icon

Je v OK ak očná zviaže dieťa lebo plače a hýbe sa?

ada21
26. sep 2011

Dobry den, chcem sa spytat mamiciek, ktore boli na vysetreni u ocnej lekarky, ci aj ich deticky sestricka s doktorkou zviazali plachtou aby sa nemohli hybat. Najprv malemu rozkvapkali ocka, a po pol hodine nas zobrali na vysetrenie, najprv mi doktorka povedala ze si s nim sadnem na kreslo a vysetri ho na mne. Potom si to rozmyslela, ze maly tam bude stat sam na stolicke. Ja som ho mala drzat, a maly strasne plakal, ze sa boji, a chcel ist na ruky. Nepomohlo ani prihovarat sa mu. Pocas vysetrenia som s nim isla na WC, lebo chcel cikat. Ked sme sa vratili, povedala som doktorke, ze si ho skusim na seba posadit, ze mozno bude pokojnejsi. A jej odpoved bola, nie bude stat. A ked zacal plakat, zkrikla nanho, ze to by uz stacilo a po chvili povedala sestricke aby dala plachtu a zviazali ho. Teda ruky k telu a obmotali ho plachtou. No ked som to videla mala som chut ho zobrat prec. Maly strasne plakal, az hystericky. A ani sa mu necudujem. Nevedela som co robit. Z kresla som ho potom mala zaviazaneho preniest na postel a tam ho este vysetrovali. Na zaver doktorka dodala, ze keby kazde dieta tam robilo taky cirkus, tak by ju bolela strasne hlava. Ja viem, ze doktori nemaju cas sa tam nejako hrat s pacientami, ale predsa je to dieta a ona je detska lekarka.
A aby som nezabudla syn ma 2 roky a 4 mesiace.

Strana
z4
sovicka6
26. nov 2016

Komentáre pod príspevkom som nečítala, ale ako malá som mávala veľmi dlhé obdobie nočné mory o tom, ako ma naháňa a pripútava k posteli lekár v bielom plášti. Nedávno som sa dozvedela, že sa to naozaj stalo, lebo som si dvojročná nechcela nechať napichnúť infúziu (bývala som často hospitalizovaná kvôli pľúcnym ochoreniam a pod.) tak ma pripútali k posteli, len si to nepamätám. Podvedome sa mi to vracalo v podobe desivých snov a dodnes mám problém s ihlami. Môj záver znie: nie, naozaj prístup lekárky nebol v poriadku!

Strana
z4