icon

Jedovaté dreviny a prítomnosť detí

vejula
10. sep 2016

Zdravím mamičky. Mam otázku. PResťahovali sme sa z bytu do domu so záhradou. V záhrade je množstvo drevín a kvetov medzi inými i niektoré jedovaté druhy a ja teraz rozmýšlam, či je to bezpečné alebo radšej tieto dreviny vykopať. Máme tu napríklad tis obyčajný, ktorý sa práve obsypáva lákavými červenými bobulkami, jedovaté je i ihličie. JE to sice v určitej výške, zrejme by na to nedočiahli, no čo po opadnutí? Rozmýšlala som, či by sa to nedalo nejako zabezpečiť, pripevniť niečo pod zarodené vetvičky, nech to neopadáva na zem. 😀 Alebo to radšej rovno celé vykopať (i ked pôvodná majitelka nebude nadšená) Tiež tu máme konvalinky ktoré su práve obsypané plodmi, to asi všetko skosíme. Deti maju 6r, 4r, a 1 a pol.r. Ani neviem či im hovoriť aby to nejedli, nech ich na to práve takto neupozorním a ešte viac nenalákam, kedže zakázané ovocie najlepšie chutí. Ako tieto veci riešite vy, mamičky, ktoré už máte záhrady dlhšiu dobu? VĎaka za každu radu a skusenosť.

Strana
z2
ajana1
11. sep 2016

@papricka33 vidis ale tiez skusil a co ak by to nebolo Len dive hrozne ale nieco jedovate? A ja tiez nemam cas cely den detom iba za zadkom chodit. Niekedy si deti aj myslia ze to poznaju a zial to tak nemusi byt. Vela tych cervenych bobul vyzera rovnako.

mishelka2514
16. mar 2019

vejula , ako.to s tym tisom dopadlo?

Strana
z2