeli
22. feb 2022

@miss_sixty11 áno hneď v pôrodnici sa má pýtali ci súhlasím..vždy lepsie tak, ako moja známa nedala, lebo chuda dieta a v 10r ho to neminulo🤭

zuzanka.zuzu
22. feb 2022

😂 ktovie ako ludstvo doteraz prezilo... uf esteze mame laktacne 🙏

zojanka
22. feb 2022

@miss_sixty11 ja som dala strihnúť keď mal syn asi 3týždne. Zákrok trval asi 10sekúnd a malý plakal asi 15 sekúnd, potom v momente spal a bolo po všetkom

kaciato
22. feb 2022

@miss_sixty11 strihali sme pred dvoma mesiacmi mal asi tri týždne jednak sa nevedel prisat a bol predcasniatko a mal ju takú že keď jazýček vyplazil mal z neho srdiečko naozaj bolo treba ...

luciannka83
22. feb 2022

@zuzanka.zuzu mme yo pride ako novodoby trend strihanie uzdiciek. Ja som hned povedala laktacnej, ze ziadne strihanie.

alison11
22. feb 2022

@miss_sixty11 Nedala som a z prisatím problém nebol vôbec krásne sa dojčil. Zato z výslovnosťou má problém ale pekne mu to ide na logopédii už sme pri R takže dá sa to zvládnuť,ja keby mi dajú v pôrodnici vedieť bola by som po pravde dala mu spraviť hneď. Problém je vtom,že detská sa ma spítala,či v pôrodnici nevraveliza ňu nič? a Jasné nikto nič nevravel,tak aj detská to nechala tak ani odporučenie nedala keď v pôrodnici to nechali tak tak je to aj podľa nej ok vtom čase. :-/. Zrejme by sme sa netrápili v min. ani teraz z výslovnosťou už v apríli bude mať 8rokov.Tak ak Vás odporučili tak to riešte čím skôr a predítete logopédií.

tara42
22. feb 2022

Tak toto ma ani nenapadlo riešiť. Ani pediatricka to nikdy nespomenula.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
miss_sixty11
autor
23. feb 2022

Ďakujem za odpovede 🙏 v pôrodnici mi jedna zmena povedali, žeby to stihli a druha smena, že netreba lebo je elastická. Prisava sa od začiatku veľmi pekne. Rovnako dobre aj prospieva priberá. Ma ukážkové hodnoty (pediatricka stále vraví) len som chcela vedieť, či bol problém do budúcna s tým. Viem, že to ani nepocíti, len som chcela vedieť, či to nie je zbytočné. Pediatricka mi povedala ze ona by dala stihnúť ale ze názory sú na to rôzne. Záleží od lekára. Tak ja neviem🤷‍♀️”

liliana212
23. feb 2022

@miss_sixty11 my sme dali v 3 týždňoch, všimla som si že ma srdiečkový jazyk, avšak bud opäť trochu zrastla alebo ju nestihli dostatočne a ma ju znova horšiu. Zatiaľ čakám co to spraví a či sa upraví reč, ale mam pocit že sa zhoršil vo výslovnosti ako ústa a zuby rastu, takže len dúfam ze nebudeme musieť znova. Ak by som sa mala rozhodnúť či dať takému malému ak by bolo treba tak dám znova, lepšie ako sa teraz báť

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
kaciato
23. feb 2022

@luciannka83 ani to nieje nejaké novodobé moja sestra dnes má už 21 dlho nemohla povedať r a keď mala 5 jej ju strihali deň trvalo a valila...môjmu mužovi to robili ako bábätku a jeho súrodencom tiež...robilo sa to aj kedysi keď bolo treba nieje to nič tragické otázka pár sekúnd a asi pol minúty vresku...viac vrestal pri injekcii ako pri tomto

kaciato
23. feb 2022

@alison11 stále sa to dá ako som písala dole sestre to robili v 5 rokoch ...r sa naučila hneď do dňa bez logopeda ju konkrétne v tom obmedzovala uzdicka mňa ani nenapadlo to riešiť ale keď dr povedala že treba lebo je veľká tak treba troška možno treba veriť predsa aj lekárovi niesom odborník

aduskatt
23. feb 2022

nedala som a nepociťovala som nikde žiadne problémy kvoli tomu ( teda syn)

alison11
23. feb 2022

@kaciato Ďakujem nuž teraz kvôli covidu sa nedá ani k pediatričke ísť len 10eurovým testom u nich čo je dosť keď vezmem aj syna to je hneď 20eu im nestačia školské a od šestonedelia viac nespomínala pediatrička nič ani logopedička nevravela,tak neviem

miss_sixty11
autor
1. mar 2022

Nakoniec som dala. Ešte som konzultovala s odbornickou (doktorkou ORL) a keď ona povedala ze treba, tak som dala. Bola to sekundová záležitosť malá plakala tiež asi len sekundu a hneď zaspinkala. Spala 4 hodiny a pripadá mi akási pokojnejšia celkovo ako predtým 😊