icon

Svokra mi vyčíta, že pred mužom neschovávam jedlo

Dnes o 12:50

Muž má sedavú prácu a za posledný rok dosť pribral. Svokra mi teraz pri každej návšteve hovorí, že mu nemám nechávať doma sladkosti, večer ho kontrolovať, aby nejedol, vraj by som mala jedlo schovávať a viac ho celkovo kontrolovať.
Mne je nepríjemné správať sa k dospelému človeku ako k dieťaťu. Jeho váhu predsa nemôžem riešiť namiesto neho. Len už neviem, čo jej na to hovoriť, aby s tým prestala :-/

Strana
z2
anonym_ab39fd
Dnes o 12:53

povedala by som jej že či jej syn vyzerá ako malé dieťa ?
ale na druhej strane mala by si niečo s mužom robiť to že pribral bud je to zdravotný problém (ak mal sedavé zamestanie aj doteraz ) a priberá vedj aj tebe sa musí na neho zle pozerať

anonym_81a70c
Dnes o 12:56

Svokricke povedz, ze nech dohovori do duse synacikovi, nie tebe. Ked sa preziera je to jeho rozhodnutie, nie tvoje. Predsa nie je male dieta, ktore este nechape. Dospely clovek je zodpovedny sam za seba.

anonym_71d94e
Dnes o 13:00

@anonym_autor tak ako neviem ako ty, ale my sa doma stravujeme zdravo 😀podľa kalorických tabuliek, možno začni variť zdravé veci a nekupuj sladkosti a snacky a hneď to pôjde. Zas má svokra podľa mňa pravdu, ale zas aby si ty schovávala veci… to mi príde nahlavu. Sa pobav s mužom o tom.

anonym_271aa7
Dnes o 13:02

@anonym_autor záleží akú stravu varíš rodine a chápem aj svokru, že sa strachuje o synove zdravie.

jamimo
Dnes o 13:03

@anonym_autor povedz svokre, že muž je svojprávny a má občiansky preukaz. V zrkadle sa vidí a nie je tvoja vina, že sa prežiera a nehýbe. Dnes sú fakt možnosti. Musí len on chcieť, ty to za neho nevyriesiš. Môžeš sa s ním tak akurát porozprávať a podporiť ho, dohodnúť na jedálničku.
Ak máš ale typ svokry ako na fotke, nech sa páči, nech to vyrieši ona 😉

anonym_4f0bea
Dnes o 13:05

@anonym_autor a vieš čo, možno by mu pomohlo, aby si mu ty nakladala jesť a celkovo mu kontrolovala príjem, ak ti záleží na jeho zdraví. Možno to v tomto prípade svokra nemyslí v zlom a občas aj starších, a svokrovcov môžeme poslúchnuť.

autor
Dnes o 13:06
@anonym_4f0bea

@anonym_autor a vieš čo, možno by mu pomohlo, aby si mu ty nakladala jesť a celkovo mu kontrolovala príjem, ak ti záleží na jeho zdraví. Možno to v tomto prípade svokra nemyslí v zlom a občas aj starších, a svokrovcov môžeme poslúchnuť.

@anonym_4f0bea Ja to napr. viem, ale mám dve malé deti, tretie som už neplánovala :-/

elz1920
Dnes o 13:06

Tipujem, že vždy sa starala, do čoho nemala.
Občas pomôže aj poslať ... kade ľahšie.

On je zodpovedný sám za seba, má OP, nech rieši, keď uzná, ze treba.
Aj keby si varila zdravšie, schovávala sladkosti, kde je istota, že si pamlsky nekúpi cestou do práce, v bufete atď.?

anonym_8fbe88
Dnes o 13:07

Svokre by som povedala, nech dohovori synovi a nie tebe. Je to snad dospely svojprávny chlap. Viac by som sa s nou o tom nebavila

anonym_4f0bea
Dnes o 13:07
@anonym_autor

@anonym_4f0bea Ja to napr. viem, ale mám dve malé deti, tretie som už neplánovala :-/

@anonym_autor tak potom kašli na to, kľudne nech mu varí do krabičiek a živí ho ona.

jamimo
Dnes o 13:09
@anonym_4f0bea

@anonym_4f0bea ale takto to v živote a dynamike dospelých a zdravých sociálnych vzťahov nefunguje. Vyrovnaný vzťah je dospelý vs. dospelý. Nie dospelý vs. dieťa, alebo rodič vs. dieťa. Manžel nie je dieťa, ani sopľavý Jojo aby žena pred ním schovávala jedlo, nakladala mu na tanier a kontrolovala čo zje. To by mal manžel vedieť sám. Teda len v prípade, že má potrebu schudnúť.

anonym_9b5bba
Dnes o 13:10

@anonym_autor nech mu dohovorí, aby športova, alebo nevyzieral.Co hádže chyby svojho syna na teba?

anonym_ae3212
Dnes o 13:12

@anonym_autor Môžeš zdravšie variť, len občas kupovať sladkosti aj to len toľko, koľko deti hneď zjedia...ale skrývať jedlo pred manželom a kontrolovať ho,to je ponižujúce voči dospelému mužovi, manželovi.Svokra, keď chce,nech sa sama pustí do prevýchovy syna

anonym_f4382c
Dnes o 13:14
@anonym_4f0bea

@anonym_4f0bea O to by ju v prvom rade, keď už, musel požiadať manžel a sám povedať, že s tým chce niečo robiť a potrebuje jej pomoc, lebo ma slabú vôlu, vtedy jasné, prečo nie... ale keď si to predstavím naopak, že manžel by mi začal kontrolovať, čo a koľko si dávam na tanier a čo kedy jem, lebo mu to niekto tretí prikázal, veru by nebolo dobre, nech to je myslené akokoľvek v dobrom..

thereisabear
Dnes o 13:21

A muž čo na to celé hovorí? Prekáža mu, že pribral alebo to nerieši? To je dosť podstatné. Ak s tým niečo chce robiť, tak by som ho podporila, ak nie, tak sa môžeš aj na hlavu postaviť...

minenkaa
Dnes o 13:28

Že skus variť zdravšie ,ona je zodpovedná za zdravie manžela
Svokre povedz ,že je to tvoj manžel a nie dieta a nebav sa s ňou o tom

anonym_4f0bea
Dnes o 13:39
@jamimo

@anonym_4f0bea ale takto to v živote a dynamike dospelých a zdravých sociálnych vzťahov nefunguje. Vyrovnaný vzťah je dospelý vs. dospelý. Nie dospelý vs. dieťa, alebo rodič vs. dieťa. Manžel nie je dieťa, ani sopľavý Jojo aby žena pred ním schovávala jedlo, nakladala mu na tanier a kontrolovala čo zje. To by mal manžel vedieť sám. Teda len v prípade, že má potrebu schudnúť.

@jamimo lenže možno jej manžel nemá pevnú vôľu, možno aj chce schudnúť, len nevie ako, možno to aj ju hnevá a nevie ako mu to povedať...tak možno by stačilo nenápadne variť ináč, a jesť spolu, zodpovedne, kontrolovane. To nie je o Tom, že je jeden v roli dospelého a treba kontrolovať ...ale pomôcť.
Ja by som svojmu manželovi pomohla, a kľudne mu aj zvlášť varila, pre jeho zdravie. A aj mu povedala, aby s tým dačo robil, lebo nejde o brucho, dvojitú bradu, ale o to, že obézny človek je chorý.

chocolatebox
Dnes o 13:44

Dufam ze muž nebude mať nikdy hnačku lebo podľa svokry a s požehnaním žien na MK by si mu mala utierať rit …

muzula
Dnes o 13:49

Svokre povedz, že na tie sladkosti dozrieš, že ak bude podvádzať, tak to zistíš keď mu budeš utierať ritku, či papá čoko. Snáď potom dá pokoj.

mandzula
Dnes o 13:50

Povedz milostivej, ze stravovacie navyky sa buduju v detstve a traumy z detstva zajedaju v dospelosti.

anonym_262e63
Dnes o 14:17

Podľa mňa podpora vo vzťahu by mala byť

janinah
Dnes o 14:18

Ja si vôbec nemyslim,ze z vas troch je v tomto probleme najhoršia svokra.

anonym_4a6f11
Dnes o 14:22

svokre by som povedala, že muž je svojprávny a ja mu jedlo neurčujem ani nenakladám, vie si zobrať sám a nebudem mu robiť policajta čo a kedy zje. Ak chce chudnúť nech začne cvičiť pre seba, nie preto, že mu to ja nakážem.

anonym_5e22a5
Autor odpoveď zmazal
jamimo
Dnes o 14:26
@anonym_4f0bea

@jamimo lenže možno jej manžel nemá pevnú vôľu, možno aj chce schudnúť, len nevie ako, možno to aj ju hnevá a nevie ako mu to povedať...tak možno by stačilo nenápadne variť ináč, a jesť spolu, zodpovedne, kontrolovane. To nie je o Tom, že je jeden v roli dospelého a treba kontrolovať ...ale pomôcť.
Ja by som svojmu manželovi pomohla, a kľudne mu aj zvlášť varila, pre jeho zdravie. A aj mu povedala, aby s tým dačo robil, lebo nejde o brucho, dvojitú bradu, ale o to, že obézny človek je chorý.

@anonym_4f0bea ja som vyššie písala, že sa dá podporiť manžela, dohodnúť na jedálničku. Ale nie kontrolovať ho a zakazovať ako malému Jojovi. Lebo obezitu manžela môže vyriešiť len on sám. Je na ňom čo vloží do úst, koľko sa bude hýbať a či ON sám chce schudnúť. A to je rozdiel

mandzula
Dnes o 14:29

Tucneho cloveka nedonuti schudnut nic okrem jeho rozhodnutia. Ani nakladanie na tanier (lebo ved hrozny problem ist si dolozit, ze?), ani nekupovanie sladkosti (ma odobratu kartu, mobil, hotovost?). A uz vobec nie dobre mienene rady. Musi chciet sam. A prenasat zodpovednost na zenu? Ved jasne, chlap, chudacik, je nesvojpravny.

anonym_8c11fe
Dnes o 14:39

Autorka a ako si na tom ty, ako to citis, vadi ti, ze tvoj partner pribral? To co ti radi svokra, je cesta do pekiel vo vasom vztahu. Komentovat a kontrolovat niekomu, co chce zjest, ci to ako vyzera, to vie byt velmi zranujuce.

anonym_6992ef
Dnes o 15:12

máme podobný problém s dcérou. Prestali sme kupovať sladkosti, sladké vody a pod.

anonym_5aa9ec
Dnes o 15:26
@jamimo

@anonym_autor povedz svokre, že muž je svojprávny a má občiansky preukaz. V zrkadle sa vidí a nie je tvoja vina, že sa prežiera a nehýbe. Dnes sú fakt možnosti. Musí len on chcieť, ty to za neho nevyriesiš. Môžeš sa s ním tak akurát porozprávať a podporiť ho, dohodnúť na jedálničku.
Ak máš ale typ svokry ako na fotke, nech sa páči, nech to vyrieši ona 😉

@jamimo Táto historická svadobná fotografia zachytáva optický klam, v ktorom ženích nedrží za ruku svoju nevestu, ale staršiu ženu stojacu vedľa neho.
Červený kruh zvýrazňuje prepojenie rúk ženícha a staršej ženy (matky), čo pri zběžnom pohľade vyzerá, akoby bola ruka súčasťou kompozície s nevestou.
Ide o známy internetový meme a optickú ilúziu, kde poloha tiel a tieňov vytvára mätúci dojem.

anonym_23842d
Dnes o 15:30

@anonym_autor Keby ti na mužovi záležalo, je to minimum, co urobíš. A sama od seba, nemusela by ti to pripomínať svokra.

Strana
z2