Je u šesťročných detí normálna spavosť pri chorobe?
Mozno sa pytam hlupo, tak ma neukamenujte, prosim. Moja najstarsia,6r, sa dnes zobudila s placom, ze ju boli v hrdle a hlava. Urobila som jej mlieko s medom, dala sirup proti bolesti a dokial bol cas ist do skoly vyzerala v pohode.
Zo skoly mi ale o 11 volali, ze sa neciti dobre, tak som ju vyzdvihla a o 12:15 vzala k dr. Po ceste v aute sa pozvracala.
Doktor povedal, ze ma zapalene hrdlo a prave ucho, predpisal atb. Zaroven ale pri kontrole brucha dcera povedala, ze ju trochu boli a tak odporucil ist do nemocnice skontrolovat ci nema zapalene slepe crevo. Nam doma ale povedala, ze ju brucho neboli, ani raz sa nestazovala.
Mame doma dalsie tri male deti, z toho jedno pardnove, nikoho, kto by postrazil na par hodin zakial muz pojde do nemocnice, tak sa s dr dohodol, ze ju budeme pozorovat na bolest brucha a ak sa zhorsi (co sa nezhorsila, lebo vravi, ze ju len hrdlo a hlava boli) do nemocnice pojdeme.
Ine ale chcem.. od 13 do 15tej spala a potom sa zobudila, chvilu posedela pred tv, a zas zaspala okolo 17tej. Ma teplotu, na ktoru som jej o 13tej dala lieky, takze o chvilu jej dam opat.
Deti boli chore velakrat, nikdy ale takto spave. Ona sama uz asi viac ako rok sama nebola. Dost ma znervoznuje ta extremna spavost. Muz vravi, ze to je normalne a ze je to to najlepsie pre nu, ze si aspon oddychne, no moje hormonalne rozhodene poporodne ja sa velmi obava.
Je takato spavost pri chorobe normalna u sestrocnych deti?
Však je choré, tak jasne že potrebuje veľa spat.
Spavost je za mna uplne normalna. Dokonca som cakala, ze napises, ze naozaj prespala cely den. Terajsie choroby naozaj polozia do postele. Ale teda do buducna mozno by som zvazila, ked sa bude dietatko stazovat na hlavu a hrdlo, ci ho rovno nenecham doma. Ja si neviem predstavit uplne (a teraz to nemyslim v zlom) dat mu lieky proti bolesti a dat ho do skoly🙏🏼 kvoli inym detom a kvoli nemu samotnemu
Keď si ty bola malá a mladá si nespala keď si bola chorá? Chlapa mam teraz chorého spi cele dni. Je to normálne, organizmus je chorý bojuje je umavene . Ja už toto nechápem ako dieťa nespí problém ak dieťa spí tiež problém?
Syn mal akúsi zvláštnu chrípku a nikdy v živote som ho nevidela toľko spať snáď ani ako bábätko 😀bol hore možno hodinu a zas spal a takto fungoval 7 dni 🙂 dokonca keď už nemal teploty len nádchu aj vtedy spal ešte cez deň 🙂 syn ma 7 rokov 🙂 určite je to fajn že si telo oddýchne vraj spánok lieči 🙂
Je to normálne a ani do školy by som ju ráno nedala.
Ja som si myslela, že keď niekto napíše, že ľudia posielajú choré deti do školy a škôlky, ze predtym dajú nurofen a idú, ze to už preháňajú, ze také sa nedeje.. Presvedčila si ma o opaku... Nabudúce ty chod do roboty s bolavym hrdlom a bolesťou hlavy.. Ale ved prečo sa nezbavit jedného dieťaťa, keď je vás už doma veľa..
Spánok lieči. ....a myslím že teraz je to taký rozšírenejši jav .... Tiež som mala chrípku alebo nejakú virózu teraz a prespala som dva dni ak nerátam také dvadsať minútové stavy bdelosti keď som šla na wc a napiť sa...a zvyčajne chorá nebýva, naposledy som mala chrípku pred 15 rokmi
Ja sa len čudujem že si ju ráno poslala do skoly
Áno, je to normálne, zvlášť ak má teplotu.
A do budúcna by som ti poradila, nedávať mlieko k liekom. Zvracať mohla práve kvôli tomu.
Antibiotika dávaš?
Spavá je kvôli chorobe. Zvyšok tu už ženy napísali, súhlasím s každým príspevkom.
Dakujem za odpovede. Pre tych, kt sa pohorsuju, ze som ju do skoly dala, tak vas chapem. Z prispevku sa moze zdat, ze som ju ubolenu nemilosrdne nadopovala liekmi a poslala do skoly.
Vec sa ma ale tak, ze toto moje dieta ma casto daky “problem” a do hodiny/dvoch na nho zabudne - proste si vymysla. Raz sa dokonca pri hre tak rozplakala a stazovala na bolest ruky, nedala si ju ani chytit dat, ze sme s nou na pohotovost utekali, ci ju nema zlomenu. A par minut po prichode do cakarne sa tam zacala hrat akoby nic, ze ju uz ruka neboli, a ze mozme ist domov..
takze tak.. nie, ze jej neverim, ale cakam.. aj dnes som rano cakala, a bola po asi 30min-hodine od zobudenia uplne v pohode. Do skoly som ju poslala s tym, ze ak by jej nebolo dobre nech povie ucitelke a pridem po nu. Takze aj ked s vami suhlasim, ze chore dieta sa do skoly neposiela, v nasom pripade to take cierno-biele nebolo.
Dakujem tym, co ste ma ukludnili, ze je spavost normalna. Ja si z detstva uz vazne nepamatam ako som to mala ja pri chorobe.
Atb jej davam, aj proti horucke. Uz sa zobudila a vtipkuje vo veselej nalade, takze som rada🙂
A ten sirup? Snazim sa naozaj citlivo. Ale ked nevies ci jej verit a nie si si ista, tak jej nedvaj do buducna lieky proto bolesti. Prave toe utlmiĺi bolest hrdla a hlavy. Ale choroba tam bola. To uz radsej bez cohokolvek ju poslat do skoly ak si si nie ista a volali by ti zo skoly hned🤗
@zuza265 Mas pravdu, ved jej ani nedavam bezne ked sa na daco stazuje. Uprimne si ani nepamatam kedy dostala naposledy daco na bolest. Dakujem za normalny (citlivy) komentar
Chapem 🤗 vsak ono do buducna po skusenosti zas bude inak hodnotit situaciu. Zelam skore uzdravenie
@zuza265 dakujem 🥰
Jasne, tak si si nebola istá ze si hneď lieky dávala zdravému dieťaťu.. A ani isto hrdlo nemala červené, ani teplotu nemala určite zvýšenú, preto ti teraz prespala pol dna, tak dobre jej bolo..
Ja niekedy neverím, že toto sa pýtajú niekoľkonásobne matky a dospelé ešte k tomu😔
Ked ma teplotu, tak je to uplne normalne, ze je unavena a viac spi. Male deti viem ze fungovali vbpohode do 38C, ale ako su starsie, tak pri chorobach a teplotach spia cez den.
Jasne ze ano, ved je telo vycerpane; aj to male detske teličko
@danielahamar
Ani ja 🤨😶🤦♀️🤦♀️🤦♀️

Uplne normálne ,ja tiež tak dokážem prespať keď som chorá,moja mama aj 16-20 hodín