Môže mať dcéra cukrovku?

hruska91
10. sep 2022

Ahojte asi som sa zbláznila - moje deti majú 3 roky a dva roky doteraz nebývali choré - no teraz mali 10 dní herpeticku angínu 5 dní vysoké horúčky kedy som ich kreslila na striedačku s mužom jednu druhú obklady leteli sme na pohotovost boli sme na testy na mononukleózu nechceli nič jesť nechceli nič pit - 10 dní som nespala som totálne na sračky dostala som z toho všetkého ešte aj krámy a teraz keď som konečne polepšilo - jedna dcéra strašne veľa pije stále si pýta vodu že smädná a ja som sa už zosypala že určite má cukrovku. Neviem či som tak strašne unavená a zostresovaná - alebo či fakt môže mať cukrovku ďalšia vec čo ma stresuje že muž ide na služobku na 10 dní a bojím sa že tu zostanem sama s chorý mi deťmi. Druha nepije vodu ale prešla naspäť na 2 spanky je unavená. A mne prepina

radanna11
10. sep 2022

@hruska91 aj môj syn má osem rokov mal teraz takú angínu.
Teploty nechcel jesť ani piť a ešte aj zvracal,je to normálne hrdlo je plne hnisu, deti sú vyčerpane a každé prehltnutie sliny nie to ešte jedla strašne boli.
V tele prebieha zápal tak sú unavene takze priebeh choroby bol úplne bežný a trvá to toľko dni.
Aj teraz môžu byt oslabenejsie v tele bol zápal choroba vyčerpala, stačí nasadiť vitaminy,otuzovat,chodiť veľa na vzduch a prechádzky.
To ,že sa dcére žiada viac piť neznamená že má hneď cukrovku.
Upokoj sa trosku a všetko bude v poriadku. Môj syn keď bol maly mal 10 krát zápal pľúc, samé hospitalizácie v nemocnici, ťažké stavy ale čím viac v strese som bola tým viac bol chorý.

janinah
10. sep 2022

Bez vyš. ti to tu nik nepovie.
Dnes sa tu vyskytuju témy ako nezavolať ani mamu k novonarodenému babetku ,tak sa tiež opýtam kde sú vaše babky,kde je človek,ktorý by ti ochotne pomohol?máš takého okrem manžela? ja mám,ale dnes je to už asi prežitok...trochu mimo témy o cukrovke,ale ak ty odpadneš od únavy,muž bude na služobke,tak kto sa postará? porozmýšľaj a popros o pomoc niekoho z tvojho okolia

jaskolka
10. sep 2022

Z únavy si nic nerob, je úplne normálne, že v chorobe a po nej deti sú spave, telo sa potrebuje zotaviť, a spánok je najlepši.
Cukrovku dcéra môže mať a nemusí, to, že keď je chorá, má teploty, potí sa, tak logicky viac chce pot, je tiež normálne.
Veď nech obvodná im zoberie krv, moc a to bude najistejsie. Určite k nej idete na kontrolu.
No a napríklad babky nepomôžu? Aspoň na pár dní, kým aj ty, si vydychnes?

kayyaa
10. sep 2022

@hruska91 neboj sa, teraz si vycerpana, psychicky aj fyzicky...po chorobe moze dcera mat pocit smadu, a takisto to moze byt psychicke, moj syn mal obdobie, ked kazdu chvilu pil a cikal, aj 10x za hodinu, nonstop...vysetrenia ok...mal to psychicke, casom to preslo, je uplne zdravy😊
Snaz sa pospat, ukludnit sa...dcery uz su po chorobe, uz bude len dobre😊 neboj, ziaden stres...vsetko bude v poriadku😊

zuzka0605
10. sep 2022

rano na lacno zajdi k pediatricke, nech z prsta zoberie kvapku krvi a budes hned vediet...vecer predtym ziadne sladkosti.a suhlasim s kayyaa aj moja mala take obdobie a bolo to psychicke len.

mogaa
10. sep 2022

chorobu každé dieťa a aj dospelý znáša inak....takže je ok ak jedno dieťa chce piť, iné piť odmieta...treba počkať, z 10dní žiadny záver urobiť nevieš....

koniarova
10. sep 2022

Choď si teraz pre kľud duše kúpiť do lekárne prúžky na moc indikáciu cukrovky. Urob test a budeš kľudnejšia.