Je váha 14,5 kg 18-mesačného dievčatka veľa?
Dobry vecer. Nasa dcera ma 18 mes. a vazi 14,5kg. Som trosku v soku, lebo v roku vazila 12 kg. Zda sa nam to uz vela. Je velky papkac, mame pocit, ze cely den sa toci len okolo jedla, lebo stale ho pyta a ja neviem ako jej mam ho uz odopierat. Zje vsetko. Neriesila by som ani tak vahu ako to, ze posledne tyzdne hrozne viditelne pribrala, cela je gulata a brusko ma velke tiez. Tabulky na nete hovoria jasne, ze vazi viac ako by mala. Mam to riesit s pediatrom? Pripadne su take mamicky, ktorych deti mali takuto vahu v tom veku tiez a vsetko je OK?
@anonym_autor taký váhu mal môj syn v 4 rokoch…
@anonym_autor ak tak zrazu pribrala a moc casto si pyta,davat jej menej kaloricke jedla a ked si pyta, niekedy jej dat nesladeny ovocny caj.
Niekedy deti jedia aj z nudy.
@anonym_autor riesit s lekarom. Moje dieta Ma 13,5 kil a bude mat 4 roky…
Je velmi dobre, ze sa to snazis riesit uz v pociatkoch. Ta vaha je naozaj vysoka. Predchadzaj problemom v neskorsom veku. Obezita, sikana, choroby....
Davaj jej mensie porcie. Neviem, ci ste aj vy rodicia obezni, no mozno je chyba vo vasom stravovani. To, ze niekto je domacu stravu neznamena, ze je zdrava. Slovenska kuchyna je dost zla, nevyvazena a kaloricka. a samozrejme vela pohybu na cerstvom vzduchu.
@anonym_autor riesit s lekarom. Moje dieta Ma 13,5 kil a bude mat 4 roky…
@rivini ries to s lekarom je to malo. Nechavate ju hladovat?
Pridala by som.prechadzky a zaviedla normalne jedenie v pravidelnych casoch... ranajky/obed/vecera a pomedzi zdrava desiata/olovrant. Nemyslim diety. Ale nejest cely den urcite. Problemy s vahou a objedanim sa nie.su sranda a vobec nejde uz o upieranie jedla dojcatu atd. Vyska/vaha jw vwc ktora sa neda uplne brat vazne ale ak viditelne vidno ze drobec je vypapkany, tak je. Mam tiez vysoku dceru a vzdy pred takym skokovym narastom trosku sa zagulatila, ale.bolo to trosku.
Moja ma tiez. Aj,rovnaky vek. Ale.na.svoj vek,,je vysoka.
Starsia ma 9 rokov 153 cm a 38 kg. Sportuje 3x do tyzdna,,je viac taka.vysvalovana.
@rivini ries to s lekarom je to malo. Nechavate ju hladovat?
@anonym_4683c3 ak by malo moje dieta nadvahu, co autorkino jednoznacne ma, prvy krok by bol pediater. Moze mat metabolicku poruchu, moze mat zle stravovacie navyky. Male dieta nema hladovat, ale ak ma uz v roku a pol nadvahu, niekde asi bude problem. A vysvetlenie ze „stale chce jest“ tiez asi svedci o tom, ze nieco nie je ok. Svoje dieta nenechavam hladovat, zato vsak sportuje 4x do tyzdna. Detske ihrisko nie je sport. A tiez nejedava podla chuti kedy chce, ale v presne urcenych casoch na jedlo. Autorka pise, ze cely den sa toci okolo jedla. Tak asi tam niekde bude chyba…aj moje dieta zje rovnaku davku jedla ako my dospeli, cize mu naozaj neregulujem mnozstvo. No netlaci do seba jedlo cely den…
Ale tak zase netreba strasit ani neviem co (lebo napisala som ten prispevok tak prisnejsie), male deti byvaju buclate, vytiahne ich, vybehaju.. ale na spravnu zivotospravu treba dbat, neustale dobat nieco moze sposobit neskor problemy, ci s cukrom, reflux, problemy s vahou.. dieta sa nauci stale jest, a dobkat, a potom sa to ako oduci.. proste zlozvyk... iste nie hladovat ani dramy robit, ale primerane. Ak ma spravnu stravu tak dat jej najest kolko chce, ale 3x denne, a 2x denne male pod zub, dostatok vody... a k aktivitam netreba zajedat a zapijat stale nic. Osobne by som lekara riesila, ak by bola nadvaha dlhodobejsia, predpokladm, ze pediater na tomto nic vazne neuvidi/deti su rozne.. ak stale priberala neprimerane k vyske, napr. pol roka/rok, alebo by sa ine veci pridruzili , co by sa mi nezdali, tak by som to riesila
@anonym_4683c3 ak by malo moje dieta nadvahu, co autorkino jednoznacne ma, prvy krok by bol pediater. Moze mat metabolicku poruchu, moze mat zle stravovacie navyky. Male dieta nema hladovat, ale ak ma uz v roku a pol nadvahu, niekde asi bude problem. A vysvetlenie ze „stale chce jest“ tiez asi svedci o tom, ze nieco nie je ok. Svoje dieta nenechavam hladovat, zato vsak sportuje 4x do tyzdna. Detske ihrisko nie je sport. A tiez nejedava podla chuti kedy chce, ale v presne urcenych casoch na jedlo. Autorka pise, ze cely den sa toci okolo jedla. Tak asi tam niekde bude chyba…aj moje dieta zje rovnaku davku jedla ako my dospeli, cize mu naozaj neregulujem mnozstvo. No netlaci do seba jedlo cely den…
@rivini pri 92 cm je vaha 14 kg uplne v poriadku. Proste ma vacsie ale aj vyssie dieta. A s tym sportom akoze co? Mas stvorrocne. Autorka ma 1,5. Kolko aktivit je pre take dieta? Max plavanie. To dieta sa nedavno naucilo chodit. Mne uplne rozum stoji ze riesite vahu 18m dietata. A este idete pisat o dietach, obmedzovani jedla a snad aj kroky mu pocitat. Tie 5 kilove deti v porodnici by mali tiez dostavat len nizkotucne mlieko kazde 4h lebo vsak su tucneeeeee. A kojit na poziadanie? Tak to v ziadnom pripade. Dieta si musi zachoval liniu od mala a papat v pravidelnych intervaloch ked sa rodic rozhodne. V ziadnom pripade nenechat dieta pocuvat svoje telo. Nedajboze aby jedlo ked citi hlad a uz vobec nebude jest kolko chce. Toto je chore.
@rivini pri 92 cm je vaha 14 kg uplne v poriadku. Proste ma vacsie ale aj vyssie dieta. A s tym sportom akoze co? Mas stvorrocne. Autorka ma 1,5. Kolko aktivit je pre take dieta? Max plavanie. To dieta sa nedavno naucilo chodit. Mne uplne rozum stoji ze riesite vahu 18m dietata. A este idete pisat o dietach, obmedzovani jedla a snad aj kroky mu pocitat. Tie 5 kilove deti v porodnici by mali tiez dostavat len nizkotucne mlieko kazde 4h lebo vsak su tucneeeeee. A kojit na poziadanie? Tak to v ziadnom pripade. Dieta si musi zachoval liniu od mala a papat v pravidelnych intervaloch ked sa rodic rozhodne. V ziadnom pripade nenechat dieta pocuvat svoje telo. Nedajboze aby jedlo ked citi hlad a uz vobec nebude jest kolko chce. Toto je chore.
@anonym_4683c3 kto tu pise o dietach? Hovorim o stravovacich navykoch . To nie su Dirty. A predstav si, ze moze dieta si nevytahuju z chladnicky jedlo kedykolkvek chce. A predstav si tiez, ze som kojila na poziadanie. A autorka sama pise, ze „cely den sa toci okolo jedla“. Tiez pise, ze dcera je tucnucka, ma velke brusko…to ti pripada normalne, ze tak male dieta tlaci do seba nieco cely den?
@anonym_4683c3 a detska obezita nie je fantazijny pojem, ale velky problem a moze sa s dietatom tahat cely zivot. Stravovacim navykom sa dieta uci v prvych troch rokoch. Ak je naucene chrumat nieco cely den, tak to takto bude robit cely zivot. Preto je 60% Slovakov obeznych…
@anonym_4683c3 kto tu pise o dietach? Hovorim o stravovacich navykoch . To nie su Dirty. A predstav si, ze moze dieta si nevytahuju z chladnicky jedlo kedykolkvek chce. A predstav si tiez, ze som kojila na poziadanie. A autorka sama pise, ze „cely den sa toci okolo jedla“. Tiez pise, ze dcera je tucnucka, ma velke brusko…to ti pripada normalne, ze tak male dieta tlaci do seba nieco cely den?
@rivini ty odmietas pochopit ze prave tymito tvojimi stravovacimi nabehmi mozes sposobit problem? Problem s jedlom? Deti maju jest kedy su hladne. Toto je este male batola ktore chce jest ked je hladne a nie podla hodiniek. Preco si babatku dala na poziadanie a stvorrocna moze len vtedy ked to ty zhodnotis? A vypuknute brusko moze mat aj ine priciny napr oslabene brusne svaly, a nie je to vzdy tucnota. Ja sa ani nedivim kolko ludi a hlavne zien ma problemy s jedlom ked uz u 18 m ideme riesit vahu. O tom ze vaha je len cislo ani nebudem zacinat lebo vacsina zien tu riesi len cislo ktore vidia a nezaujima ich vlastne zdravie, ich objem svalov a ten zvysok.
@anonym_4683c3 a detska obezita nie je fantazijny pojem, ale velky problem a moze sa s dietatom tahat cely zivot. Stravovacim navykom sa dieta uci v prvych troch rokoch. Ak je naucene chrumat nieco cely den, tak to takto bude robit cely zivot. Preto je 60% Slovakov obeznych…
@rivini ja nikde neschvalujem chrumanie cely den. A detska obezita sa neriesi v 18m. Druhe dieta nema v skolke jedineho obezneho spoluziaka. Jedna vec je kontrolovat co dieta je a druha obmedzovat jedlo a v 18m riesit vahu ktora je uplne v poriadku vzhladom na vysku. Navyse pri tak malom dietati to o pol roka moze byt uplne inak.
@rivini ja nikde neschvalujem chrumanie cely den. A detska obezita sa neriesi v 18m. Druhe dieta nema v skolke jedineho obezneho spoluziaka. Jedna vec je kontrolovat co dieta je a druha obmedzovat jedlo a v 18m riesit vahu ktora je uplne v poriadku vzhladom na vysku. Navyse pri tak malom dietati to o pol roka moze byt uplne inak.
@anonym_4683c3 Autorka ale nezalozila diskusiu zo srandy, ale pravdepodobne preto, ze je jej dieta adipozne a ona si robi starosti. Ak by sa jej dcerkina hmotnost zdala ok, neprosila by si tu radu. A ak by som pri dietatu musela cely den mysliet len na jedlo (ako autorka sama uvadza), no ano, konzultovala by som to s pediatrickou. To bolo jedine, co som uviedla predtym, ako si mi tu zacala vypisovat. Ja som tu nenapisala ani jedinu vetu o diete, preto vobec nechapem, preco mi to tu vkuse opakujes s vypisujes. A trvam na tom, ze dieta urci, kolko zje a rodic urci, kedy a co zje. To nie je moj nazor, ale oficialne odporucanie pediatrickej a stravovavej spolocnosti. A normalne, zdrave dieta si nepyta „stale jest“. Ani v tomto veku, sorry…a to mam doma jedno, ktore jedava spolu 5-6x denne. Co je tiez normalny pocet. No ak by som mala pocit, ze dieta chce stale len jest, urcite by som nechala vysetrit minimalne stitnu zlazu. A tiez nemozes porovnavat babatko, ktore by sa malo dojcit na poziadanie, s 1,5 rocnym dietatom. Lebo kojenie na poziadanie je jedna vec, jest na poziadanie druha.
@anonym_4683c3 Autorka ale nezalozila diskusiu zo srandy, ale pravdepodobne preto, ze je jej dieta adipozne a ona si robi starosti. Ak by sa jej dcerkina hmotnost zdala ok, neprosila by si tu radu. A ak by som pri dietatu musela cely den mysliet len na jedlo (ako autorka sama uvadza), no ano, konzultovala by som to s pediatrickou. To bolo jedine, co som uviedla predtym, ako si mi tu zacala vypisovat. Ja som tu nenapisala ani jedinu vetu o diete, preto vobec nechapem, preco mi to tu vkuse opakujes s vypisujes. A trvam na tom, ze dieta urci, kolko zje a rodic urci, kedy a co zje. To nie je moj nazor, ale oficialne odporucanie pediatrickej a stravovavej spolocnosti. A normalne, zdrave dieta si nepyta „stale jest“. Ani v tomto veku, sorry…a to mam doma jedno, ktore jedava spolu 5-6x denne. Co je tiez normalny pocet. No ak by som mala pocit, ze dieta chce stale len jest, urcite by som nechala vysetrit minimalne stitnu zlazu. A tiez nemozes porovnavat babatko, ktore by sa malo dojcit na poziadanie, s 1,5 rocnym dietatom. Lebo kojenie na poziadanie je jedna vec, jest na poziadanie druha.
@rivini ako vies preco zalozila diskusiu. Mozno pre to ze od vstekych mudrych naokolo pocuva kolko ma vazit jej dieta.
Moj ma 19m a 13,5kg, je vyssi aj mohutnejsi, nie je vobec tucny. A to vela nezje, skor sa casto koji.

Myslím, že sa treba poradiť s Dr.
Medzi 1 a 1,5 rokom deti príliš nepriberajú. Moja má 14, 5 kg v 4 rokoch.
@mia_von_prag porad s s lekarom
Tolko mala moja dcera v 2.5 roku