icon

Je vhodné strihať vlásky na 6 milimetrov malým deťom?

kvetinka4
6. aug 2012

Ahojte-asi moja otazka vyznie cudne,ale moja mama ma stale s tymto strasi (vdobrom) ze nesmiem strihat mojim chlapcom vlasky na 6mm strojcekom,lebo vlasy im chrania mozog... ja im vonku non stop davam klobuciky alebo siltovky a zda sa mi to pritiahnute za vlasy jej tvrdenie. Naopak ked maju dlhsie vlasky tak sa rychlo spotia a bojim sa ze skor ich ofukne. Mate s tym niektora skusenost? mam chlapcov 2 a 3 a pol rocneho. vdaka

katren
6. aug 2012

ale prosim ta, posli maminu sa porozpravat s kadernikom 😀 😀 😀 😀 😀
ja keby mam Dominiku chalana, tak ju dam hned ostrihat....ma huste kratsie vlasy, ale tak rychlo sa upoti a ma mokru hlavu, za by som ju dala co najkratsie v momente ostrihat.....
a akoze chlapom, co sa davaju na 3mm nic ich mozog nechrani??? 😕 😀 😀 😀

nikolka2
6. aug 2012

Ja syna davat strihat pravidelne ,,,ja sa nemozem pozerat na chudacika ako sa potí v tomto teple 🙂

cicimon
6. aug 2012

nechrani mozog lebka a koza? a deti co nemaju ziadne vlasy co maju robit? moja dcera ma sice vlasy do pol chrbta, ale nikdy by ma nenapadlo, ze vdaka tomu si ochrani mozog..
kludne im davaj siltovky, ked je teplo urcite ich neofukne, nic netreba prehanat... az taka zima nie je

titkovamiriam
6. aug 2012

2-3rocnych som uz normalne strihala strojcekom 🙂 aj u kadernicky pouzivala strojceky.Urcite by som nestrihala vtedy keby nemali zrastenu hlavicku to je okolo roka a to je fakt male miminko.

lumimi
6. aug 2012

ja by som svojho chlapčeka nedala tak na krátko nikdy. nepáči sa mi to. a hlavne mi nechce nosit ciapky a ani klobučiky, a bojím sa aby sa mu vlete nespálila koža na hlave, ked si to zase raz dá sám dole hlavu mu opalovacím krémoom nenatieram. a tiež mi prídu také vyholené detičky ako keby ich práve pustili z onkologie, a to mi vzdy zovrie zaludok,

luciferkax
6. aug 2012

Ahoj, ročného strihám len nožnicami, kedže nechce nosič čiapky, a strojčeka sa strašne bojí, ale zas, nepotí sa. 4-ročného pred letom už druhý rok striháme strojčekom úplne nakrátko (potom nestrihám celý rok ) 😉 😉 😉 pretože jemus a straaaaaaaaašne potia vlasky a myslím, že nie je dobré, ked mu na mokrú hlavu fučí vietor... ja byť chlap, tak v takých horúčvaách si hlavu holím hah

severankasr
6. aug 2012

dcerku sme strihali strojcekom na 1 cm az do 2,5 roka a nic jej nebolo, vlasky jej pekne zhustli, uz chodime ku kadernicke. ale doteraz sme strihali uplne nakratko kazdeho pol roka a to mame dievca. 🙂

tea333
6. aug 2012

Jedine rozumne vysvetlenie je, ze chlpy a vlasy na tele tvoria akusi makku vrstvu, na ktoru ked dopadneme, stlmi naraz a teda uchrani dolezite organy pred otrasmi. Nikdy predtym ma to nenapadlo, ale ked to hovori tvoja mama, tak na tom nieco bude. 😉

lienockaa
6. aug 2012

Od 1,5roka striham chlapca v lete na 6 a v zime na 9mm..nic sa mu nestalo a uz teraz
nedavam pozor ani na tu pokryvku hlavy,davala som pozor tak do 3rokov,teraz ma 4,5..nikdy nemal upal,ani nijake prehriatie..mam aj mladsiu dcerku a keby sa nehanbim,tak striham aj ju na 6mm..😉

boska79
6. aug 2012

Chlpy stlmia naraz? No pocula som vselico ale toto nie teda 🙂))))

Ako termo-izolacna vrstva mozno...

danciacik
7. aug 2012

my sme strihali a strihať budeme, zaujímalo by ma odkiaľ má tvoja mamka taký názor. 😀 Moje decká sa strašne potia kebyže mám troch chlapcov tak sú v lete na kratúčko ostrihaní, no hold Larku ostrihať nakrátko nemôžem 😀

vinifred
7. aug 2012

...jáj bože,mozog chráni lebka..maminka asi v zdravovede nevynikala.. 😀

oliverko5
7. aug 2012

ja striham maleho od jedneho roka uplne do hola strojcekom a nejako mu to neuskodilo..jemu sa strsne poti hlavicka a je to prakticke.

vieruna
7. aug 2012

nasi tiez chodia od cca roka vysisani zo strojcekom. obcas im tam vyrobime nejaku pavucinku, ciro, alebo inu sradnu. Nemam rad, ked chlapcekovia vyzeraju ako dievcatka 🙂

ikke
7. aug 2012

strojcekom by som sa mozno bala strihat dietatu vlasky tak do 1 roka, ak by nemalo uzavretu fontanelu, co uz v 2 a 3.5 rokoch snad nehrozi. veru, tvoja mama asi skor vynika v poverach nez v biologii... 😕 😅

milka1978
7. aug 2012

ahoj ja mám tiež chlapca a strihám ho normálne na krátko ... samozrejme, že nie úplne ale tak aby mu tam nejaké vlásky bolo vidno a ani neviem či má po ostrihaní 6 mm vlásky asi aj menej ... teraz to tak strihám preto, že je strašne horúco a vždy má na hlave čiapočku ako tvoji chlapci takže netreba taký "bujný" porast ... aj tak sa len spotí a potom keď ho ofúkne hneď mi povie, že ho blí hlavička .... a zase na druhej strane keď je vonku pod mrakom tak čiapočku mu nedávam a je mu fajne :D ... takže jednoznačne strihať podľa toho aké je vonku počasie ... napr. v zime mu nechám aj trochu dlhšie vlásky ale v lete sa strihá aj každý 3 týždeň ... ja som tiež nechávala dlhšie vlásky ale malý mi dostal naspäť novorenecké lupinky .... a nevedela som sa ich zbaviť vyše pol roka ... stále sme vyčesávali až mal červenú pokožku hlavy a tak som sa nazlostila a odvtedy ho strihám tak aby sa mu hlavička zbytočne nepotila :D

lenka.s
7. aug 2012

joj, to co zas za super tema ... vlasy mozog nechrania ani nahodou, kludne deti strihaj, nech sa neuvaria v tej horucave, keby som mohla, idem aj ja do hola 😀 😀

miminkacik
7. aug 2012

na 6mm určite nie!!!! ale na 7mm môžeš, to im mozog ochráni dostatočne 😀 😅

lussy23
7. aug 2012

takúto hlúposť som ešte nepočula😀 Ak chcete ostrihat, veď sú to chlapci😀 a je to vaša vec..

Mne sa ale nepáči, keď je dieťa úplne vystrihané, nevyzerá to pekne a také dieťaťko vyzerá akoby malo tú otrasnú chorobu☹

tilly24
7. aug 2012

to je uplne tvoja vec ako ostrihas dieta, ja mam 6 mes synceka a uz 2 krat som ho strihala stojcekom, strasne rýchlo mu rastu vlasy a aj dost huste ich ma, takze na tebe, ako a kedy budes strihat.