Je váha dvojročného dieťaťa 16 kg veľa?
Mamky prosim iba cisto informacne ma zaujima kolko vazia vase 2 rocne deticky? Mam syna 2 roky 4 mesiace presne a ma 16 kil. Niekde mi vybehlo ze tolko vazia aj 7-8 rocne deti. Syn je uplne zdravy, tuhsi ale vyzera tak velmi zdravo je fajnucky ale nie obezny. Prosim aj ked budete pisat neutocme nijako do seba🙏🏻 iba fakt netusim kolko ja priemer… viem ze zalezi od vahy narodenia moj mal 4100g . Ja mam cely zivot 50kg vyska 162😂 neviem pokom je taky velky.
🙏🏻 dakujem za odpovede
@sense len opravim , citala som ako tu pisala nejaka mamicka v inej diskusii ze jej 7 rocna dcera MA 16 kil tak naozaj ja si to neviem predstavit.. tvoja je kocka jasne tak ma vazim dieta v tomto veku🥰
Vdaka baby velmi mila debatka a dakujem kazdej za nazor a prispevok do diskusie🥰nech sa vam dari aj vasim drobcom
Ďakujem, ono závisí aj od výšky dieťaťa nielen váhy...ale určite 16kg v Tom veku by som nebrala niečo ako priemer. Alebo že to tak má byť. Inak mám kamarátku ,má o 2roky staršieho syna od mojej a je o hlavu menší a aj o pár kilo ľahší a teda viem že chodili po vyšetreniach lebo bol na svoj vek nízky a chudy
@vandica ja som dnes videla príbeh na youtube chory chlapček v 13 rokoch 16kíl. 😥
Deti nemám ale myslim ze tolko vazi skolkar.
dolezity je pomer vaha a vyska, nie samostante vaha. a ked uz primerna hmotnost 16kg je u chlapcov na vek 3,5r, nie 7-8r. tam je priemer az ovela vyssie - okolo 27-30kg,
dcera mojej kamosky mala 2r tusim 19kg,a le vysku 101cm. no tu bol pomer vaha a vyska aj tak vyssi. cely zivot je baculka-
16kg je na hornej hranici v norme. Treba si uvedomit, ze tie tabulky maju dost velky rozptyl a nie je to ziadny priemer. Moje dvojrocne dieta ma 10kg a par gramov a je tiez v tabulkovej norme. Vajicko sme menili ani nie pred mesiacom🤫A mala som aj 8-rocneho s 19kg- ano bol nizky a chudy, aj doteraz je a je vzdy na spodnej hranici tabuliek...🤷♀️🤷♀️🤷♀️
nasla som uz aj vysku. takze ty si len lahko pod priemerom , tvoj mm je nizky.
dieta zacina rast podla genetiky az okolo 2-3r, cize doteraz podla genetiky nerastol, preto moze byt nizky, vysoky, akykolvek.
hmostnost sa vyslovene nededi,a j ked sa dedi mozno skor predispozicia na typ postavy.
a teda vyskovo je v grafe na 78%, co je lahko nad priemerom a pmer vaha a vyska je na 87%, co je o nieco viac nad priemerom ( cize je v tom dalsom pasme co sa nachadza nad primernymi pasmami ).
predpokladana vyska podla vasich vysok mu vychadza medzi 165-177cm.
tym, ze je v grafe vyssie ako by mal byt, to bude mat dovod a da sa to vysvetlit, aj ked treba vediet urcite okolnosti,c o nevieme.
1. neviem rpeco je mm az tak velmi nizky. jeho vyska by sa dala povazovat aj za dosledok poruchy rastu, ak je v rodine najnzsi, no ak ma takych predkov, tak to bude skor genetika. cize tu zavisi od toho, ci vysku zdedzil, alebo nie. ak by mal poruchu rastu, potom je tu moznost, ze syn ju nema a zdedil zdrave geny, ake ma aj otec, ale vplyvom poruchy nevyrastol. toto by si asi vedela objasnit.
2. terza moze zacat nastupovat geneika a tym v raste spomali a v grafe klesne,
3. moze mat urychleny vyvoj, co znamena, ze geneticky danu vysku dosiahne za kratsie obdobie ako je priemer. cize bude rast takto hore v grafe az do puberty, pubrta prebehne skor a nasledne sa rast aj skor ukonci, cim strati nejake obdobie rastu,c o mu na vyske uberie a bude mat teda vysku, ktora mu je dana. no samozrejme niekedy deti trosku rodicov prerastu,c ize moze mat aj 180cm, hoci mu to podla vas rodicov nevychadza.
4. zdedil vysku po inom predkovi, nie po rodicoch.
velmi casto uvadzam v takych pripadoch kamosku ( uz som tu napisala o jej dcere ) a teda kamoska ma mamu okolo 160cm, sestra rovnako, oec nemal asi ani 170cm, neviem. bol nizky. kamoska ma 170cm ( pozor, nie po otcovi, lebo tato vyska premenena na muzsku je 183cm, zenska a muzska vyska sa nesmu porovnavat bez upravy, elbo muzi maju iny typ rastovje krivky, ine prirastky hlavne v puberte a dlsie rastove orbobie, co im rpidava v priemere 13cm, vychadza to z ich pohlavia )
a teda kamsoka mala vyssieho deda. zrejme vysku zdedila po nom.
jej partner ma okolo 172-4cm, neviem rpesne, co je zenska vyska okolo 160cm. jeho rbracho am este o take 2cm menej, ich sestra 157cm, cize fakt z oboch stran su vsetci nizsi, okrem kamosky. a eda ta jejs tarsia dcera ma dokonca 174cm. opat linia po dedovi. druha dcera ma poruchu rastu, roky si pichaa RH ( rastovy hormon ), nastastie to zachytili vcas a vdaka tomu dosiahla geneticky danu vysku 160cm. to je linia na ostatnych pribuznych. takto sa stalo, ze je rozdiel medzi sestrami 14cm. mozno aj 15cm to robi, keby ot vezmeme na mm presne.
a teda ja riesim vysku mojej dcery tiez, roky chodime na endokrino, lebo je nizka, cize k nizkemu vzrastu patri nizsia hmotnost, aj napriek tomu mala 16kg v 5r.
6m mala dcera pomer vaha a vyska na 95%, v 1r na 84% potom nastal pokles, lebo mi nejedla, potom sa jej stav zlepsil, zacala jest a pomer vaha a vyska sa drzal vyssie. za cele toto obdobie to teda islo od 18-76%.
okolo 11r zacala klesat v pomere medzi vahou a vyskou a teraz sa skor drzi na 25%. teraz pri vyske 153cm ma vahu 41-42kg. a to vdaka hormonom a puberte za posledny rok narastla hoci len necelych 6,7cm a pribrala rovnako 6,65kg.
graf mi uz nad vysku 150cm neukazuje pomer medzi vahou a vyskou, ale ukazuje BMI, ktore za posledny rok narastlo zo 16 na 18.
aj nariek tomu je ,oja dcera pomerne stihla.
Môj má 6 rokov a má 16 kg🥴a 108 CM .a teda poviem vám je to úboho málo takže podľa mňa ,pokiaľ tvoje dieťa nemá viditelne obezitu tak to vôbec nerieš a buď šťastná že je jedak
13,5kg
No tak mu chuti jest no, ako chalan to vybeha v skolke
Môj prvorodený mal na rok 13kg, bol buchta riadna, od 3m pil umelé mlieko a takto sa zagulatil. Keď išiel do škôlky tak som mu kupovala oblečenie na 5-6 rokov, ale on bol stále aj vyšší od rovesníkov... Asi cca v tých 3 rokoch začal rásť, a tak sa tie faldíky stratili. V septembri mal 9 rokov, váha 40kg a výška 145cm... Od spolužiakov je o hlavu vyšší, a nie je tučný ale ani úplne tintitko...
Môj má 15 kíl a nejaké drobné a má 2 roky a mesiac. A to je chudý, žiadne faldíky.
Ale on je vysoký, už má cez meter. Všetci mu tipujú 3-4 roky.
A áno, vajíčko/sedačka je masaker. Dúfala som, že nám vydrží dlho, ale o chvíľu budeme kupovať už tretiu, keďže tak rýchlo rastie.
7-8ročné vážia 16kg? Môj ani nie 4ročný má 17kg a to je fakt chudulinký a dcéra 7r má okolo 37kg a to jej kupujem uz veľkosť 146
Môj má 22m a má necelých 15kg a 93cm
Každé dieťa je iné, náš má 1r 5m, 18kg a nosí oblečko na 3-4 roky. Je aj vysoký, ale neviem presne koľko. Od pol roka začal rásť a rast, ale na druhej strane, má po kom. Ja mám cez 180cm, muž skoro dva metre. 😀
Podla mna je to na 2r. dost. Moj ma 6r. a ma 19kg. Konfekcne na vel. 110/116. Ani starsi veru nemali v 2r. taku vahu. Vsetci mali aj maju normalne stihle postavy.
S zas zavisi aj od vysky. Moji boli vyskovo skor pod priemer. Ak je tvoj vyslovene vysoky tak mozno to nie je tak vela.
@silvike nas ma teraz 104/110 tricka / body nohavice 98 😁
Moja dvojročná má 12,5 kg ,ročný synček má 13 kg a najstaršia 8 ročná 25kg
ja mam sice dceru ale podobny vek a vazi 12,5 kg
ono vidiet na detoch, ked su pribrate, my chodime na baby balance a jedno dievcatko ma dost nadvahu
Ak má dieťa v 7/8 rokoch 16 kil, tak to určite nie je bežne. Moja je chuda a má 23 kg a to na nej lindex nohavice plapolaju.
normalne pozriem doma, kolko mala dcerka. Teraz ma 10r (v aprili bude mat 11), meria 144 cm a vazi 28-29kg. Je to taka spagetka nasa 🙂 , ktora zje toho viac ako my s muzom 😂 Ale popravde neje sladkosti, nechutia jej nejako, skor maso, slanina, zelenina. Prilohy ako ryza a zemiaky nic moc
tak nasla som tu v historii - v 2r. mala 91cm a 10 900g, pri narodeni mala 48cm a 2 850g 🙂

Moja 2r4m má 12kg