icon

Je vhodné dať dieťa s priesvitným soplíkom do škôlky?

15. sep 2025

Takze kym sa na mna zvali vlna hejtu napisem, ze nemam problem mat dieta doma avsak chcem aby sa uz zacala adaptacia poriadne…
Dieta malo teplotu minuly tyzden v sobotu vecer 1x 37.8 , na druhy den sa spustil sopel , priesvitny, nebolo ho vela, dieta nekasle, ziadna teplota uz nebola, hra sa, pije, papa v poriadku, davala som solmucol, fenistil, glukan, do nosa sprej, charakter hlienu sa nezmenil ziadne zlte ci zelene hlieny nic, denne asi 3-4x krat musim odsat to je vsetko
Bola som u pediatra na kontrole v piatok, vraj do kolektivu bez problemov, crp 1, vyter cisty cize dieta vhodne zaradit do kolektivu
Mam prve dieta, je to v poriadku? Ranny filter u uciteliek bude v poriadku?

anavixy
16. sep 2025
@mirka30111987

@anonym_autor syn má sopel z alergie od jesene do jari ,keby ho mám nechávať doma, škôlku by v živote nevidel 😁

@mirka30111987 to je asi trosku iny pripad mat potvrdenu alergiu a alergicku nadchu, to ti je hadam jasne, ze o tom sa tu nebavime, vsak?

bosorkabb
16. sep 2025
@anonym_autor

@bosorkabb to je somarina, precitaj si guideliny v ramci pediatrie a orl
Ty ked mas hlien v nose tiez nevyfukas ?

@anonym_autor nie je. Moje dieťa chodí na ORL od narodenia a viem od lekárov a nie jedného.

martul
16. sep 2025
@mirka30111987

@anonym_autor syn má sopel z alergie od jesene do jari ,keby ho mám nechávať doma, škôlku by v živote nevidel 😁

@mirka30111987 ale tak to je trošku iné, nemyslíš? Tvoj má alergiu, jej dieťa nie

autor
16. sep 2025
@beata_k

@anonym_autor Ano, a kolko ti dieta chodi do MS? 2 tyzdne? Daj vediet na konci roka ked ti bude stale chore a ty tam uvidis matky ako pred triedou este na rychlo fukaju nos.

@beata_k s tym pocitam
Je bezne mat 8-10infektov v prvom roku ms

autor
16. sep 2025
@bosorkabb

@anonym_autor nie je. Moje dieťa chodí na ORL od narodenia a viem od lekárov a nie jedného.

@bosorkabb diky ale nejovoris pravdu, mam to od 3 detskych lekarov a moj brat je orl lekar
Takze zvazila by som zmenu lekara na tvojom mieste ked ti takyto blud tvrdi

beata_k
16. sep 2025
@anonym_autor

@beata_k s tym pocitam
Je bezne mat 8-10infektov v prvom roku ms

@anonym_autor 8-10? Si pobavila teoriou. Prax bude ooovela horsia.

autor
16. sep 2025
@beata_k

@anonym_autor 8-10? Si pobavila teoriou. Prax bude ooovela horsia.

@beata_k to ti vychadza kazdy mesiac aj s rekonvalescenciou cize viac doma ako v skolke
Ja s tym pocitam to je v poriadku

slovakboy
16. sep 2025

@anonym_autor ále, toľko rečí tu okolo jedného splíka🙂 Po toľkých dňoch už nie je nikto infekčný. Sople sú len doliečovanie sliznice. Ako bolo dnes tvojmu dieťatku v škôlke?

autor
16. sep 2025
@slovakboy

@anonym_autor ále, toľko rečí tu okolo jedného splíka🙂 Po toľkých dňoch už nie je nikto infekčný. Sople sú len doliečovanie sliznice. Ako bolo dnes tvojmu dieťatku v škôlke?

@slovakboy dobre, hralo sa, nikto nic nevravel
Jasne prisla som trebalo docistit nos ale boli aj vonku inak nic tak uvidime dalej

barbie2023
16. sep 2025

Aha ok. V tom veku sa to ešte dá akceptovať,že si samo nevie vysmrkat. A tiež treba sa aj na to pozrieť,že je sople v chladnom počasí vonku sú normálne. Ja vždy keď prídem z vonka si smrkam nos lebo mám proste sople a to nemám ani chorobu ani alergiu. Je to prirodzená ochrana sliznice.

slovakboy
16. sep 2025
@anonym_autor

@slovakboy dobre, hralo sa, nikto nic nevravel
Jasne prisla som trebalo docistit nos ale boli aj vonku inak nic tak uvidime dalej

@anonym_autor 🙏❤️🙏 to som rád.

raffaella
16. sep 2025

Moje obe deti chodili do súkromných MŠ. Neviem čím to bolo, ale sople v oboch škôlkach neriešili ani rodičia, ani učiteľky 🤷. Samozrejme, že deti viditeľne choré do škôlky nechodili a ak dieťa počas dňa dostalo teplotu alebo začalo zvracať, tak sa kontaktovali rodičia.
V oboch škôlkach sa deti učili vysmrkať a takisto učiteľky nemali žiadny problém s vysmrkaním dieťaťu pomôcť. V šatni sme s ostatnými rodičmi na seba nezazerali, keď deti smrkali alebo zakaslali.
Moja mama pracovala dlhé roky ako detská sestra v detských jasliach pri deťoch cca 2-3 ročných a za tých čias si nikto nemohol dovoliť dieťa nechať so soplom doma. Pokiaľ dieťa nebolo naozaj choré, t.j. chrípka, angína, atď. tak sa tieto móresy so soplami nikde nerobili. To len tu na Slovensku máme túto čudnú kultúru, našťastie teda sú aj výnimky v niektorých zariadeniach.
Ja osobne by som dieťa ku doktorovi s takýmto "problémom" ani nevodila, je to úplne zbytočné zaťažovanie zdravotného systému. A keď si už išla k dr a tá potvrdila, že dieťa je schopné ísť do kolektívu tak nechápem načo to riešiš s kýmkoľvek iným, akurát sa tu zase zavzdušňujú večné oponentky.

autor
16. sep 2025
@slovakboy

@anonym_autor 🙏❤️🙏 to som rád.

@slovakboy vdaka 🫶🏻

autor
16. sep 2025
@raffaella

Moje obe deti chodili do súkromných MŠ. Neviem čím to bolo, ale sople v oboch škôlkach neriešili ani rodičia, ani učiteľky 🤷. Samozrejme, že deti viditeľne choré do škôlky nechodili a ak dieťa počas dňa dostalo teplotu alebo začalo zvracať, tak sa kontaktovali rodičia.
V oboch škôlkach sa deti učili vysmrkať a takisto učiteľky nemali žiadny problém s vysmrkaním dieťaťu pomôcť. V šatni sme s ostatnými rodičmi na seba nezazerali, keď deti smrkali alebo zakaslali.
Moja mama pracovala dlhé roky ako detská sestra v detských jasliach pri deťoch cca 2-3 ročných a za tých čias si nikto nemohol dovoliť dieťa nechať so soplom doma. Pokiaľ dieťa nebolo naozaj choré, t.j. chrípka, angína, atď. tak sa tieto móresy so soplami nikde nerobili. To len tu na Slovensku máme túto čudnú kultúru, našťastie teda sú aj výnimky v niektorých zariadeniach.
Ja osobne by som dieťa ku doktorovi s takýmto "problémom" ani nevodila, je to úplne zbytočné zaťažovanie zdravotného systému. A keď si už išla k dr a tá potvrdila, že dieťa je schopné ísť do kolektívu tak nechápem načo to riešiš s kýmkoľvek iným, akurát sa tu zase zavzdušňujú večné oponentky.

@raffaella dakujem za nazor
Uz to tu riesit nebudem

bosorkabb
16. sep 2025
@anonym_autor

@bosorkabb diky ale nejovoris pravdu, mam to od 3 detskych lekarov a moj brat je orl lekar
Takze zvazila by som zmenu lekara na tvojom mieste ked ti takyto blud tvrdi

@anonym_autor ak dieťa nie je choré a nemá celý deň nádchu či zapchaty nos odsavat nos 3-4 denne je extrém lebo drazdis sliznicu nosa.
Ja mám veľmi dobrého ORL lekára ktorý vie čo hovorí.
A vždy funguje čo poradí.
Syn je minimálne chorý.

anonym_e2c344
16. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_e2c344 NESOPLI!!! 3-4xdenne ODSAJEM KED SI MYSLIM ZE BY MOHOL MAT SOPEL ODSAJEM TROCHU PRIESVITNEHO SOPLA
PRECITAJ SI ODPORUCANIA PEDIATROV TAKE DIETA MOZE DO KOLEKTIVU

@anonym_autor myslíš si, že keď zapneš capslook a budeš virtuálne kričať, tak čo? ja môj názor nezmením, ani sa ťa nezľaknem. Som roky denno.denne v kolektíve plnom sopľov a aj keď nemám v rodine troch lekárov, mám celkom dosť skúseností s tým, koľko dní vydrží nedoliečené dieťa v škôlke. Snáď to tvoje bude výnimkou, ktorá potvrdzuje roky odpozorované pravidlo.

euka210
16. sep 2025
@lienka.7

@euka210 nič mu neprešlo, aj po 9 dňoch ma stále sopel a musí mu ho oddávať. Namiesto toho, aby dieťa inhovalo a malo čistý nos tu iba mudruje, ze to iba vtedy je keď je zápal dolných DC. Asi ďalšia na úrovni Kotlara a kukurice 🤦‍♀️

@lienka.7 vyfukat nos 3-4× za den nie je choroba. Su to dozvuky. Neviem, preco sa tu ides hadat, ked aj dr.zhodnotil stav, ze moze ist do skoly. Po viroze moze dieta este aj 3t mat kasel a je to v poriadku a moze ist do kolektivu.

autor
16. sep 2025
@bosorkabb

@anonym_autor ak dieťa nie je choré a nemá celý deň nádchu či zapchaty nos odsavat nos 3-4 denne je extrém lebo drazdis sliznicu nosa.
Ja mám veľmi dobrého ORL lekára ktorý vie čo hovorí.
A vždy funguje čo poradí.
Syn je minimálne chorý.

@bosorkabb asi nevie najnovsie odporucania
Nasla by som si na tvojom mieste ineho
Dufam ze aj ty chodis s plnym soplavym nisom a nesmrkas

autor
16. sep 2025
@euka210

@lienka.7 vyfukat nos 3-4× za den nie je choroba. Su to dozvuky. Neviem, preco sa tu ides hadat, ked aj dr.zhodnotil stav, ze moze ist do skoly. Po viroze moze dieta este aj 3t mat kasel a je to v poriadku a moze ist do kolektivu.

@euka210 lebo je mudra ako stary tranzistor

anonym_3d1e92
17. sep 2025

Mne dnes doktorka povedala že teplota 37.7 (týždeň )nie je teplota, zápal priedusnice treba len vyakšľať a na zelené sople len morská voda.
Ledva mi dala OCR 🤷 mladá dr bez 2. atestácie...preberá ambulanciu po dôchodcovi

huxy
17. sep 2025
@anonym_autor

@lienka.7 mimochodom inhalovanie ma zmysel ked su chytene doone dychacie cesty nie horne a dutiny

@anonym_autor prskáš ako taka silvestrovská prskavka a pritom píšeš somariny, ktoré neviem ktorý z tých tvojich známych ti "poradil".

michaela789
17. sep 2025
@anonym_3d1e92

Mne dnes doktorka povedala že teplota 37.7 (týždeň )nie je teplota, zápal priedusnice treba len vyakšľať a na zelené sople len morská voda.
Ledva mi dala OCR 🤷 mladá dr bez 2. atestácie...preberá ambulanciu po dôchodcovi

@anonym_3d1e92 37.7 nie je teplota? No, ako pre koho. Môj syn a manžel teploty nemávajú, ale keď už im vyskočí čo i len na 37.5 tak je to pre nich ako pre iného 38.9... zmeň dr.

anonym_3d1e92
17. sep 2025
@michaela789

@anonym_3d1e92 37.7 nie je teplota? No, ako pre koho. Môj syn a manžel teploty nemávajú, ale keď už im vyskočí čo i len na 37.5 tak je to pre nich ako pre iného 38.9... zmeň dr.

@michaela789 ja chapem co pises. a ano, ak definitivne nas dr skonci, odchadzame, lebo na tuto nemam nervy.

autor
17. sep 2025
@huxy

@anonym_autor prskáš ako taka silvestrovská prskavka a pritom píšeš somariny, ktoré neviem ktorý z tých tvojich známych ti "poradil".

@huxy taki, co maju vystudovanu medicinu a neriadia sa starymi dogmami spred 30 rokov, precitaj si guideliny a potom sa mozno zapalis aj ty ako prskavka

andrejiik
17. sep 2025

@anonym_autor mam sice este deti male, ale minule som sa ontom bavila s doktorkou a vravela, ze tie sople su strasne precenovane. Ze deti maju sople skoro furt, ze to len mamicky hystercia. Takze ja by som kludne dala, ked nema teploty a citi sa ok . 🙂

autor
17. sep 2025
@andrejiik

@anonym_autor mam sice este deti male, ale minule som sa ontom bavila s doktorkou a vravela, ze tie sople su strasne precenovane. Ze deti maju sople skoro furt, ze to len mamicky hystercia. Takze ja by som kludne dala, ked nema teploty a citi sa ok . 🙂

@andrejiik dala som vdaka 🙂 dnes uz druhy den v skolke

huxy
17. sep 2025
@anonym_autor

@huxy taki, co maju vystudovanu medicinu a neriadia sa starymi dogmami spred 30 rokov, precitaj si guideliny a potom sa mozno zapalis aj ty ako prskavka

@anonym_autor prskať nebudem a ani nebudem študovať tie tvoje "moderné guide-čo???". Netreba čítať blbosti po internete ale riadiť sa aj rozumom. Ale ty aj tak pôjdes iba to svoje, a pritom osobne žiadne zdravotnícke vzdelanie nemáš.

ankare
17. sep 2025

@anonym_autor Keďže mal teplotu, nechala by som ho doma. A priesvitný sopel je najviac infekcny.

anonym_241428
17. sep 2025

ze ty si ta, co tu uz raz bola nestastna ze jej dieta ochorelo po par dnoch v skolke. tiez strasne riesila tu adaptaciu. chuda decko bude v strese ked ochorie, lebo matka bude v strese ze je zase chore. a pritom si doma, mozete si to cele prejst lazo plazo, pohoda jahoda... zadaptuje sa postupne.

natalka81
17. sep 2025

@anonym_autor keď doktorka po kontrole usúdila ze môže do kolektívu, tak jej dôveruj. Keď sa ti tvoje dieťa nezdá a máš ten pocit ze príde zo škôlky a ochorie ešte viac, ostatne doma.
Lekár je odborník, ale mamička svoje dieťa pozná viac