Kde kúpim test na cukrovku pre dvojročnú dcérku?
ahojte, nechcem panikarit ale zaujimalo by ma ci sa da kupit test na cukor pre dvojrocnu dcerku. Zda sa mi ze pije ozaj vela vody a celkovo tekutin. Mozete mi ohladom celkovo co sa tyka symptomov u malych deticiek pomoct? dakujem
@julka22225 su to pruzky DIA Phan. Symptomy pri cukrovke su neuhasitelny smad, caste mocenie, sucho v ustach, chudnutie, unava.
V lekarni predavaju testy, ktore sleduju oba tie faktory len to treba lekarnicke povedat.
@katharines to ano, ale syn ma cukor v poriadku, len obcas tie ketony, papa dobre...
@mzov aj mu meriavas cukor glukometrom? Pretoze na tych pruzkoch na moc sa zisti cukor len nad oblickovy prah, co je cca nad 10mmol. Ak by mal hypoglykemiu, tak to nezistis, co vsak moze ist uz o naznak poruchy metabolizmu cukrov. Ketony sa este vytvaraju pri velkej fyzickej namahe ako sport.
@katharines
@kaja73 my mu kontrolujeme moc tymi pruzkami, tam ma glukozu vzdy ok, ani trochu sa mu to nesfarbi. Takisto mu doktorka brala krv, cukor mal vzdy v poriadku. Je pravda ze je velmi chuducky, napriek tomu ze je dost. Ked sa naje a napije, tak do hodinky je ok, neboli ho brusko a ketony zmiznu. Ja len nerozumiem ako moze v noci akoze tak velmi vyhladnut...

@julka22225 v lekarni sa da kupit test na moc a tam sa sleduje aj glukoza..ak ma v moci je zle,treba ist k Dr..ak ma glukozu aj ketony naraz je este horsie-to je uz na hospitalizaciu...ketony same o sebe nie su problem,len ak su s glukozou.