Je vhodné dať dieťa s priesvitným soplíkom do škôlky?
Takze kym sa na mna zvali vlna hejtu napisem, ze nemam problem mat dieta doma avsak chcem aby sa uz zacala adaptacia poriadne…
Dieta malo teplotu minuly tyzden v sobotu vecer 1x 37.8 , na druhy den sa spustil sopel , priesvitny, nebolo ho vela, dieta nekasle, ziadna teplota uz nebola, hra sa, pije, papa v poriadku, davala som solmucol, fenistil, glukan, do nosa sprej, charakter hlienu sa nezmenil ziadne zlte ci zelene hlieny nic, denne asi 3-4x krat musim odsat to je vsetko
Bola som u pediatra na kontrole v piatok, vraj do kolektivu bez problemov, crp 1, vyter cisty cize dieta vhodne zaradit do kolektivu
Mam prve dieta, je to v poriadku? Ranny filter u uciteliek bude v poriadku?
Ono ak sa pýtaš ako to berie vaša MŠ to predsa nemôžme vedieť. Naša sopel nerieši vôbec. Ak dieťa nemá iné príznaky tak má chodiť.
Minulý týždeň som sa vyjadrovala v inej diskusii s rovnakou témou, ktorá skončila klasicky pri alergiách. Písala som tam, ako som poobede informovala rodičov, že dieťa ťažko dýcha a soplí. Na druhý deň ho priniesli do škôlky, že mu nič nie je. Na obed už zase sopeľ, k nemu aj kašeľ a teplota. V piatok začalo sopliť ďalšie dieťa. V nedeľu som sa zobudila s takou bolesťou hrdla, že som sa nemohla ani napiť. Dnes mám priesvitný sopeľ, kýcham odušu. Čo poviete maminky, môžem ísť zajtra medzi vaše deti? som pre ich adaptáciu dosť dôležitá. P.S. na rozdiel od vašich detí si viem vyfúkať nos a nevytieram sopeľ kade tade 🫠 a ozaj, odsávačku v triede nemám. Tak vás prosím, nechajte si sopľavé dieťa pár dní doma. Ďakujem za všetky ostatné deti, aj za kolegyne.
@anonym_e2c344 dieta doma bolo 9 dni
Ono ak sa pýtaš ako to berie vaša MŠ to predsa nemôžme vedieť. Naša sopel nerieši vôbec. Ak dieťa nemá iné príznaky tak má chodiť.
@bosorkabb vdaka
@anonym_autor tak toto si pekne vedľa. Ale OK
@lienka.7 ty alo ta bedla
Nastuduj si
Minulý týždeň som sa vyjadrovala v inej diskusii s rovnakou témou, ktorá skončila klasicky pri alergiách. Písala som tam, ako som poobede informovala rodičov, že dieťa ťažko dýcha a soplí. Na druhý deň ho priniesli do škôlky, že mu nič nie je. Na obed už zase sopeľ, k nemu aj kašeľ a teplota. V piatok začalo sopliť ďalšie dieťa. V nedeľu som sa zobudila s takou bolesťou hrdla, že som sa nemohla ani napiť. Dnes mám priesvitný sopeľ, kýcham odušu. Čo poviete maminky, môžem ísť zajtra medzi vaše deti? som pre ich adaptáciu dosť dôležitá. P.S. na rozdiel od vašich detí si viem vyfúkať nos a nevytieram sopeľ kade tade 🫠 a ozaj, odsávačku v triede nemám. Tak vás prosím, nechajte si sopľavé dieťa pár dní doma. Ďakujem za všetky ostatné deti, aj za kolegyne.
@anonym_e2c344 moje dieta nekasle
Netecu mu sople nonstop, sem tam si vsimnem priesvitny sopel tak odsajem c nekycha, bolo liecene 9 dni a prehliadnute pediatrom vratane vyterov a rozboru krvi
@anonym_autor ja sa pýtam - bolo ti tu treba zakladať túto tému, ked mas lekárom zhodnotene dieta, a ten lekar nevidí problem aby islo dieta do kolektívu? Nevidím zmysel založenia tejto témy, keďže aj potom píšeš, ze dieta do škôlky dáš na základe vyjadrenia lekára.
@anonym_autor ja sa pýtam - bolo ti tu treba zakladať túto tému, ked mas lekárom zhodnotene dieta, a ten lekar nevidí problem aby islo dieta do kolektívu? Nevidím zmysel založenia tejto témy, keďže aj potom píšeš, ze dieta do škôlky dáš na základe vyjadrenia lekára.
@20erika07 mas pravdu
Pekny vecer
@20erika07 lebo čakala ze jej tu všetci napisu, ze samozrejme ma pravdu. Po 9 dňoch ma dieta stále sopel, zdravé asi teda nebude.
@anonym_autor ved uz mu to preslo...jasne ze moze do skolky
Priesvitný riedky sopeľ je najinfekčnejší. Tu na MK matky chytajú paniku, keď sa spomenie žltý alebo zelený ale priesvitný "vodičkový" je pohodička a pritom je to presne naopak. Moja dcéra začala tiež sopliť a s ohľadom na ňu a na jej spolužiakov v triede a pani učíteľky ju samozrejme do škôlky nedám. A to je predškoláčka, čiže už by ta dochádzka mala nejako vyzerať. Žiaľ, koncom minulého týždňa som videla v šatni dievčatko ako si utiera sviečku z nosa a hold moja sa s ňou hrala a sme, kde sme.
Len doplním - moja dcéra je silna alergička a bavila som sa na túto tému s jej imunoalergologičkou a ona potvrdila presne to co píšem. Imunita sa nebuduje tým, že dieťa posielame soplave nakaziť iné deti.
@mima172 presne na to myslím. Že práve ten soplik priesvitný na začiatku "choroby" je najinfekčnejší, kedy by malo byť dieťa doma, lebo nakazí v škôlke polovicu triedy. Sfarbený do žlta, či zelena je už len z dôvodu že telo bojuje s infekciou a posiela do boja biele krvinky.
Ale na MK to je presne naopak 🤣 neviem ako je to možné.
@mima172 presne na to myslím. Že práve ten soplik priesvitný na začiatku "choroby" je najinfekčnejší, kedy by malo byť dieťa doma, lebo nakazí v škôlke polovicu triedy. Sfarbený do žlta, či zelena je už len z dôvodu že telo bojuje s infekciou a posiela do boja biele krvinky.
@anonym_cca33f dieta malo sopel realne ze tiekol z nosa pred 9 dnami
9!
@anonym_cca33f po 9 dnoch sa hlieny absolutne nesfarbili ziadna zelena ci zlta takze asi po 9 dnoch z toho uz nic nebude
A ty si spokojná s tým, že ti dieťa 9 dní soplí? v piatok dr.povedala, že je ok. Dnes je pondelok a stále soplí. A ty si s tým v pohode a dáš ho do škôlky, hoc si doma. No tak ho daj. Keď už nemáš ohľad na vlastné dieťa, tak prečo by si ho mala mať voči cudzím deťom, že? po dvoch, troch dňoch bez odsávania a po behaní vonku sa mu to len zhorší. Mňa by zaujímalo, kedy teda prebiehala adaptácia v škôlke, ktorú nechceš prerušiť, keď má už 9 dní sopeľ. Či taký chodil do škôlky? tak potom nechápem, čo riešiš. Iba že by sa učiteľky sťažovali a odmietali ti ho so sopľom vziať.
@anonym_autor ved uz mu to preslo...jasne ze moze do skolky
@euka210 nič mu neprešlo, aj po 9 dňoch ma stále sopel a musí mu ho oddávať. Namiesto toho, aby dieťa inhovalo a malo čistý nos tu iba mudruje, ze to iba vtedy je keď je zápal dolných DC. Asi ďalšia na úrovni Kotlara a kukurice 🤦♀️
@euka210 nič mu neprešlo, aj po 9 dňoch ma stále sopel a musí mu ho oddávať. Namiesto toho, aby dieťa inhovalo a malo čistý nos tu iba mudruje, ze to iba vtedy je keď je zápal dolných DC. Asi ďalšia na úrovni Kotlara a kukurice 🤦♀️
@lienka.7 no dovol! Nastuduj si laskavo a potom bav mudru!!
A ty si spokojná s tým, že ti dieťa 9 dní soplí? v piatok dr.povedala, že je ok. Dnes je pondelok a stále soplí. A ty si s tým v pohode a dáš ho do škôlky, hoc si doma. No tak ho daj. Keď už nemáš ohľad na vlastné dieťa, tak prečo by si ho mala mať voči cudzím deťom, že? po dvoch, troch dňoch bez odsávania a po behaní vonku sa mu to len zhorší. Mňa by zaujímalo, kedy teda prebiehala adaptácia v škôlke, ktorú nechceš prerušiť, keď má už 9 dní sopeľ. Či taký chodil do škôlky? tak potom nechápem, čo riešiš. Iba že by sa učiteľky sťažovali a odmietali ti ho so sopľom vziať.
@anonym_e2c344 NESOPLI!!! 3-4xdenne ODSAJEM KED SI MYSLIM ZE BY MOHOL MAT SOPEL ODSAJEM TROCHU PRIESVITNEHO SOPLA
PRECITAJ SI ODPORUCANIA PEDIATROV TAKE DIETA MOZE DO KOLEKTIVU
Niektore ste chore uz pri vysloveni slova sopel
Niektore ste chore uz pri vysloveni slova sopel
@anonym_autor Aj tebe sa bude noz otvarat vo vrecku z takej matky ako si ty. Len dockaj ked ti soplave dieta nakazi to tvoje.
Podľa mňa presne toto je problém dnesnej doby,že dieťa je choré a NEVIE SI VYSMRKAT SOPLE. Ako sorry,ale ide do kolektívu tak by tieto hygienické návyky mal mať. Ruku na ústa keď kycham, umývam si ruky po wc či keď prídem z vonku, viem si vysmrkat sople a zahodiť vreckovku do koša.. som si istá,že by bolo menej chorých detí keby sa každé vedeli aspoň toľko o seba postarať koľko v jeho veku zvládne. A nie čakať so všetkým na mamu.
Inak vyguglite si o čom je sopel. A potom sa tu hádajte.
Inak k tomu odsavaniu. Nie je vhodné ak to nie je nutné. Pretože tým podporujes tvorenie nových soplov.
@anonym_autor absolútne by som to neriešila tu na MK, sám lekár ti povedal, tým by som sa riadila a povedala v škôlke.
@anonym_autor Aj tebe sa bude noz otvarat vo vrecku z takej matky ako si ty. Len dockaj ked ti soplave dieta nakazi to tvoje.
@beata_k tak asi sa stalo ked doslo dieta po 4 dnoch so soplom a ziaden nozik sa mi neotvaral
Inak k tomu odsavaniu. Nie je vhodné ak to nie je nutné. Pretože tým podporujes tvorenie nových soplov.
@bosorkabb to je somarina, precitaj si guideliny v ramci pediatrie a orl
Ty ked mas hlien v nose tiez nevyfukas ?
Podľa mňa presne toto je problém dnesnej doby,že dieťa je choré a NEVIE SI VYSMRKAT SOPLE. Ako sorry,ale ide do kolektívu tak by tieto hygienické návyky mal mať. Ruku na ústa keď kycham, umývam si ruky po wc či keď prídem z vonku, viem si vysmrkat sople a zahodiť vreckovku do koša.. som si istá,že by bolo menej chorých detí keby sa každé vedeli aspoň toľko o seba postarať koľko v jeho veku zvládne. A nie čakať so všetkým na mamu.
@barbie2023 prepac dieta este nemalo tento rok ani 3 roky
Utriet si vie, zahodit do kosa vie, umyt ruky si vie tiez
Smrkat ucim ale zatial to nejde akosi
@anonym_autor syn má sopel z alergie od jesene do jari ,keby ho mám nechávať doma, škôlku by v živote nevidel 😁

@lienka.7 mimochodom inhalovanie ma zmysel ked su chytene doone dychacie cesty nie horne a dutiny
@anonym_autor tak toto si pekne vedľa. Ale OK