Je vitamín D potrebný pre deti?
ako je potrebny d pre deti
@sardinka335 to vieš, niektoré osoby sú radi, že vôbec niečo našli na nete, nie ešte hľadať ďalej 🙂 😉
No zbohom, to je tema! V prvom momente ma napadlo, ze ci je potrebne pismeno "d" pre deti. Lebo moje dieta este nevie "r" ani "l" ....tak reku kuknem, ci sa dozviem, ze ani "d" netreba. A to o vitamine je rec! Niektore uz ani nazov nevedia vytvorit 😃😃
je potrebny na vstrebavanie vapnika, materske mlieko ho neobsahuje resp. iba minimum babatkam sa preto podava pre spravny vyvoj kosti ako prevencia krivice alebo napr. aj proti prelezaniu hlavicky ( bez vapnika je makka a rychlo sa zlezi), okrem toho ma mnozstvo inych funkcii v tele...hlavne teraz v zime je dolezite ho detickam podavat, v lete si ho telo obvykle dokaze vyprodukovat dostatok zo slniecka
dakujem zienkam za normalne odpovede a tim k..... inac blbne mi klavesnica ja len preto ci jeto potrebne lebo kamoska malemu vobec nedava ani lekarka jej ho nenapisala a maly je na UMtak preto sice aj my sme vyrastli bez vitaminov a sme tu a inac maly ma 5 mesiacov bolo by neskoro mu to podavat
@gabikacentrum prečo by bolo neskoro mu ho podavat? Nikdy nie je neskoro mu ho dať... Vitamin D - jeho deficit ma vela ludi a ani o tom nevedia. Za chvilu bude čoraz viac slnečných dní - dufam a vtedy uz to Dčko si telo vyrobi. Ja som ten Vigantol furt zabudala davať a dcera ma už 7 rokov a nevidim na nej nejake ,,vady,,. V UM je aj vitamin D...takze jej maly moze pekne prospievať. Naozaj si o tom prečitaj nejake članky lebo neviem kde si prišla na to, ze po 5 mes. je neskoro D podavať a a ze my sme vyrastali bez vitaminov.
@gabikacentrum preco neskoro, vobec nie, detom sa o dost dlhsie podava d-čko. A inak, v zimne obdobie, ked je malo slnka, sa v tychto koncinac odporuca Dcko pre celu rodinu.
ja som nato neprisla ze je neskoro ale ci neje neskoro ci to nebude mat potom nasledky

Jejda, čo si to nemozeš hodiť do gugla, prečo potrebujeme všetci, nielen deti vitamin D? Uz fakt ako u retardovaných niektore temy...
https://sk.wikipedia.org/wiki/Vitamín_D