Je vhodné dať dieťa s priesvitným soplíkom do škôlky?
Takze kym sa na mna zvali vlna hejtu napisem, ze nemam problem mat dieta doma avsak chcem aby sa uz zacala adaptacia poriadne…
Dieta malo teplotu minuly tyzden v sobotu vecer 1x 37.8 , na druhy den sa spustil sopel , priesvitny, nebolo ho vela, dieta nekasle, ziadna teplota uz nebola, hra sa, pije, papa v poriadku, davala som solmucol, fenistil, glukan, do nosa sprej, charakter hlienu sa nezmenil ziadne zlte ci zelene hlieny nic, denne asi 3-4x krat musim odsat to je vsetko
Bola som u pediatra na kontrole v piatok, vraj do kolektivu bez problemov, crp 1, vyter cisty cize dieta vhodne zaradit do kolektivu
Mam prve dieta, je to v poriadku? Ranny filter u uciteliek bude v poriadku?
4x je dost, ja by som nedala, dieta so soplami nie je zdrave a nema co robit v kolektive.
@cyberk zhodnotene pediatrom ze je zdrave , negativne vytery aj crp
Pekny den
@elizabet173 ale prosim ta, utriet si sopel vie aj opica. Malo teplotu a potom sople, to asi nebude zdravy priebeh 🙄
@anonym_be2b7d Radi,lebo ocividne nema tolko rozumu.
@cyberk teplota 1x vecer, priesvitny sopel, ziaden kasel, stav sa nezhorsoval dalej
Lekar nevidel dalej dovod ostavat doma
@elizabet173 Lebo mu budu tiect sople. Darmo, ze nebude infekcne. Hracky budu od soplov. Nikto mu to tam fukat nebude. A aj keby. Zda sa to dieta to ani nevie.
@beata_k nie nevie si fukat vie si len utriet
Sorry akoze tie tvoje poznamky teba uz z mk poznam co komentar to “perla”
Dieta si to utrie setvitkov a nie nevysmrka a co
@beata_k Nikde nepíše, že mu sople tečú.
@anonym_be2b7d nie sople dietatu netecu ked si pride vezme vreckovu a utrie aj tak takmer nic
@elizabet173
@anonym_be2b7d Pise, ze mu musi 3-4x denne odsat. Co si pod tym predstavujes? Ja, ze mu tecu a musi ich odsat.
@beata_k len pocujem a vsimnem si ze sa mu leskne nos inak ziadne sople z nosa netesu
4x je dost, ja by som nedala, dieta so soplami nie je zdrave a nema co robit v kolektive.
@cyberk denne odsaje sople 4x to je ako keď si ja sople 4x vyfukam, neviem si predstaviť brat si kvôli tomu pn a ostať doma.Rovnako aj moja dcéra vtedy chodí do školy.
Pokial ma dieta taku nadchu, ze mu musis 3-4x denne odsavat hlieny, tak NIE JE zdrave! Moze mat ciste vytery aj nizke crp, sople predsa nesposobuju (len) bakterie 🤷🏻♀️
Pokial ma dieta taku nadchu, ze mu musis 3-4x denne odsavat hlieny, tak NIE JE zdrave! Moze mat ciste vytery aj nizke crp, sople predsa nesposobuju (len) bakterie 🤷🏻♀️
@anavixy vdaka za nazor
Vsetko vylucene
Proces liecenia, aj kasel moze trvat 3txzdne po vylieceni a dieta je aj vtedy mozne umiestnit uz do kolektivu
Dieta bolo zhodnotene ako vhodne do kolektivu takze pojde a uvidi sa
Chodi len na pol dna takze snad to bude v poriadku
@anavixy a dieta nadchu nema, nekycha nekasle
@anavixy a dieta nadchu nema, nekycha nekasle
@anonym_autor tak naco ho odsavas? Kasel je nieco ine ako nadcha, kychanie je obranny mechanizmus ked nieco zavadzia v nose. Nadcha=sopel. Ked nema sopel, netreba odsavat. Ale pozri, nebudes jedina, bezne to tak rodicia robia a tych, co pracuju a nemaju kam dat deti aj chapem, aj ked je to zacarovany kruh a koniec-koncov tym skodia sami sebe.
@anonym_autor tak naco ho odsavas? Kasel je nieco ine ako nadcha, kychanie je obranny mechanizmus ked nieco zavadzia v nose. Nadcha=sopel. Ked nema sopel, netreba odsavat. Ale pozri, nebudes jedina, bezne to tak rodicia robia a tych, co pracuju a nemaju kam dat deti aj chapem, aj ked je to zacarovany kruh a koniec-koncov tym skodia sami sebe.
@anavixy tak pocujem, ze tam nieco ma tak vysajem
Opakovane tu radia v skuoine zdravotnikov odsavat odsavat a nenechavat hlien v nose a teraz ty ze je to zle? Tak uz akoze co ma clovek robit
@anavixy tak pocujem, ze tam nieco ma tak vysajem
Opakovane tu radia v skuoine zdravotnikov odsavat odsavat a nenechavat hlien v nose a teraz ty ze je to zle? Tak uz akoze co ma clovek robit
@anonym_autor ja netvrdim, ze to je zle. Len ze ked este potrebuje odsavat, tak nie je zdrave.
Ale tak zalezi od skolky, u nas by ti bud volali ze si mas pre dieta prist alebo pri vyzdvihnuti povedali, ze ho zajtra nemas nosit. Mozno u vas su ok aj ked musia dietatu cez den utierat nos. S ucitelkami to mas to iste ako s matkami, pre kazdu je to inak.
@anonym_autor ja netvrdim, ze to je zle. Len ze ked este potrebuje odsavat, tak nie je zdrave.
Ale tak zalezi od skolky, u nas by ti bud volali ze si mas pre dieta prist alebo pri vyzdvihnuti povedali, ze ho zajtra nemas nosit. Mozno u vas su ok aj ked musia dietatu cez den utierat nos. S ucitelkami to mas to iste ako s matkami, pre kazdu je to inak.
@anavixy na zaciatku skolskeho roka- papier od lekara, ak ho dieta ma, je schopne kolektivu
Ja nepotrebujem ist do prace a nemam problem byt s dietatom doma ale naozaj mi pride zbytocne ak mam doma dieta ktore je zdrave a okrem trosku soplov a dolieceneho nejakeho prechladnutia ktore zhodnotil aj lekar vsetkymi vysetreniami a mam byt s nim doma,
platim nemale skolne ale to je samozrejme najmenej ale predsa, dieta ma 2 mes na adaptaciu presiel takmer mesiac a 4 dni v skolke
Ty ked si potrebujes 4x do dna vyfukat nos tiez nejdes do prace a hodis sa na 3 tyzdne na pn?
@anavixy na zaciatku skolskeho roka- papier od lekara, ak ho dieta ma, je schopne kolektivu
Ja nepotrebujem ist do prace a nemam problem byt s dietatom doma ale naozaj mi pride zbytocne ak mam doma dieta ktore je zdrave a okrem trosku soplov a dolieceneho nejakeho prechladnutia ktore zhodnotil aj lekar vsetkymi vysetreniami a mam byt s nim doma,
platim nemale skolne ale to je samozrejme najmenej ale predsa, dieta ma 2 mes na adaptaciu presiel takmer mesiac a 4 dni v skolke
Ty ked si potrebujes 4x do dna vyfukat nos tiez nejdes do prace a hodis sa na 3 tyzdne na pn?
@anonym_autor nie, ale tiez si viem smrkat nos, umyvat a dezinfikovat ruky a proste davat pozor, aby soplik s virusom neskoncil vsade. Tym chcem len poukazat, ze porovnavat deti a dospelych je nezmysel. Detsky kolektiv nie je problematicky kvoli ich imunite, ale hlavne kvoli ich (ne)hygiene, preto sa tam vsetko siri a roznasa jedna radost. Ale chapem ta, chapem tvoje argumenty a ako som uz pisala, bezne to tak rodicia robia. Mas papier od lekara, si presvedcena ze je to ok, takze nie je co riesit.
Dieta si vie nos utriet, nech sa snazim ako snazim fukat zatial nevie, netecu mu sopliska ako dva vodopady
Lekar zhodnotil, ze sa nejedna ani uz o virus a ak tak uz je za tym, kedze uz preslo od prveho priznaku 9 dni
Covid negativny
Nalez sa nezhorsuje, sople nezatekaju , dieta spi v noci kludne , takze do skolky pojde ako rozhodol lekar a uvidi sa
Naco sa pytas na nazor ked aj tak urobis po svojom? Matky ktore by aj mrtvolu dali do skolky ti budu vzdy prikyvovat. Vzdy tu budu dva tabory,
Pokial nema teplotu ja by som dala..soplit moze este aj dalsie 2 tyzdne
Dieta si vie nos utriet, nech sa snazim ako snazim fukat zatial nevie, netecu mu sopliska ako dva vodopady
Lekar zhodnotil, ze sa nejedna ani uz o virus a ak tak uz je za tym, kedze uz preslo od prveho priznaku 9 dni
Covid negativny
Nalez sa nezhorsuje, sople nezatekaju , dieta spi v noci kludne , takze do skolky pojde ako rozhodol lekar a uvidi sa
@anonym_autor cize 9 dni ma sople, ale je zdravý, ano? Pozri, neviem načo tu vôbec vypisujes. Dávno si ho mala doliecit, inhalovat a pod. Aby bol nos čistý.
A porovnávať malé dieťa dieťa
s dospelým je teda poriadne mimo. Ty asi kolegom nenakychas do tváre a nezasoplis klávesnicu. Stačí keď si kychne a bude. Sople všade dookola. Keby si musela do prace, tak chápem. Ale nie toto. Len preto, že si za skolku platis, to neznamená, že tam budeš dávať nachladnute dieta. Ono vieš, nie si jediná, ktorá si ju platí. A ta druha doma ostat nemôže. Na druhej strane verím, že ťa nebaví behať okolo prechladnuteho dietata a je lepšie ho supnut učiteľkam do skolky.
Rozhodnutie je na tebe. Lekár ho prezrel a vyjadril sa. Predpokladám že má vyštudovanú medicínu tak vie či dieťa je zdravé alebo choré.
Nikto na MK tvoje dieťa nevidel.
@anonym_autor cize 9 dni ma sople, ale je zdravý, ano? Pozri, neviem načo tu vôbec vypisujes. Dávno si ho mala doliecit, inhalovat a pod. Aby bol nos čistý.
s dospelým je teda poriadne mimo. Ty asi kolegom nenakychas do tváre a nezasoplis klávesnicu. Stačí keď si kychne a bude. Sople všade dookola. Keby si musela do prace, tak chápem. Ale nie toto. Len preto, že si za skolku platis, to neznamená, že tam budeš dávať nachladnute dieta. Ono vieš, nie si jediná, ktorá si ju platí. A ta druha doma ostat nemôže. Na druhej strane verím, že ťa nebaví behať okolo prechladnuteho dietata a je lepšie ho supnut učiteľkam do skolky.
@lienka.7 pekny den
Nechápem načo sa pýtaš otázku, keď si sa rozhodla, že dieťa ide do škôlky, ak malo teplotu čo i len jeden deň má v tele vírus a garantujem ti, že za dva tri dni bude choré už úplne, ale sprav si po svojom, rodičia sa ti poďakuju
Pokiaľ nemá hnisavé oči,nekasle ako tuberak a akurát má len sopel,ktorý si vie utrieť a k tomu kontrolu u dr. ,daj ho kľudne.V úplne sterilnom prostredí si dieťa imunitu nevybuduje.Imunita sa získava prekonávaním rôznych vírusov. Grcajuce dieťa,prehnane ukaslané,dieťa s horúčkou a hnisavymi očami do škôlky nepatria.Sopel nie je choroba.
Pokiaľ nemá hnisavé oči,nekasle ako tuberak a akurát má len sopel,ktorý si vie utrieť a k tomu kontrolu u dr. ,daj ho kľudne.V úplne sterilnom prostredí si dieťa imunitu nevybuduje.Imunita sa získava prekonávaním rôznych vírusov. Grcajuce dieťa,prehnane ukaslané,dieťa s horúčkou a hnisavymi očami do škôlky nepatria.Sopel nie je choroba.
@misicka31 nie nie nic z toho co si popisala nema
Nechápem načo sa pýtaš otázku, keď si sa rozhodla, že dieťa ide do škôlky, ak malo teplotu čo i len jeden deň má v tele vírus a garantujem ti, že za dva tri dni bude choré už úplne, ale sprav si po svojom, rodičia sa ti poďakuju
@zuzubb007 teplotu malo v sobotu 1x, sobotu minuly tyzden mimochodom
@lienka.7 nie nema 9 dni sople
Malo sople tak viac snad 2 dni potom uz len ako teraz ked si spomeniem pridem a odsajem alebo ked vidim ze sa mu leskne v nose cosi tak odsajem malicko
@lienka.7 mimochodom inhalovanie ma zmysel ked su chytene doone dychacie cesty nie horne a dutiny
@lienka.7 vies behala som okolo neho uz 9 dni a naozaj si nemyslim a ani doktorka , ze nemoze ist do skolky
Riesim to ako to beru ucitelky ci dieta s takym priesvitnym drobnym soplikom, ktory bol prelieceny a dieta vysetrene pediatrom zoberu do skolky
Minulý týždeň som sa vyjadrovala v inej diskusii s rovnakou témou, ktorá skončila klasicky pri alergiách. Písala som tam, ako som poobede informovala rodičov, že dieťa ťažko dýcha a soplí. Na druhý deň ho priniesli do škôlky, že mu nič nie je. Na obed už zase sopeľ, k nemu aj kašeľ a teplota. V piatok začalo sopliť ďalšie dieťa. V nedeľu som sa zobudila s takou bolesťou hrdla, že som sa nemohla ani napiť. Dnes mám priesvitný sopeľ, kýcham odušu. Čo poviete maminky, môžem ísť zajtra medzi vaše deti? som pre ich adaptáciu dosť dôležitá. P.S. na rozdiel od vašich detí si viem vyfúkať nos a nevytieram sopeľ kade tade 🫠 a ozaj, odsávačku v triede nemám. Tak vás prosím, nechajte si sopľavé dieťa pár dní doma. Ďakujem za všetky ostatné deti, aj za kolegyne.
@lienka.7 vies behala som okolo neho uz 9 dni a naozaj si nemyslim a ani doktorka , ze nemoze ist do skolky
Riesim to ako to beru ucitelky ci dieta s takym priesvitnym drobnym soplikom, ktory bol prelieceny a dieta vysetrene pediatrom zoberu do skolky
@anonym_autor pokial ma aj po 9 dňoch stále sopel tak prelieceny určite nebude.

@anonym_autor Ak mu budu tiect sople, tak ti aj tak budu volat. Alebo ti povedia aby si ho nasledujuci den nedavala do MS. Ja by som nedala, urobis si zle meno, ze davas dieta so soplom do MS.
@beata_k no mam potvrdenie a dieta do skolky dam
Pekny den