Je zajakávanie u päťročného dieťaťa normálne?
Ahojte dcerka 5 rokov sa zacala dost zajakavat jedno slovo povie aj 4 az 5 krat za sebou trva to asi 2 tyzdne je to normalne alebo to zacat riesit a ako?
nevieš akú to môže mať príčinu? nezľakla sa niečoho?
nevieš akú to môže mať príčinu? nezľakla sa niečoho?
@anonym_e7d0d7 to neviem teraz, ale ona vzdy krasne rozpravala nikdy s tym problem nebol,tak ja neviem ci to je obdobie a prejde to ale to hned riesit
okolo 4r. je to ok najma ak to netrva dlhsie ako 5-6mesiacov.dieta sa snazi rychlo rozpravat ale nejde mu to este, mozog je rychlejsi ako mysli... staci trosku ukludnit nadychnut sa vydychnut a pokracovat
@anonym_autor nie je to tym, ze myslenie je uz rychlejsie ako usta? Moj chodil na logo a mal take obdobie, ked sa ponahlal v hovoreni. Povedz, nech to povie pokojne pomaly.
@anonym_autor nie je to tym, ze myslenie je uz rychlejsie ako usta? Moj chodil na logo a mal take obdobie, ked sa ponahlal v hovoreni. Povedz, nech to povie pokojne pomaly.
@euka210 bojim sa ,aby jej to neostalo...pri malych vetach napr 3,4 slova povie bez zajakavanie,ale dlhsie vety uz sa zajakava
@anonym_autor ahoj, syn 5 rocny, rok sa zajakaval bez priciny, preslo to same. Treba vyrlieskavat slova
@anonym_autor ahoj, syn 5 rocny, rok sa zajakaval bez priciny, preslo to same. Treba vyrlieskavat slova
@lianka123 chodili ste s nim aj niekam? Logoped?
@lianka123 chodili ste s nim aj niekam? Logoped?
@anonym_autor nie, pri prvom bola cakacka na logopediu rok, dovtedy nu to preslo. mal to strasne, ale poctivo tlieskal, vzdy ked to na nho slo. pri druhom sme mavli rukou a tiez po 5 mesiacoch preslo. obdobie 4-5 je vraj pre to uplne normalne, zvacsuje sa im slovna zasoba.

ja by som riešila logopédiu